Nyheter

07 november 2016
Brunch på Krägga Herrgård

Brunch - vårens datum ute

På söndag är det Fars Dag. Då dukar vi upp årets sista brunch på herrgården men redan nu tipsar vi om vårens brunchdatum.

Samtliga höstens brunchdatum har blivit fullbokade och vi vill därför tipsa att boka bord i god tid. Under våren 2017 gäller följande söndagar; 29 jan, 12 feb, 16 april (Påskdagen), 30 april (Valborg), 4 juni (Pingstdagen).

På buffén finner du bland annat:
Äggröra, bacon, kallrökt lax, saftiga revbensspjäll och hemmagjorda korvar. Här finns  fräscha sallader, hemgjorda sillar och kallskuret. På brödbordet doftar bröd från herrgårdens eget bageri, kärnat smör samt ett urval närproducerade ostar. Den överdådiga dessertbuffén bjuder på läckerheter som vi hoppas blir ett minne för livet.

Färskpressad juice, kaffe, te och mineralvatten ingår. I matsalen öppnar våra kockar ostron som vi  rekommenderar ett glas Champagne till.

Brunchen står dukad mellan kl 1200-1600, 325 kr per person (halva priset för barn under 12 år). Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Läs mer om brunch på Krägga Herrgård här »

 

01 november 2016
Krägga Herrgård Juletid

Juletid på Herrgården

Den 30 november börjar julen på herrgården. Julbord, julbordskonferens eller julfest för hela företaget.

En julweekend för två eller julfirande på självaste julafton. Läs mer om vårt utbud i juletid här »

Har du andra önskemål och inte finner det du söker? Slå oss gärna en signal på 0171-532 80 så hittar vi en lösning.

09 juni 2016
Hotellrum svit i herrgården

Ny deluxe-svit

Tidös design möter sober vintagekänsla i den nya deluxe- sviten som är belägen högst upp i herrgårdsbyggnaden.

Här bjuds en privat sfär på 65 sköna kvadratmeter, med obruten utsikt över Mälaren. Inredningen är en blandning av gammalt och nytt som ger en härlig känsla av här och nu, med doft av svunna tider.

Den nya sviten rymmer tre rum, samtliga har fönster med obruten utsikt över Mälarens klara vatten. Ett sovrum, ett dressing room, badrum samt en loungedel med balkong, bildar en egen liten våning i herrgården. Sängarna är av märket Hästens och i taket klirrar kristallkronor. Badrummet har två tvättställ i blankpolerat porslin och ett bubbelbadkar med sköna produkter från Malin & Goetz. I svitens dressing room finns ett romantiskt sminkbord, en helkroppsspegel och allt som behövs för att göra sig fin inför kvällens middag; från lyxig duscholja till plattång, locktång och skoputs.

- Grundtanken har varit att ingenting ska saknas. Man ska kunna resa lätt men ändå ha alla bekvämligheter till hands. Rummet blir förstås en given plats för alla våra brudpar att fira bröllopsnatten på – men vi tror också att många kursledare uppskattar bekvämligheten som nya deluxe-sviten bjuder, säger Lars.

Läs pressmeddelandet här »

Badrum i sviten på Krägga HerrgårdBadrummet har bubbelbadkar och strålande sjöutsikt.


Sjöutsikt från sviten på Krägga Herrgård
A room with a view. Samtliga rum i sviten har fönster som bjuder obruten utsikt över Mälaren och herrgårdsterrassen.


Dressing room i vintagestil
Dressing room med helkroppsspegel, locktång, plattång mm.

Lounge i sviten på Krägga Herrgård
I loungdelen finns skön sittgrupp, hifiutrustning och utgång till egen balkong.

01 juni 2016
Relax i spaavdeningen på bryggan på Krägga Herrgård

Relax

Intill den nya spapoolen på bryggan kan man koppla av i den sköna relaxen, antingen inne i det söta lusthuset eller ute på terrassen.

SPA_Pool

Den nya Sjöspa-avdelningen består av avkopplande, tempererat spabad på bryggan, flytande, vedeldad sjöbastu med lucka i golvet för såväl kalla vinterbad som svalkande sommardopp i Mälaren. Skön relax med öppen spis i det lilla lusthuset och loungemöbler och solstolar på terrassen.

spa-pool på bryggan
Spa-poolen på bryggan håller sköna 38 grader året om och rymmer totalt åtta personer.


Sjöbastu i Mälaren

I den vedeldade Sjöbastun kan 12 personer njuta av värme och skön utsikt. I bastun finns en lucka i golvet för den som vill svalka sig i Mälarens vatten. Här serverar vi gärna en kall öl och bastubricka...

Solterrass på Krägga Herrgård
... eller en kall sommardrink på solterrassen.

Relax på sol-terrassen på Krägga Herrgård

Spa-relax vid bryggan
Det söta lusthuset har gjorts om till skön relax med öppen spis, sköna loungemöbler och kristallkrona. Här finns sittplatser för tio personer.

Relax

brasa i relaxen på krägga herrgård

Läs mer om Sjö-SPA för konferensgäster här »

Mer om Sjö-SPA för weekendgäster här »

20 april 2016
Mors Dag-Blommor

Mors dag 29 maj

Du kommer väl ihåg att fira den bästa kvinnan i världen. Vi håller öppet för Mors Dag-Brunch med extra allt.

Välkommen att fira kära mamma hos oss på Krägga Herrgård, söndagen den 29 maj. Njut av en lång och smakfull brunch tillsammans i herrgården eller i solen på terrassen.

På buffén finner du bland annat:

Äggröra, bacon, kallrökt lax, saftiga revbensspjäll och hemmagjorda korvar. Här finns  fräscha sallader, hemgjorda sillar och kallskuret. På brödbordet doftar bröd från herrgårdens eget bageri, kärnat smör samt ett urval närproducerade ostar. Den överdådiga dessertbuffén bjuder på läckerheter som vi hoppas blir ett minne för livet.

Färskpressad juice, kaffe, te och mineralvatten ingår. I matsalen öppnar våra kockar ostron som vi  rekommenderar ett glas Champagne till.

Brunchen står dukad mellan kl 1200-1600, 325 kr per person (halva priset för barn under 12 år). Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Läs mer om brunch på Krägga Herrgård här »

 

20 april 2016
Valborgseld

Valborgsfirande!

Möt våren på herrgården och njut en skön weekend på Valborg. Entré till vårt nya Sjöspa ingår!

Rykande afternoon tea, entré till Sjö-SPA med spapool på bryggan och vedeldad flytande sjöbastu, fyrarätters middag, värmande brasa, övernattning och härlig frukostbuffé i herrgården. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen? Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården.

Kvällens meny:

* Älgtartar med picklade hjortron, friterad äggula, västerbottenost, svartkål och rotfruktssenap
** Kalventrecôte med rostad blomkålscrème syrad kålrabbi och friterad amandinepotatis
*** Mjölkchokladbrûlée med blodapelsinsorbet

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!


14 april 2016
SPA_Pool

Nytt Sjö-SPA

Nu sjösätter vi vårt nya sköna Sjö-spa på bryggan vid Mälarens strand med ny pool, Sjöbastu och ny relax.

Den nya Sjöspa-avdelningen som öppnade i veckan består av avkopplande, tempererat spabad på bryggan, flytande, vedeldad sjöbastu med lucka i golvet för såväl kalla vinterbad som svalkande sommardopp i Mälaren. Dessutom har det söta lusthuset gjorts om till skön relax med öppen spis och kristallkrona i taket.

spa-pool
Spa-poolen på bryggan håller sköna 38 grader året om och rymmer totalt åtta personer.


Sjöbastu i Mälaren

I den vedeldade Sjöbastun kan 12 personer njuta av värme och skön utsikt. I bastun finns en lucka i golvet för den som vill svalka sig i Mälarens vatten. Här serverar vi gärna en kall öl och bastubricka...

Solterrass på Krägga Herrgård
... eller en kall sommardrink på solterrassen.

Spa-relax vid bryggan
Det söta lusthuset har gjorts om till skön relax med öppen spis, sköna loungemöbler och kristallkrona. Här finns sittplatser för tio personer.

Läs mer om Sjö-SPA för konferensgäster här »

Mer om Sjö-SPA för weekendgäster här »

31 mars 2016
Afternoon Tea Krägga Herrgård

Ny meny ute nu!

Den underbara våren är här och den storslagna naturen ändrar skepnad. Så också våra menyer.

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Översta fatet:
* Ljus snitt med gurka/färskost
* Mörk snitt med basturökt skinka och basilikacreme
* Skagenröra på Kräggas hemgjorda knäckebröd

Mellersta fatet:
* Brownie med kokostosca
* Tartelette med passionsfruktscurd
* Rabarberkaka med vaniljcreme
* Vitchokladmousse med hallon

Nedersta fatet:
* Fruktspett
* Scones naturella och jordgubb
* Branmuffins

Tillbehör:
* Lemoncurd
* Jordgubbs- och stjärnanismarmelad
* Färskost
* Vispad grädde

Välkommen att boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

22 mars 2016
Eventlokal

Från historisk hästplats till legendarisk festplats

200 gäster deltog i helgens stämningsfulla invigning av nya Stallet.

Ett stall från sekelskiftet har förvandlats till en tidlös festlokal. 600 kvadratmeter och helt nytt restaurangkök med kapacitet att laga festmåltider för 300 personer. I helgen invigdes det spektakulära Stallet på Krägga Herrgård med magisk fest och bubblande champagne.

200 personer deltog i invigningen av eventlokalen Stallet på Krägga Herrgård. En kväll på temat Black Magic som lystes upp av flammande eldslågor utanför och den glittrande kristallkronan i taket innanför. Det svarta och magiska återkom i dukning och dekoration - och som (träd-)kronan på verket, en fem meter hög björk pyntad med svarta påskfjädrar.

- Invigningen blev mycket lyckad och var ett gott bevis på att lokalen och restaurangköket håller den klass vi eftersträvat. Gästerna var nöjda, champagnen flödade och dansgolvet fylldes snabbt, sammanfattar hotelldirektör Lars Aggestedt.
- Vi är verkligen glada att så många ville komma och förgylla vår kväll med sin närvaro och är dessutom väldigt tacksamma för att vi fick så många fina samarbetspartners som gjorde detta möjligt, Saint Clair Family Estate, Håbo Buss, Pol Roger, Bollinger, Josef Chromy och Selected by Sigva.

Läs hela pressmeddelandet och se bilder »


Mer om Stallet och bildgalleri »
08 mars 2016
SVANEN certifiering hotell

SVANEN har landat - igen

Vi är mycket stolta över att ha klarat miljömärkningen Svanens nya tuffa krav.

Svanen har under senaste åren uppgraderat sina kriterier för hotell- och konferensbranschen med konsekvenserna att det blivit klart tuffare att få en miljömärkning. Kraven har bland annat skärpts gällande energiförbrukning och kemikalier i mat och dryck. Krägga Herrgård är en av de anläggningar som klarar de högt ställda kraven och har nu krönts med en fortsatt certifiering.

Vi uppfyller inte bara kraven utan arbetar ständigt för att bidra till långsiktig hållbarhet. Hela anläggningen är +klimatpositiv vilket innebär att vi förutom att minska och neutralisera utsläpp av koldioxid, överkompenserar vi med ytterligare 15 procent som går till trädplantering i Brasilien. Träd som binder koldioxid och förbättrar villkoren för övrig växtlighet. Det känns bra i hjärtat.

Att tänka grönt är en livsstil, våra gäster ska inte behöva kompromissa med det bara för att de är iväg hemifrån. Läs mer om hur vi praktiskt arbetar för en grönare och skönare värld.
Miljöpolicys »

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

12 januari 2016
Nyheter

Månadens nyhetsbrev

Skaldjurskväll, brunchpremiär och romantik på Alla Hjärtans Dag. Senaste nytt finner du här.

Möte i eget hus, en deliciös skaldjurskväll och ett nyöppnat teknikdagis. Ett fruset Mälaren och en oemotståndlig brunch-bjudning. Om detta kan du bland annat läsa i månadens nyhetsbrev som förstås också bjuder på fina erbjudanden till ert nästa möte.
Väl mött! 

Läs nyhetsbrevet här »

07 januari 2016
herrgård vinter

Öppnar teknikdagis!

Nu lanseras vi ett nytt möteskoncept med syfte att skapa digital balans i mötet – och nå bättre resultat.

”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid” sa Churchill. Hos oss får saker och ting ta lite längre tid - till förmån för en bättre framtid. 

Dagens uppkopplade samhälle är inte enbart positivt. Den digitala stressen ökar och workfulness; att skapa digital balans i arbetslivet blir ett alltmer angeläget begrepp. Här på Krägga Herrgård följer vi tiden genom att ta ett avsteg från den och genom att vara en mötesplats där allting får ta sin tid, där det går att vara närvarande och fokusera på stora och viktiga beslut. Den sedan tidigare väletablerade mötesmodellen ”Uppkopplad” får ett alternativ i det motsatta när Krägga Herrgård nu lanserar konceptet Urkoppling & Avkoppling.

Läs pressmeddelandet här »

05 november 2015
jul pepparkakshus

Recept julgodis

Vår konditor Marie kan förföra smaklökar i stort sett var och när som helst.

Idag bjuder hon på två enkla recept på julgodis som finns att avnjuta på vårt dignande julbord.

Skumtomtefudge;
50 g smör
2 dl socker
1 dl grädde
12 st skumtomtar
100 g vit choklad
Strössel

 
Smält smör, socker, grädde och skumtomtar till en slät massa i en kastrull. Ta bort från värmen. Rör ner 100 g vit choklad i gräddbandningen och låt den smälta. Klä in önskad form i smörpapper, strö över lite julströssel om så önskas. Häll upp massan och låt svalna.
Skär i oförskämd stora bitar och njut!!
 
Wienernougat;
 200 g nougat
125 g mörk choklad
100 g hyvlad mandel
 
Smält chokladen och nougaten tillsammans  i vattenbad. Ta bort från värmen och tillsätt 100 g hyvlad mandel och blanda. Klä önskad form med plastfilm och häll ner massan. Låt stelna 1 dygn i kylen. Ett tips; låt "kakan" stå framme en stund i rumstemperatur då blir det lättare och skära finare bitar.
 
Lycka till!
/Marie

04 november 2015
Mumma

Recept på Mumma

Champagne passar till det mesta på julbordet men just till sillen skär det sig rätt friskt.

Då rekommenderar vi gärna vår egen Mumma. Blanda den själv och bjud till årets julmat.

Mumma ca 1 liter
1 dl Gin
1 fl (50 cl) Porter
1 fl (50 cl) Julöl
Sockerdricka
Kardemumma

Smaksätt ginen med kardemummakärnor och låt dra i 2 dagar.
Blanda gin, porter, julöl och toppa med lite sockerdricka.
Servera nyblandad till julmaten och njut av en gammal tradition.

Visste du att;
- Mumma betyder gott på svenska
- För kunde ordet mumma användas i bemärkelsen förklädnad
- Mumma importerades till Sverige på 1500-talet
- Mumma kommer ursprungligen från Tyskland och var en specialitet i staden Braunschweig

30 oktober 2015
Auktion

Auktion 31/10 och 1/11

I helgen arrangerar Svedala Auktioner en härlig auktion i Stallet hos oss på Krägga Herrgård.

Välkommen att florera bland originalkonst, vackra möbler mm. 

Läs mer här »

15 oktober 2015
Älgtartar

Recept - Älgtartar

På begäran från våra gäster, direkt från höstens meny, bjuder Martin här på ett omtyckt recept.

Älgtartar med friterad äggula, rotfruktssenap och picklade hjortron

4 personer

200 g älginnanlår (finhackad eller malen)
4 st äggulor
70 g hjortron
50 g morötter
50 g gula morötter
50 g rotselleri
50 g palsternacka
½ gul lök
Dijonsenap
Grönsaksbuljong
Matolja/rapsolja
Pankomjöl eller ströbröd (till paneringen)
2 st hela ägg (till panering)
Vetemjöl (till paneringen)
2 dl vatten
1 dl ättika 12%
1 dl socker

Friterad äggula:
Lägg 4 st äggulor i en ugnsfast form.
Täck gulorna matolja/rapsolja och baka av i ugnen på 63 grader i ca 1 ½ timme.
Låt gulorna svalna och dubbelpanera sedan med vetemjöl, uppvispade ägg och sen pankomjöl eller ströbröd.
Friteras i ca 30 sek innan servering.

Rotfruktssenap:
Skala rotfrukterna och hacka löken.
Fräs allt i en kastrull utan att det får färg och häll sedan på grönsaksbuljong så det täcker rotfrukterna.
Koka rotfrukterna tills de är mjuka och häll sedan av (spara buljongen).
Mixa rotfrukterna och tillsätt 1-2 msk dijonsenap och ev. lite buljong om den blir för tjock.

Picklade hjortron:
Koka ihop vatten, socker och ättika och låt svalna och blanda sedan ner hjortron.

Martin Adreasson
Lycka till!
/Martin Andreasson, Köksmästare

Vill du äta denna förrätt hos oss? Höstens meny finner du här »
Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80

29 september 2015
kragga_sep_15-19

Ny meny ute nu

Nötkött från Gröna gårdar med smörstekta kantareller. Vildsvin från Kräggas marker, Älgtartar med picklade hjortron.

Säsongen finaste råvaror finns på en tallrik nära dig. 

Middagsmeny

Måndag
* Älgtartar med picklade hjortron, friterad äggula, västerbottenost, svartkål och rotfruktssenap
** Piggvar på ben med rökt jordärtsskockspuré, forellrom, betor, dill och fänkål
*** Violglass med lakritsfudge och marinerade körsbär

Tisdag
* Bruschetta på Karl-Johansvamp med viken tomater och rostad vitlökscrème
** Vildsvin från Kräggas marker med sotad picklad lök, bakad rotselleri och honungsstekt brysselkål
*** Chokladtryffelpaj med hallonsorbet och saltrostade macadamianötter

Onsdag
* Hummersallad med rädisor, machesallad, ingefärsmajonnäs, syrad gurka och rostade solrosfrön
** Nötkött från Gröna gårdar med mandelpotatis, höstäpple, smörstekta kantareller och portvinssky
*** Blåbärssorbet med crème brûlée med vit choklad

Torsdag
* Älgtartar med picklade hjortron, friterad äggula, västerbottenost, svartkål och rotfruktssenap
*** Piggvar på ben med rökt jordärtsskockspuré, forellrom, betor, dill och fänkål
*** Violglass med lakritsfudge och marinerade körsbär

Fredag
* Bruschetta på Karl-Johansvamp med viken tomater och rostad vitlökscrème
** Vildsvin från Kräggas marker med sotad picklad lök, bakad rotselleri och honungsstekt brysselkål
*** Chokladtryffelpaj med hallonsorbet och saltrostade macadamianötter

Lördag
* Hummersallad med rädisor, machesallad, ingefärsmajonnäs, syrad gurka och rostade solrosfrön
** Nötkött från Gröna gårdar med mandelpotatis, höstäpple, smörstekta kantareller och portvinssky
*** Blåbärssorbet med crème brûlée med vit choklad

Välkommen att boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

17 september 2015
Jul på krägga herrgård

Juletid på Herrgården

Den 3 december börjar julen på herrgården. Julbord, julbordskonferens eller julfest för hela företaget.

Lilla julafton, en julweekend för två eller julfirande på självaste julafton. Läs mer om vårt utbud i juletid här »

Har du andra önskemål och inte finner det du söker? Slå oss gärna en signal på 0171-532 80 så hittar vi en lösning.

16 september 2015
Kök Stallet

Nytt kök i Stallet!

Stolta och glada! Nu förhöjs upplevelsen i möjligheternas eventlokal ytterligare.

Vårt nya kök i vackra Stallet har nu kapacitet att tillaga middagar från grunden för upp till 300 personer. Den unika byggnaden bjuder in till stora fester, julbord, utställningar, produktlanseringar, modevisningar, musikshower, bröllop och baler.

Stallet Krägga Herrgård

Vid sekelskiftet var det ett vackert stall, numera är det generösa Stallet en lokal för alla sorters arrangemang och festligheter. Från småskaliga event som bärs av ideella krafter till storartade lanseringar som drivs av hästkrafter. Bröllopsfester som kräver gott om hjärterum såväl som svängrum för vals. Sittande middagar för 300 gäster och stora väldoftande mässor.

Festlokal bröllop

På senaste tiden har vi bland annat haft en köksmässa och en floristmässa, flera stora födelsedagsfester och förstås bröllop.Nu laddar vi för de stora julborden där flera ingredienser kommer från våra egna marker.

Läs hela pressmeddelandet här »

Stallet eventlokal


01 september 2015
visningsresa-31

Visningsresa

Favorit i repris! Vi bjuder åter igen in till en flärdfull visningsresa under temat "vardagslyx" och "Champagne passar till allt".

Torsdagen den 15 oktober välkomnar vi dig som är konferensbokare och som inte besökt oss på länge att upptäcka det "nya" Krägga Herrgård. Vi vill att denna eftermiddag/kväll ska inspirera dig inför ert nästa möte.

Kl 16.00 - Håbo Buss hämtar upp på Cityterminalen. På plats på Krägga Herrgård  bjuds det sedan på visning och härligt mingel. Vårt kök kommer under ledning av köksmästare Martin Andreasson att imponerar med skön mingelmat och våra hovmästare håller såklart champagnen väl kyld. Vid kl 19.15 kommer ni ha upplevt en hel del av nya Krägga Herrgård. Mätta och belåtna hoppar ni på bussen som säkert tar er tillbaka till Stockholms city. Antalet platser är begränsat!

Läs mer och gör dina anmälan här »
31 augusti 2015
massa

VIP-inbjudan!

Den 18 september ställer vi ut på Countryside Meetings. Kom och träffa oss och andra utställare på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Vi vill bjuda dig och en kollega på en heldag på mässan Countryside Meetings där vi är med som utställare. Du bjuds på spännande möten, inspirationsföreläsningar, lättare lunch, möjlighet att vara med och tävla om fina priser. Dagen avrundas med något smått och gott att äta, samt vin, öl eller alkoholfritt. Mässan är kostnadsfri. Anmäl dig redan idag då platserna är begränsade.

Dagens program: (Öppetid: 11.00–16.30)
11.30–13.00 Lättare lunch
12.00–12.30 Föreläsning med Anders Lundin
15.00–15.30 Föreläsning med Ewa Wigenheim 
15.30–16.30 After Work med dryck och tilltugg
16.30 Countryside Meetings stänger

Läs mer om mässan, om föreläsarna och om oss utställare på Action Fairs hemsida »

Hoppas vi ses!
Varmt välkommen!
13 augusti 2015
Puss brudpar

Sommarens alla bröllop

Kärlek, glädje och tur med vädret. Detta symboliserar sommaren 2015 på Krägga Herrgård.

Lite bilder från sommarens alla magiskt vackra bröllop bjuder vi på här.

Vigsel
Vigselplats vid paviljongen.

bröllop
Lycka!

Festlokal bröllop

Dukat till fest i Stallet som rymmer middagar för upp till 250 personer.

Häst och vagn bröllopVissa brudpar kommer från kyrkan i häst och vagn...

brollop-bil-röd
... andra åker finbil.

brollop-blommor-himmel
Denna sommar har dock de flesta valt att hålla sin vigsel i vår trädgård med bara himlen som tak.

puss2Love is in the air!

Går ni också i bröllopstankar? Vi har några datum kvar under 2016. Läs mer om våra bröllopspaket här »

09 juni 2015
flaskpost

With love från Krägga

I veckan kastar vi i hederlig flaskpost i Mälarens och Saltsjöns vatten för att sprida lite extra glädje i sommartid.

En flaskpost kommer lastad med kärlek. De lyckliga mottagarna får, förutom ett hemligt budskap, ett fint presentkort på Krägga Herrgård.
 
Hos oss på Krägga Herrgård finns tid för fokuserade möten, för eftertanke och långvarig romantik. Och tid att vänta in en flaskposts färd över vågorna. Så, med start denna vecka kommer vi släppa ett stort antal champagneflaskor fyllda med presentkort på weekendpaket, afternoon tea, brunch, julbord och romantiska frieripaket.

- Vi vill sprida glädje på alla sätt vi kan och flaskpost är både roligt att skicka och att hitta, säger hotelldirektör Lars Aggestedt. Vi hämtar gärna inspiration från gångna tider för att serva framtidens gäster och eftersträvar ett tidlöst värdskap i samklang med toppmoderna mötesmöjligheter, sammanfattar Lars.
07 juni 2015
Kragga-Herrgard-1

Inte missa!

Nedan har vi listat några saker som du inte bör missa vid ditt nästa besök hos oss på Krägga Herrgård.

Det går utmärkt att komma till oss med båt. Vår brygga har både segelbåtsdjup och landström. Vid bryggan ligger också den vedeldade sjöbastun som rymmer upp till 12 personer.

sjobastu-panorama


highland-cattle

Här finns en två kilometer lång strandpromenad  som leder dig genom prunkande natur och porlande vatten. Vägen går via betesmarker för skygga och vänliga Highland Cattles och vidare ut i skog och mark där vildsvin, rådjur och älg lever vilt. Karta finns i receptionen - liksom gummistövlar att låna vid regnigt väder.

solstolar-terrass-3
Klirret av isbitar i fem glas på en drinkbricka. Uteserveringen är öppen liksom Lusthusterrassen vid bryggan.

springsko-gras
Miljön runt om herrgården bjuder in till sköna joggingrundor på grus eller asfalt. Jogga ensam, i grupp eller med instruktör.

knäckeVårt oemotståndligt goda fröknäcke bakas i herrgårdens eget bageri och serveras till lunch och middag. Knäcket finns även att köpa med sig hem i vår shop i receptionen och receptet bjuder vi på här »

Pol Roger
Vi har många spännande årgångar av vårt huschampagne Pol Roger. Fråga oss gärna vid ditt nästa besök så berättar vi mer.

sol
Magiska solnedgångar över Mälaren.

PusshållplatsAtt vänta på glädjen kan också vara en glädje... Vår pusshållplats ligger alldeles utanför herrgårdsentrén.
04 juni 2015
Eventlokal

600 m2 möjligheter

Vår eventlokal Stallet erbjuder 600 fantastiska kvadratmeter möjlighet. Nu gör vi en storsatsning på denna lokal.

Fester, bröllop, workshops, modevisningar, konserter, produktlanseringar, bilutställningar, köksvisningar, floristevent; här - i möjligheternas lokal - är allt möjligt möjligt. Och under sommaren sker vår nästa storsatsning just i Stallet.

Stallet EventhallEtt helt nytt kök är under uppbyggnad vilket ger oss möjlighet att servera upp till 400 middagsgäster.

festdukning i eventlokal stalletLokalen är stor och ljus och har högt i tak. Användningsområdena är många då allt är samlat i ett plan utan skymmande pelare och väggar. Den avskalade utformningen ger möjlighet att designa och utrusta lokalen efter varje specifika syfte.

fest

Välkommen att slå oss en signal för att boka in en visning; 0171-532 80.
Väl mött!
21 maj 2015
Fröknäcke

Recept Fröknäcke

I herrgårdens eget bageri bakas vårt omtyckta fröknäcke. Här bjuder vår bagerska Marie på det efterfrågade receptet.

Herrgårdens omtyckta fröknäcke är ett nyttigt och allergivänligt alternativ. Knäcket finns att avnjuta hos oss och du kan också köpa med det från vår shop i receptionen. Vill du baka det själv? Varsågod - här kommer receptet.

Krägga Herrgårds Fröknäcke

2dl maizena
1dl pumpafrön
1dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
En nypa malen fänkål

2.5 dl kokande vatten
0.5 dl olivolja

Rör samman de torra ingredienserna och häll över vatten och oljan. Rör kraftigt för hand med en sked tills det är en slät kräm. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper, lägg ett till papper över alltsammans och tryck ut jämnt över plåten. Strö över valfri mängd flingsalt och blå vallmofrö.

Bakas av på 150 grader i 1 timme.

Lycka till önskar Marie från Bageriet!
28 april 2015
drinkar

Recept - vårdrink

Vårkänsla. Friskt, färgsprakande och välkylt. Klirret av isbitar i fem glas på en drinkbricka. Handla, blanda, skaka och njut.

Varsågod här bjuder vi på ett läskande recept som passar utmärkt att bjuda på till Valborg. Vår i luften, i hjärtat och i glaset.

Gurkmojito
0,5 st  gurka
2 tsk  strösocker
5 cl  Bourbon whiskey
krossad is
toppa med sodavatten och dekorera med gurka

Hacka gurkan och muddla den tillsammans med sockret i glaset. Fyll på med bourbon och krossad is. Toppa med sodavatten och gurka. Låt det väl smaka!

24 april 2015
Pusshållplats

Pusshållplats

Att vänta på glädjen kan också vara en glädje. Nu har vi fått en alldeles egen pusshållplats på Krägga Herrgård.

Du finner den nya, gulliga pusshållplats-skylten på den välkrattade grusplanen alldeles utanför herrgårdens entré.

 

15 april 2015

Mors dag 31 maj

Du kommer väl ihåg att fira den bästa kvinnan i världen. Vi håller öppet för Mors Dag-Brunch med extra allt.

Välkommen att fira kära mamma hos oss på Krägga Herrgård, söndagen den 31 maj. Njut av en lång och smakfull brunch tillsammans i herrgården eller i solen på terrassen.

På buffén finner du bland annat:

Äggröra, bacon, kallrökt lax, saftiga revbensspjäll och hemmagjorda korvar. Här finns  fräscha sallader, hemgjorda sillar och kallskuret. På brödbordet doftar bröd från herrgårdens eget bageri, kärnat smör samt ett urval närproducerade ostar. Den överdådiga dessertbuffén bjuder på läckerheter som vi hoppas blir ett minne för livet.

Färskpressad juice, kaffe, te och mineralvatten ingår. I matsalen öppnar våra kockar ostron som vi  rekommenderar ett glas Champagne till.

Brunchen står dukad mellan kl 1200-1600, 325 kr per person (halva priset för barn under 12 år). Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Läs mer om brunch på Krägga Herrgård här »

 

29 mars 2015
visningsresa-31

Visningsresa

Var det länge sedan du besökte oss? Vi har mycket nyheter att visa upp och bjuder härmed in till två flärdfulla visningsresor.

Den 5 och 26 maj arrangeras visningsresor under tema "vardagslyx" och "Champagne passar till allt". Vi vill att denna eftermiddag/kväll ska inspirera dig inför ert nästa möte.

Kl 16.00 - Håbo Buss hämtar upp på Cityterminalen. På plats på Krägga Herrgård  bjuds det sedan på visning och härligt mingel. Vårt kök kommer under ledning av köksmästare Martin Andreasson att imponerar med skön mingelmat och våra hovmästare håller såklart champagnen väl kyld. Vid kl 19.15 kommer ni ha upplevt en hel del av nya Krägga Herrgård. Mätta och belåtna hoppar ni på bussen som säkert tar er tillbaka till Stockholms city. Antalet platser är begränsat!

Läs mer, ta del av prova-på-erbjudande och gör dina anmälan här »
25 mars 2015
ek

Projekt "rädda våra ekar"

Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Projekt "rädda våra ekar" fortskrider och för de 500 gamla träden är nu framtiden ljus.

Projekt "rädda och bevara våra 500-åriga vackra ekar" fortsätter och efter att vi försiktigt frilagt rötterna och fyllt på med ny luftig fin kompostjord, säger arboristen att vi gett minst 150 nya friska år till denna skönhet.

ek

Hårt packad grus över gårdsplanen och parkeringen har gjort att trycket på rötterna har blivit för stor och vatten har inte kunnat tränga igenom. Detta har gjort ett par av våra vackra ekar riktigt trötta. För att hjälpa dem tillbaka har det grävts ut en radie av ca 20 meter runt om eken för att frilägga rötterna, borsta bort gammal jord/lera och tillföra ny, fin, luftig kompostjord. Längre fram i vår kommer här att läggas olika sorters gräs som ekarna tycker om samt sättas kantsten runt om.

Ekar

Ekarna får nu ett långt, friskt liv. De spektakulära siluetterna som de bjuder finns kvar på vår gård. Vi blir tillfälligt av med fem av våra parkeringsplatser men planerar ändå att anlägga fler inom kort och då på en plats där naturen inte påverkas.

24 mars 2015
Peder Lamm

Downton Abbey-weekend

Sitter du som klistrad framför Downton Abbey? Då är helgen den 13-15 november med Peder Lamm något för dig.

Kärlek, intriger, vackra kläder, landsbygd, gods och gårdar – sitter du som klistrad framför Downton Abbey? Drömmer du om att själv få vistas bland herrskap och tjänstefolk i fina miljöer på historiska slott och herrgårdar? Då är vår Downton Abbey-helg som klippt och skuren för dig.

Under ledning av TV-profilen Peder Lamm bjuds du på en lyxig slottsweekend fylld av glamour, tweed, afternoon tea, antikviteter och allt annat som hör det brittiska överklasslivet till. Allt inramat av historiens vingslag och en helg som Downton Abbey-fans helt enkelt inte får missa!  

Läs mer »

22 mars 2015
Brasa dekor

Valborgsfirande

Möt våren på Krägga Herrgård. Välj mellan weekendpaket eller enbart middag och sprakande Valborgseld vid Mälarens strand.

På Valborg dukar vi upp med en extrainsatt weekend torsdag till fredag och det bjuds på rykande afternoon tea, fyrarätters middag, värmande brasa, övernattning och generös frukostbuffé. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen erbjuder vi en specialkomponerad vårmeny just denna kväll. Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården.

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!

17 mars 2015
Vårblommor

Vår i vårt hus

Vår i luften ute; och ännu mer vår inne när Fränd & Fränd åter igen dukade upp med ett stort, mäktigt floristevent i Stallet.

Förra helgen anordnades ett stort floristevent i eventlokal Stallet. Över 50 företag och och över 100 gäster deltog och i herrgården dröjer sig doften av ljuvliga vårblommor fortfarande kvar. Här bjuder vi på lite vårkänslor i form av bilder från Fränd & Fränd på Krägga Herrgård.







Vårblommor

floristevent




floristevent
10 februari 2015
Earth-hour-2015

Earth Hour 2015

Lördagen den 28 mars är det världens största klimatmanifestation, WWF Earth Hour; och visst är vi med och bidrar.

För nionde året i rad släcks ljuset ner under en timme, kl 20.30- 21.30. Detta för att skicka en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar och att uppmana politikerna att göra det lätt och lönsamt att leva klimatsmart!

Naturligtvis vill vi på Krägga Herrgård vara med och bidra till detta. Vi släcker ner herrgården och belysningen utomhus under en timme och tänder upp med levande stearinljus. Dessutom serveras alla gäster en klimatsmart förrätt.

Lördagen den 28 mars håller vi som vanligt öppet för weekend.
Läs mer om vår miljöpolicy här »

04 februari 2015
Biljardbord

Nytt i biljarden

Nu har det vackra biljardbordet i Östra flygen fått ny duk och ny omgivning. Reglerna är dock de samma som tidigare.

Ta tillfället i akt och utmana kollegorna i ett parti biljard. En perfekt paus i mötet som ger möjlighet att släppa tankarna för en stund - innan mötet tar fart igen. Hos oss spelas ett parti biljard på ett poolbord "Karolina" som har en extra stor spelyta på 320 x 160 cm med äkta fårskinn vid bollhålen.

I biljardrummet finns även sköna sittgrupper med strålande utsikt över Mälaren. Samtliga mötesmiljöer har nyligen genomgått en förvandling i stilfull och tidlös design med stram elegans som du kan läsa mer om här »

26 januari 2015

Recept - Varm choklad

Efter en skön vinterpromenad smakar det extra gott med något varmt att dricka.

En rykande kopp varm choklad toppad med lättvispad grädde värmer gott efter en dag ute i kylan. Och vill man dessutom njuta den extra het, tillsätts lite Ron Barceló Cream, en gräddlikör gjord på mörk rom som lagrats i 6 år.

Lyxig varm choklad 
2 personer
2 msk kakao av bra kvalitet
4 msk farinsocker
1 dl vispgrädde
6 dl mjölk

Blanda kakao och farinsocker i en stor kopp.
Värm mjölken.
Lättvispa grädden. 

Häll i lite av mjölken i koppen och blanda till en slät chokladsmet. Tillsätt resten av mjölken. Toppa med den lättvispade grädden och pudra med lite kakao. Låt det väl smaka!

Ron Barcoló Cream finns att beställa på systembolaget med artikelnummer, 86136 och kostar 181 kr.




20 januari 2015
Mötesrum i herrgården

Ny design

Nu har samtliga mötesmiljöer genomgått en förvandling i stilfull och tidlös design med stram elegans.

Samtliga konferensrum och möteslounger på Krägga Herrgård har genomgått en förvandling i stilfull och tidlös design. Ljus färg på väggarna, smakfulla detaljer, behagligt ljuddämpande mattor och varma textilier lyfter, tillsammans med nya möbler, konferensgästernas möten till nya höjder.

- Arbetet har genomförts i samarbete med Jordens Arkitekter. De har utgått ifrån vår nya grafiska manual för att hitta rätta känslan av en stilfull och tidlös miljö med en stram elegans som passar in i en herrgård år 2015.

De nya konferensmöblerna kommer från Lammhults och erbjuder bland annat sköna stolar som ger extra stöd åt ryggen för bästa komfort. Övriga möbler kommer från Fogia och Infurn. Färgskalan är svart och vit som bas samt grått, silver och rött som accentfärger.

Möteslounge

Till alla konferenslokaler »
Läs hela pressmeddelandet »
17 januari 2015
livsnjutning

Månadens vintips

Månadens vintips är en prestigecabernet med en lång, fruktig och varm eftersmak.

Peter Lehmann Mentor har en fyllig, fruktig smak med doft av mörka bär, söt lakrits, violer och toner av vanilj som ger en fin balans av tanniner och fattoner. Vinet passar utsökt till bland annat vällagrade ostar och grillat ankbröst.

Peter Lehmann Mentor finns att beställa på Systembolaget med artikelnummer 81336, 323 kr. Vi serverar gärna vin från den välkände producenten Peter Lehmann Wines på Krägga Herrgård och i vår vinkällare finns Peter Lehmann Mentor från år 2000, en riktig pärla.

Om producenten:

Peter Lehmanns viner görs på ett enda ställe i Tanunda, i hjärtat av den berömda Barossadalen i South Australia. Sedan 2003 är Peter Lehmann Wines del av Hess Family Estate, viner från fyra kontinenter, Peter Lehmann från Australien, Hess Collection från USA, Glen Carlou i Sydafrika och Bodega Colomé i Argentina.


14 januari 2015
Logotyp Krägga Herrgård

Ny profil

Det är med stolthet vi kallar oss branschens främsta bakåtsträvare. Det tycker vi är att tänka framåt.

”Detta är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men kanske är det slutet på början.”/Winston Churchill

Krägga Herrgård har fått ny varumärkeskostym. Av klassiska snitt med moderna skärningar, med knappt märkbara men stilfulla detaljer. Gästerna kan förvänta sig en äkta, ärlig och älskvärd upplevelse. Här och nu.

Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid, sa Winston Churchill. Ett citat som även är talande för relanseringen av varumärket Krägga Herrgård. Varumärkesarbetet har varit en halvårslång kreativ resa där alla medarbetare varit delaktiga i samtal, personliga intervjuer och workshops.

-Varumärkesprocessen har verkligen fått ta sin tid för att resultatet skulle bli precis så bra som vi bestämde oss för när vi började. Vi har gjort ett genuint och grundligt jobb men också vågat tänja ordentligt på gränserna, säger marknadschef Tanja Brandin som drivit varumärkesarbetet tillsammans med trendanalytiker Göran Adlén.

Läs hela pressmeddelandet här »

08 januari 2015
Alla Hjärtans Dag 2015

Alla Hjärtans Dag

Romantiken är ständigt närvarande hos oss och på Alla ♥-ans dag, den 14 februari, förstås lite extra.

Ta med någon du tycker mycket om och njut av varandra, av sällsamma smaker och lugnet. Vi erbjuder ett förtrollande paket med extra allt. 

I weekendpaketet ingår:
* Tryfflar och rött vin på rummet vid ankomst 
* Afternoon tea till levande musik i salongerna
* Ett glas Champagne och amuse-bouche före middagen
* Fyrarätters kärleksfull gourmetmiddag till levande ljus
* Del i dubbelrum
* Frukostbuffé

Kvällens meny:
* Halstrad gös med rökt musselbuljong, betor, Karl-Johansvamp och friterad svartkål
** Kalvfilé med confiterad fläsksida, potatis- och persiljerotspuré, timjan, citron och majrova
*** Chokladsufflé med hallonsorbet, chokladterrin och kanderade pistagenötter
**** Osttallrik med svenska ostar

Välkommen att boka »
04 december 2014
julbord-sill

Recept - inlagd sill

Sill är en riktigt klassiker och har en given plats på bordet vid fler av de svenska högtiderna.

Snart väntas julen och då vill vi tipsa om att lägga in sillen på egen hand. Det är enkelt, går snabbt och det bästa av allt. Det smakar gudomligt! Här bjuder vi på två av de mest populära inläggningarna från årets julbord hos oss.

Recept
1 kg inlagd sill

Kantarell och krondillssill
500 g sill
9 dl vatten
6 dl socker
2 dl ättika
200 g kantareller
1 knippe krondill
100 g purjolök

Koka upp vatten, ättika, socker och krondill och låt svalna.
Fräs ur svampen ordentligt.
Strimla ner purjolöken.
Sila av krondillen från ättikslagen och lägg sedan i kantarellerna och purjolöken.
Låt lagen vara helt kall och blanda sedan i sillen.
 
Bacon och pepparrotssill
500 g sill
4 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
100 g knaperstekt bacon
Riven pepparrot
1 knippe gräslök
Salt och peppar

Blanda ihop majonnäs och crème fraiche och finhacka ner bacon.
Finhacka gräslök och blanda i.
Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
Blanda i sillen

Låt gärna sillen stå och dra i ca ett dygn innan servering.

Längre tillbaka var sillen fattigmanskost men idag platsar den verkligen bland festmat. Och det är mycket tack vare att den är otroligt tacksam att variera i oändliga kombinationer som gör det spännande och roligt att prova nytt, något vi gärna gör i vårt kök.

 

18 november 2014
harbre-champagne

Champagne oavsett årstid

När passar det att servera ett glas porlande Champagne? Alltid, oavsett tillfälle året runt om ni frågar oss.

Pol Roger Brut Vintage, är en riktig pärla som passar fint att avnjuta som aperitif men likaså till anklever och fågel. Så här vill vi bjuda på ett recept som i ackompanjemang med ett glas Champagne blir ren njutning för alla sinnen. Låt det väl smaka och lycka till köket!

På Krägga Herrgård serverar vi gärna Pol Roger Brut Vintage och den finns även att köpa på systembolaget för 495 kr, artikelnummer 7536.

Vi har självklart även några dyrgripar champagne i vår vinkällare, som Salon Blanc de Blancs 1995 som också var en av Stenbecks absoluta favorit. Se hela vår Vinlista för champagne här.

Om producenten:
1849 sålde den 18 årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Detta var startskottet för en av världens mest kända Champagnehus. 1851 flyttade firman till Epernay och 1855 påbörjade Pol produktionen av Brut Champagne.

Winston Churchill ansåg att Pol Roger’s egendom i champagne var ”The most drinkable address in the world” och han myntade bl.a. uttrycket ”Champagne skall vara torr, kall och gratis”.

Majskycklingbröst med krämig risotto, bräckt anklever samt ljummen äppel- och rotfruktscitronette 

Recept 
4 personer

4 st majskycklingbröst
1 klick smör
Salt och peppar

- Bryn majskycklingen i smör och krydda med salt och peppar. Stick in termometern mitt i kycklingen och tillaga i ugnen på 80 grader tills termometern visar 68 grader. Ta ut och låt köttet vila.

Risotto 
2 dl avorioris
Kycklingbuljong
2 dl vitt vin
2 st finhackade banancharlottenlökar
100 g smör
1 dl riven parmesanost

- Fräs löken i lite av smöret tills det blir glansigt. Tillsätt riset och fräs en liten stund till.
- Häll på vin och kycklingbuljong så det täcker riset. Låt småputtra på låg värme, rör om då och då och spä med buljong tills riset är lagom mjukt.
- Rör ner smör och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

Äppel- och rotfruktscitronette 
1 morot
1 palsternacka
1 bit purjolök
1 äpple
Smör
Salt, peppar och socker

- Skala rotfrukterna och äpplet och strimla ner till fin julienne.
- Lägg en klick smör i en kastrull och fräs grönsakerna hastigt.
- Dra av från värmen och smaka av med salt, peppar och citronsaft

Bräckt anklever 
- 100 g färsk anklever 
- Salt och peppar
- Skär anklevern i cm tjocka bitar. Vänd i lite mjöl och damma av.
- Hetta upp en stekpanna ordentligt. När pannan ryker- lägg i anklevern och stek hastigt på båda sidorna.
- Krydda med salt och peppar.
- Lägg på hushållspapper och låt vila någon minut. 

Servera gärna ur djup, bred tallrik med risotto i botten, toppa med kyckling, äpple och rotfrukter och avsluta med den fantastiska anklevern.

13 november 2014
ostkaka-julbord

Recept - Ostkaka

Visst har Sveriges mest älskade kaka en alldeles egen dag - Ostkakans dag är den 14 november.

Ostkaka är en svensk maträtt och dessert och har troligen funnits sedan medeltiden. Denna klassiker finns även med på årets julbord som står dukat mellan den 28 november till den 20 december.

Ostkaka
ca 8-10 portioner

Dag 1:
3 l mjölk
1,25 dl vetemjöl
2 tsk ostlöpe (Finns i välsorterade mataffärer på mejeriavdelningen. Även på apoteket, där den förvaras i kylskåp så fråga personalen efter ostlöpe så hämtar de den.)

- Koka upp vetemjöl och mjölk till 35 grader
- Häng i silduk över natten

Dag 2 :
2,4 dl grädde
2,5 ägg
2,2 tsk socker
2 rivna bittermandlar alternativt 4-5 droppar bittermandel olja
1/4 dl sötmandel hyvlad

- Tag massan från dag 1 och blanda ihop med  ovanstående ingredienser.
- Placera i en ugnssäker form och baka av i 150 grader i 40 minuter.

Lycka till och låt det väl smaka!

10 november 2014
martin-koksmastare

Ny köksmästare

Vi är mycket glada över att få presentera vår nya köksmästare Martin Andreasson. Möt honom här.

Martin Andreasson är nytillträdd köksmästare hos oss på Krägga Herrgård. Med sin gedigna erfarenhet, kompetens och brinnande intresse för matlagning ska han vara med och utveckla och förfina mat- och helhetsupplevelsen på herrgården. Några av Martins tidigare arbetsplatser är; Hemavans Wärsdhus, Hemavans Högfjällshotell och Vaxholms Kastell.

- Jag har jobbat tillsammans med Martin i 12 år på Vaxholms Kastell och vet vilken stjärna han är, säger Lars Aggestedt, Hotelldirektör på Krägga Herrgård. Martin har just de egenskaper som vi behöver i det förändringsarbete som vi nu befinner oss. Han har ett högt kvalitets- och servicetänk, en passion för det äkta och ärliga och vet hur man bygger starka team. 

Krägga Herrgård har sedan årsskiftet nya ägare och är mitt uppe i en varumärkesresa där ett nytt koncept ska sättas på marknaden. Investeringar genomförs nu löpande i såväl hård- som mjukvara för att möta kraven från framtidens kunder. Att stärka upp kök och restaurang ytterligare är en del av denna satsning.

- Det är en utmaning som jag tar mig an med glädje och ser fram emot att ta ansvar för såväl kök som matsal på Krägga Herrgård. Tillsammans med mina kollegor ska vi se till att vara den vassaste mötesplatsen i Sverige. Vi ska värna om den klassiska kökstraditionen och samtidigt våga ta ut svängarna ordentligt för att leverera det bästa från förr - i en helt ny tappning, säger Martin Andreasson.

Martin tillträder tjänsten den 10 november.

martin-lars

-  Vi är mycket glada att få hälsa Martin välkommen till vårt verksamhet och ser fram emot att ha en så kunnig och driven person med oss i teamet framöver, avslutar Lars.

Låt oss presentera...

Namn: Martin Andreasson
Ålder: 39 år
Bakgrund: Född på Öland och började efter restaurangskolan sin bana på Halltorps Gästgiveri.  
Vad ska bli roligast med att börja arbeta på Krägga? Själva utmaningen att sätta sin prägel både på mat och i matsal. Och att vara en del av att utveckla denna pärla till det allra bästa för såväl konferens- som weekendgäster.
Favoritredskap i köket? Kniv
Favoriträtt? God mat! Jag kan helt enkelt inte välja.
Paradrätt? Jag måste erkänna att jag är riktigt vass på Wallenbergare.
Varifrån kommer ditt matintresse? Det har alltid varit en central och viktig punkt i vår familj. Att äta god och vällagad mat.
Vad är viktigt för dig när det gäller smaker? Det ska smaka MYCKET! Och att man ska våga blanda in mat från olika världsdelar med svenska råvaror så att det blir en ny smakupplevelse.
Vad inspireras du av för att hitta nya idéer? Helt klart genom resor. Att sätta samman fler komponenter från olika upplevelser, förädla och förfina och få i hop till något helt nytt.
Vad vill du att köket och maten på Krägga ska förknippas med? God, vällagad mat på de allra finaste råvaror. Det ska vara en upplevelse utöver det vanliga och det ska kännas, smakas, dofta att det finns en tanke bakom varje detalj.

28 oktober 2014
granatappleshot

Recept - Granatäppelshot

En uppfriskande välkyld granatäppelshot serveras på årets julbord. Passar utmärkt för att rensa smakerna mellan de olika rätterna.

När du avnjuter en middag - eller kanske det kommande julbordet - med många olika smaker, är det extra viktigt att rensa smakerna mellan rätterna för bästa smakupplevelse. På årets julbord bjuds så en uppfriskande, välkyld granatäppelshot. Granatäpplen är också en riklig källa till C-vitamin, folsyra och antioxidanter. Något som vi behöver extra mycket under denna årstid. Vill du göra drycken på egen hand bjuder vi på receptet här.

Granatäppelshot:
1 l vatten
3 dl socker
4 dl granatäppelkärnor
Zest + saft från en citron 

- Koka upp, mixa, sila och kyl

Servera sedan väl kyld i shotglas för att rensa smaklökarna.

Läs mer om våra nyheter på årets julbord här »

15 oktober 2014
hg-vinter

Nyheter på årets julbord

Nya smakupplevelser i ljuv kombination med alla klassiska läckerheter som hör julen till på årets julbord.

Vårt julbord skapas med omsorg och känsla av ett kök som vet hur man lockar fram de bästa av smaker. Årets julbord bjuder enligt tradition på klassiska läckerheter och även fler nykomlingar som tar smakupplevelsen till oanade höjder.

jul

Några av nyheterna på årets julbord är; sill med syltade kantareller smaksatt med krondill, fasanterrine med syrade morötter, gravad rådjursfilé med Calvados och lingon, rökt älgkorv, äppelrökt salmalax, lättrökt och gravad gös. Den vanliga julskinkan har en given plats på julbordet men likaså en lokalproducerad lättrökt, saftig vildsvinskinka. Vildsvinet är smakrikare och lite mörkare i köttet och är ett uppskattat inslag bland de traditionella rätterna. På dessertbordet bjuds det bland annat en härligt, hemgjord ostkaka med sylt och grädde, en uppfriskande granatäppelshot och kolapopcorn.

jul1

Julbordet står uppdukat torsdag till lördag mellan 28 november och 20 december.


julbord-godis

Sittningar och priser:
torsdagar kl 1830 - 695 kr per person
fredagar kl 1830 - 795 kr per person
lördagar kl 1400 samt 1830 - 795 kr per person

Läs mer om våra olika julpaket;
Julfirande 23-25 december - läs mer här »
Julbordsweekend - läs mer här »
Julbordskonferens - läs mer är »

Vi erbjuder förmånliga priser på övernattning under julbordsperioden, övernattning i dubbelrum och frukost från 1095 kr per person.

Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

hg-vinter  

Välkommen att uppleva Krägga Herrgård i vintertid!

01 oktober 2014

Lördag hela veckan!

Mellan den 27 oktober och 2 november erbjuder vi weekend hela veckan och kryddad med extra elegans.

Höstlov. Skön ledighet väntar för många. Hos oss finns möjlighet att koppla av. Ta med väninnan, familjen eller kanske någon du tycker extra mycket om på en vistelse hos oss. Välj mellan våra olika weekendpaket och njut med alla sinnen. I samtliga paket ingår ett SPA-kit på rummet samt en fördrink innan middagen. Uppge kod Höstmys vid bokning.

Under denna vecka gäller konferenspaket Röd avgång och dessutom ingår vår populära vedeldade sjöbastu och ett glas porlande champagne.

vedeldad-sjobastu

Kontakta vår bokning på 0171-532 80 eller info@kragga.se

Varmt välkommen att möta hösten hos oss på Krägga Herrgård!

17 september 2014
Amarone-vintips

Månadens vintips

Månadens vintips är en kraftfull Italienare som passar utsökt till höstens härliga middagar.

Amarone Campo dei Gigli har en färgmässigt djup röd färg med en fyllig, frisk smak av generösa karaktärer som för tankarna till choklad, björnbär och mörka bär. Ett vin som passar utmärkt till höstens mustiga grytor samt gräddiga såser med inslag av skogens guld.

På Krägga Herrgård serverar vi detta vin och vill du avnjuta det på egen hand kan det köpas via privatimport av Johan Lidby Vinhandel.

Om producenten:
Campo dei Gigli är den vingård som bröderna Castagnedi förfogar över med högst potential och äldst stockar. Den är belägen på toppen av berget Monti Garbi på 300-350 meters höjd över havet. Efter avslutad skörd sorteras druvorna i två omgångar för att säkerställa att endast den bästa frukten kommer med till vinifikationen. Både den malolaktiska jäsningen och alkoholjäsningen sker på nya 500 liters fat av fransk ek. På dessa fat får vinet sedan ligga i tre år innan det är dags för buteljering.

10 september 2014
matsal-kväll

Långkok på Högrev

Låt det väl smaka! Här bjuder Helena på ett recept på högrev som är en exklusivare variant på den klassiska köttgrytan.

Med de bästa råvarorna på spisen växer dofterna fram och det blir en ren njutning för smaklökarna. Lycka till!

Recept för 4 personer

1 kg högrev
0,5 l rödvin
1 l kalvfond
1 st palsternacka
1 st morot
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
Strösocker
Pepparkorn
Lagerblad

1. Putsa, salta och peppra köttet.
2. Skär palsternacka, morot, lök och vitlök i bitar.
3. Bryn köttet och koka med rödvin, kalvfond, palsternacka, morot, lök och lite vitlök. Tillsätt rödvinsvinäger, en nypa socker, ett par pepparkorn och ett lagerblad.
4. Låt småputtra i 2,5-3 timmar. Köttet ska bli så mört att det nästan faller isär.
5. Lyft upp och lägg under press över natten. (Detta för att forma köttet så att det blir fina bitar vid servering)

När du ska servera skär du köttet i fina portionsbitar. Lägg i en ugnsfast form och värm i ugnen på 80 grader med lite utav fonden.
Resterande fond låter du koka ner något och smakar av med salt, peppar, socker, vinäger och en klick smör.

Servera köttet med såsen, smörstekt höstsvamp, potatispuré och en klick gelé.
Smaklig spis!

Tips! Köttet som blir över går utmärkt att frysa in och använda längre fram till en god mustig gryta att njuta av i höstrusket.

26 augusti 2014
kräftor

Kräftfest!

Varsågod! Vi bjuder på recept till den perfekta desserten och tipsar om den bästa champagnen till årets kräftfest.

Kräftskivan är en given tradition hos många svenskar och det är en härlig sensommarfest tillsammans med nära och kära. Att hitta en dryck som passar till alla varierande smaker på bordet är en rejäl utmaning. En champagne vi gärna tipsar om i sammanhanget är Louis Roederer Brut Premier som är ett fantastiskt vin till skaldjur och inger en känsla av lyx.

När Richard Juhlin provade 128 champagner utnämnde han Louis Roederer Brut Premier till Bäst i klassen bland standardchampagner och tilldelade den en guldmedalj. Så här skrevs det om champagnen "Ytterst elegant i doft och smak med klingande ren frukt, läcker syra och lång, mineraldominerad eftersmak."

Louis-Roederer

Champagnen finns att beställa på Systembolaget, artikelnummer 7602 och kostar 385 kr.

När sista snapsvisan är sjungen uppskattar de flesta något som piggar upp. Och vad passar väl bättre än en oemotståndlig vaniljparfait med färska hallon. Det blir en enastående final på kvällen med det syrliga som möter det söta.

Vaniljparfait med lemoncurd, färska hallon och kaksmulor


Vaniljparfait 6 pers
3 äggulor
0,5 dl socker
3 dl grädde
1 vaniljstång

- Vispa äggulor och vanilj med socker tills det är poröst.
- Vispa grädden och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Fyll upp i glas och låt stå i frysen ett par timmar.
- Lägg en klick lemoncurd på parfaiten, dekorera med färska hallon och smula över någon god knaprig kaka.

Lemoncurd
360 g ägg
360 g socker
200 g citronsaft
1 gelatinblad
240 g smör

- Blanda ägg, socker och citronsaft i en bunke och stoppa i vattenbad. Rör tills smeten tjocknar.
- Lägg i gelatinet och mixa sedan ner smöret.

Detta blir en ganska stor sats och det som blir över går utmärkt att frysa och ta fram senare i höst och avnjuta med nybakade scones och en rykande kopp te.

Lycka till och låt det väl smaka!

 

 

 

25 juli 2014
champagne-andre-clouet

Månadens champagne

För mycket av det goda kan vara helt underbart. Månadens champagne är ett smakrikt vin med inslag av rostat bröd, choklad, gröna äpplen och grapefrukt.

André Clouet Grande Réserve, en av Sveriges mest sålda champagner. Och en av de mest prisvärda kvalitetschampagner som finns att köpa i dag. Vi på Krägga Herrgård serverar den som "herrgårdens" champagne. Gärna till gåslever och likaså till en skål med chokladdoppade jordgubbar.

Vill du avnjuta André Clouet Grande Réserve på egen hand finns den att köpa på Systembolaget för 269 kr. Artikelnummer 7686.

Vi har självklart även några dyrgripar champagne i vår vinkällare, som Salon Blanc de Blancs 1995 som också var en av Stenbecks absoluta favorit. Se hela vår Vinlista för champagne här.

Om producenten:
I grand cru-byn Bouzy finns några av de allra bästa pinot noir-vingårdarna i hela Champagne. Champagnehuset André Clouet, som leds av Jean-François Clouet har kartlagt varje kvadratmeter av Bouzys vingårdar och han vet exakt var de bästa druvorna finns. Och Jean-Françe Clouet's champagner har en låg dosage eftersom han anser att alltför mycket socker döljer smaken. Han är dessutom en outtröttllig produktutvecklare och hans champagner blir bara bättre och bättre.


 

21 juli 2014
lusthus-saga-web

Senaste nytt

En gång i månaden skickar vi ut vårt nyhetsbrev. Där du kan ta del av fina erbjudanden, tips och nyheter från oss. Läs senaste brevet här.

Har du inte fått brevet men vill läsa det - kan du göra det här. Vill du få brevet i fortsättningen kan du anmäla dig på startsidan.

11 juli 2014

Fredagsmys!

Fredagsmys. Klart barnen ska få tacos. Varför inte baka tortillabrödet tillsammans. Vår bagerska Marie bjuder här ett recept.

Vår bagerska Marie bjuder här på ett enkelt och smarrigt recept som hela familjen kommer älska.

Tortillabröd
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2,5 dl vatten eller mjölk

Blanda allt i en bunke. Häll upp degen på ett väl mjölat bakbord. Kavla ut degen i mycket mjöl till önskad storlek och avsluta med kruskavel. Stek i torr stekpanna två minuter på varje sida.

God helg!

07 juli 2014
somrig-lemonad

Recept - Somrig lemonad

Vår hemgjorda rabarber och jordgubbslemonad en klassiker att njuta i sommartid.

Sol, jordgubbar, bara ben och härligt bad. Svensk sommar när den är som bäst. Och då vill vi tipsa om en uppfriskande lemonad att svalka sig med i värmen.

1 l rabarber
0,5 l jordgubbar
2 citroner
3 dl socker
2 l vatten

- Tvätta och skiva rabarberna med skalet kvar.
- Rensa jordgubbarna.
- Skiva citronerna.
- Blanda ihop alla ingredienserna utom citronerna i en stor kastrull, koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. 
- Dra bort från plattan och lägg i citronerna låt dra 30 min, sila och servera den iskall. 

Låt det väl smaka!

 


02 juli 2014

Ny hotelldirektör

Vi är mycket glada över att ha rekryterat en så kompetent och erfaren ledare och kvalitetstänkande gourmet som Lars.

Ny hotelldirektör på Krägga Herrgård blir Lars Aggestedt. Lars kommer närmast från Vaxholms Kastell och Nya Älvsborgs Fästning där han haft rollen som platschef under många år. – Vi är mycket glada över att ha rekryterat en så kompetent och erfaren ledare och kvalitetstänkande gourmet som Lars, säger Johan Hjort, ansvarig för rekryteringen till Krägga Herrgård.

Lars har lång och diger erfarenhet från mötes- och upplevelseindustrin och har även framgångsrikt drivit arbete med destinationsutveckling i rollen som representant för Strömma. Han har en bakgrund som f & b manager och mat, dryck och värdskap ligger honom varmt om hjärtat.

Lars tillträder tjänsten efter sommaren och vi hälsar honom varmt välkommen till Krägga Herrgård.

Läs hela pressmeddelandet här »
21 juni 2014

Recept- chokladtårta

Vårt bageri bjuder här på ett omtyckt recept på en ljuvlig chokladtårta.

Sommar och många tillfällen ges att bjuda på hembakt. Duka upp i trädgården, på terrassen eller varför inte överraska på picnicken med en chokladtårta i korgen. Som med fördel kan förberedas redan dagen innan.

Ljuvlig chokladtårta med vispad grädde och färska bär
250 gram smör
250 gram mörk choklad (kakaohalt över 70%)
2 dl socker
4 ägg
kaffepulver/kaffe efter smak

1. Smält smör och choklad över vattenbad
2. Rör ner socker och kaffe
3. Blanda sedan i äggen
4. Lägg bakplåtspapper i botten på en löstagbar form (23cm)
5. Grädda i ugn 175 grader i ca 1 timme

Låt stå kallt i ett dygn, servera med vispad grädde och färska bär.

Lycka till!


18 juni 2014

Ny teknik

Nu har vi installerat ny teknik i samtliga våra mötesrum. Alla lokaler har fått ny duk, ny projektor och nya whiteboards.

Flera av lokalerna har även utrustats med ny ljudanläggning och ett enkelt styrsystem har installerats för att göra tekniken så användarvänlig som möjligt. I vår största lokal Sjöängen finns ett nytt trådlöst mikrofonsystem. Grupprummen har fått nya LED-skärmar och glasskrivtavlor.

Förenklad wifi-lösning presenterades redan i våras och det är fri uppkoppling på hela anläggningen.

Under sommaren/hösten fortsätter upprustningen av alla konferenslokaler som ska få ny ljus färg på väggarna och nya vackra golv.

12 juni 2014

Sommardrink med passion

Lagom till solens strålar värmer skönt vill vi tipsa om något iskallt och gott att bjuda i glaset.

Caipirinha är något av Brasiliens nationaldrink och baseras på den inhemska spritsorten Cachaça. Så även om Sverige inte är med i Fotbolls VM kan du med smaker från Brasilien drömma dig bort. På Krägga Herrgård smaksätter vi gärna drinken med passionsfrukt. 

Ingredienser för en drink:
1 stor passionsfrukt eller 2 små
1 msk strösocker
Massor av isbitar
0,5 -1 dl Cachaça eller ljus rom   

* Gröp ur passionsfrukten och lägg i ett tumbler glas.
* Rör socker och passionsfrukt tills sockret löst sig.
* Fyll nu upp glaset med krossad is och tillsätt en drinkpinne och ett sugrör.
* Häll därefter på spriten och rör om.

Låt det väl smaka!

10 juni 2014

Fria till din kära

Nu kan du boka ett romantiskt frieripaket hos oss på Krägga Herrgård - med Mälaren som enda vittne.

Att hitta den perfekta platsen för det kärleksfulla ögonblicket när man ska fria är något som fler önskar hjälp med idag. På Krägga Herrgård har vi nu tagit fram ett exklusivt frieripaket som bland annat inkluderar en femrätters middag serverad ev egen kypare i romantiska Lusthuset, en flaska Champagne och chokladdoppade jordgubbar. 

Välkommen att boka frieripaketet och säg ja till kärleken med ett glittrande Mälaren som enda vittne. Njut av tiden med varandra och låt romantiken flöda. Med livet framför er vill vi att ni ska minnas detta ögonblick – dagen då det första bladet i er kärlessaga skrevs. Här ser vi till att de magiska minnena blir ljusare än vanligt.

Besök oss för en kväll eller stanna över natten i något av våra romantiska rum och spendera morgondagen tillsammans på Krägga Herrgård. 

Läs pressmeddelandet om frieripaketet här »

Kontakta oss på 0171-532 80 eller info@kragga.se

 

03 juni 2014

+Klimatpositiva

Att tänka grönt är en livsstil. Något du som gäst inte behöver kompromissa med när du besöker oss på Krägga Herrgård.

Vi tar ansvar för miljön och gör vad vi kan för att bidra till hållbarhet. Krägga Herrgård är ett  Svanenmärkt hotell men vi nöjer oss inte med det. Vi är även en+KlimatPositiv mötesanläggning vilket innebär att vi, förutom att minska och neutralisera våra utsläpp av koldioxid, överkompenserar vi med ytterligare 15 procent för att skapa en positiv kompensation av utsläppen.

Kompenseringen sker genom den amerikanska non-profit organisationen Trees for the Future och pengarna gå till plant- och trädplantering i Brasilien. Träden som planteras binder koldioxid. Dessutom planteras de i samspel med övriga lokala grödor, för att förebygga jorderosion och förbättra villkoren för annan växtlighet. Men också för att fungera som foder till kossor vilka är viktiga för att utveckla mjölkproduktionen i området.

Läs mer om vårt miljöarbete här »

20 maj 2014

NY strandpromenad

En två km lång NY strandpromenad är anlagd längs med prunkande natur och porlande vatten.

För att du som gäst ska kunna njuta av de magiska omgivningarna kring Krägga Herrgård har vi nu anlagt en 2 km lång strandpromenad längs med prunkande natur och porlande vatten. Över den porlande bäcken finns en gångbro och längs med slingan finns inom kort bänkar utplacerade så att du kan slå dig ner för en stunds skön vila och bara njuta av naturen innan du strosar vidare. Vägen går via betesmarker för skygga, men vänliga, Highland Cattles och vidare ut i skog och mark där vildsvin, rådjur och älg lever vilt.  

Promenadslingan är tänkt att bli en vägvisare för våra gäster som vill njuta av de vackra nejderna. Inom kort finns även gummistövlar att låna för de som önskar.

Karta strandpromenaden

Passa på att gå en tur vid ditt nästa besök hos oss på Krägga Herrgård! Kartan får du av oss i receptionen.

09 maj 2014

Mors dag 25 maj

Du kommer väl ihåg att fira kära mamma på Mors dag. Vi håller öppet och uppmärksammar alla mammor lite extra.

Vi välkomnar er att fira kära mamma hos oss på Krägga Herrgård, söndagen den 25 maj. Vi håller öppet och dukar upp med både lunch och Afternoon Tea. Alla mammor får också en liten gåva till bords.

Lunch serveras mellan kl 1200-1400.
1-rätt: 185 kr
2-rätter: 280 kr
3-rätter: 395 kr

Afternoon Tea står dukat kl 1300-1600, 290 kr per person.

Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Välkommen!

07 maj 2014

Dryckestips

Låt oss tipsa om en drink med försmak av sommaren. En färggrann läckerhet med mango, tranbär och lime.

Den passar utmärkt att sippa på vid grillen. 

Ingredienser:
Vodka mango
Mycket färskpressad limejuice och krossad is
Toppa sedan med tranbärsjuice och Sprite
Garnera med ett blåbär

Lycka till!

02 maj 2014

Sommaröppet

Vi håller öppet hela sommaren och vi välkomnar dig att livsnjuta ovanligt mycket såväl vardag som helg.

Vi håller öppet alla dagar under perioden 22 juni - 10 augusti för såväl sommarromans under en weekend, konferens, bröllop som fest. Vill ni besöka Krägga Herrgård med familjen mitt i veckan eller bara över dagen? Då erbjuder vi familjesommar med roliga aktiviteter för barnen, frukostbuffé, sommarlunch, fika i det gröna, Afternoon Tea, grillkvällar med trubadur på terrassen och gourmetmiddagar ackompanjerade av glödande solnedgångar över Mälaren.

Läs mer om sommaren på herrgården här »
Läs pressmeddelandet "Krägga Herrgård - ett sommarparadis för livsnjutare i alla åldrar" här »

Hoppas att vi ses!

30 april 2014

Midsommar

Även i år dukar vi upp med vårt populära midsommarfirande med sillunch, magisk midsommarmiddag och dans runt stången.

Välkommen att fira midsommar hos oss, fredagen den 20 juni. Sillunchen står dukad från kl 1130 och firandet på festplatsen (10 minuters promenadväg från herrgården) startar kl 1300. Midsommarstången reses en timme därefter. Dans och musik vid festplatsen innan firandet fortsätter på herrgården.

Tidig bokning rekommenderas! 

Läs mer »

Det går också att komma till oss och endast avnjuta delar av paketet, i mån av plats. 
Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se.

28 april 2014

Grillkvällar

Varje torsdagkväll under perioden 26 juni och 24 juli dukar vi upp med sköna grillkvällar på terrassen.

Ni är välkomna till bords kl 1800 och våra trubadurer underhåller från kl 1900.  

Pris: 595 kr per person
Barn, 150 kr per person upp till 12 år

Läs mer om sommaren på herrgården här »

Välkommen att njuta ljuva sommarkvällar på Herrgården!

16 april 2014

Ny meny

Låt oss presentera den nya menyn för Afternoon Tea. Alla bakverk, kakor och bröd som bjuds bakas i vårt eget bageri.

Lördagar och söndagar mellan kl 1300 -1600 dukar vi upp vårt Afternoon Tea. Och idag presenterar vi vårens nya menyn med naggande goda bakverk, hembakta kakor, lyxiga snittar och spännande teer. Luta dig tillbaka i en fåtölj med en bra bok och en rykande kopp te i någon av herrgårdens salonger och njut. Här råder lugnet.

Varmt välkommen att boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se

Afternoon Tea meny

 

 

15 april 2014

Premiär för vårmeny 2014

Idag är det premiär för vårens meny som bjuder på årstidens finaste råvaror.

Nu börjar det spira i trädgården. Trädens knoppar brister. Sol som stillsamt värmer stolsryggarna ute på terrassen. Gäster som tar en extra paus på bryggan och suger åt sig den energi som ljuset för med sig. Det är den vackra våren som gör sin efterlängtade entré. Och hos oss på Krägga Herrgård innebär det också ny meny. En vårmeny där recepten är inspirerade från årstiden med späda primörer, sommartryffel, ramslök och rabarber som återkommande råvaror. 

Välkommen till bords och njut av vårens smaker i en ovanligt skön, familjär atmosfär. 

Se vårens meny här »
Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se.

 

04 april 2014

Förenklad WiFi-lösning

Nu kan vi erbjuda en enklare lösning för fri WiFi-uppkoppling när du besöker oss på Krägga Herrgård.

De tidigare korten med koder försvinner och ersätts med ett lösenord som håller dig inloggad under hela din vistelse. Med den nya lösningen slipper du på så sätt knappa in koden på nytt var gång datorn varit avstängd.

04 april 2014

Recept från vårt bageri

Vårt bageri bjuder på ett uppskattat recept. Ljummen Royalpaj med aprikoser och glass.

Att bjuda på hembakt är något speciellt. Alla bakverk, kakor och bröd som serveras hos oss är bakat i vårt eget bageri. Här bjuder vi på ett recept från bageriet, ett utmärkt tips för den som vill förbereda desserten innan gästerna kommer.

Fransk Royalpaj med aprikoser
175° varmluft
1 paj

Mördeg:
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 ekologiskt ägg
1 msk kallt vatten

1. Blanda samman smör, vetemjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägg och kallt vatten, arbeta samman till en deg.
3. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.
4. Kavla ut degen och fyll en pajform.

Fyllning:
3 ekologiska ägg
2 dl Kesella 10 %
1 dl crémè fraiche
1 dl strösocker
100 g riven mandelmassa

5. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en bunke.

Frukt till fyllning:
6 färska aprikoser
2 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
1 tsk svarta kardemummakärnor
25 g mandelspån

6. Dela och kärna ur frukten.
7. Smält smör, strösocker, kanel och nymalen kardemumma i en het stekpanna och stek aprikoserna gyllene i cirka 3 minuter.
8. Fyll pajskalet 2/3 med fyllning, lägg i frukten. Strö över mandelspån.
9. Grädda pajen långt ner i ugnen i 30-40 minuter tills den får en gyllene färg.

Servera pajen ljummen med glass eller lättvispad grädde.

Tips!
Frys pajen ogräddad, för att sedan direkt ta den ifrån frysen in i ugnen och baka av. Den är perfekt till den stora festen om man vill förbereda desserten i förväg, eller att ha i frysen om man får oväntat besök. Tänk på att plasta pajen ordentligt.

Låt det väl smaka! 

31 mars 2014

Följ med på vår resa

Sedan årsskiftet har vi nya ägare här på Krägga Herrgård och en ny spännande varumärkesresa har påbörjats. Följ vår blogg på tretopp.se.

Arbetet sker i samarbete med trendgurun Göran Adlén och branschprofilerna Johan Hjort och Tanja Brandin.

Tillsammans bloggar de tre nu på tretopp.se. Där kan du följa hela vår resa och samtidigt få med dig mycket tänkvärdheter och lärdomar om varumärkesbyggande, marknadsföring och framtidens företagande.

Till tretopp.se »

28 februari 2014

Vår i vårt hus

När det inte är vår ute ordnar Fränd & Fränd vår inne. I vår eventhall Stallet har ett stort floristevent ägt rum och i herrgården doftar det fortfarande av vårblommor!

När det inte är vår ute ordnar Fränd & Fränd vår inne. Förra helgen anordnades ett stort floristevent i vår lokal Stallet. Över 50 företag och och över 100 gäster deltog och i vår herrgård dröjer sig doften av ljuvliga vårblommor fortfarande kvar. Här bjuder vi på lite vårkänslor i form av bilder från Fränd & Fränd på Krägga Herrgård.







Vårblommor

floristevent

Afternoon tea



floristevent
07 februari 2014

Recept - Ostron

Nu är det bara en vecka kvar till Alla Hjärtans Dag och många funderar förstås på hur de ska överraska sin Älskling.

Vårt hetaste tips är att ge en upplevelse i present. Varför inte bjuda din kära på en oförglömlig måltid i hemmets trygga vrå. Duka vackert. Dekorera med röda rosor och levande ljus. Sätt på lite skön musik. Och vad passar väl då bättre till detta än ostron och champagne. Vår köksmästare Rikard bjuder här på ett smakfullt recept på ostron med dip och till detta har vår restaurangchef Maria tagit fram ett passande vin.

Friterade ostron med dip
Fritera ostronen:
6st ostron av valfri sort
1 dl vetemjöl
2 st ägg
2 skivor kavring
Olja till fritering

Börja med att öppna ostronen, ta loss från muskeln och lägg på ett fat med bakplåtspapper på, spara vattnet som finns inuti. Stoppa ostronen i frysen. Rosta kavringen och mixa sedan i matberedare till ströbröd. Ta ut de frysta ostronen och vänd dem i vetemjölet, därefter i de uppvispade äggen och till sist i ströbrödet. Fritera i kastrull tills de är krispiga. (Se alltid till att ha ett lock nära till hands när du friterar, försök aldrig släcka brinnande olja med vatten utan lägg  iså fall på locket.)

Dip:
100 g naturell färskost
1 litet knippe gräslök
1 st citron
Vattnet från ostron

Skär gräslöken fint. Rör ut färskosten med vattnet från ostronen, späd med lite i taget så att den inte blir för lös. Riv skalet från citronen. Smaka av färskosten med citronskal, citronsaft, gräslök och salt och peppar. Servera de nyfriterade ostronen med dippen. Intas gärna med tandpetare eller motsvarande.

Champagne:
Louise Roederer Brut Premier NV
Serveras ca 10 grader C i finaste champagneglasen. Champagnen har en ljusgul färg med stor, fruktig nyanserad doft med inslag av citrus. Elegant, fyllig och frisk smak med citruston och små fina bubblor.
Vinet finns i beställningssortimentet på Systembolaget.
Artikelnummer: 7602
Pris: 381 kr

Vill ni hellre åka i väg är ni välkomna att fira Alla Hjärtans Dag här hos oss på Krägga Herrgård. Du kan också köpa ett presentkort om ni inte kan komma just denna helg.

16 januari 2014
lusthus-saga-web

Hotellpatrullen testar

"Maten - högsta klass. Vällagad, smakrik och rejäl. Generösa mängder gäller alla måltider (...)"

DN:s Hotellpatrull besöker, testar och betygssätter hotell runt om i landet. I helgen besökte de oss på Krägga Herrgård. Hotellpatrullen skriver:

"Tillsammans med en effektiv och personlig service vid bordet lyfts middagen till att bli något extra. Förrättens pilgrimsceviche på sjögräs med mango och koriander har en välbalanserad sötma. Huvudrätten, anka med rökt potatispuré, syrade rödbetor och kålterrin erbjuder en smakexplosion utöver det vanliga. Ostarna och småbitarna till desserten, bland annat en liten vaniljbrulé, utgör ett utropstecken. Vinpaketet förhöjer upplevelsen ytterligare."

Läs hela artikeln här »
19 december 2013
hg-baksida

Nya ägare

Krägga Herrgård har nya ägare. Det är den befintliga fastighetsägaren TLBV Förvaltning AB som nu köpt driften.

Krägga Herrgård får nya ägare. Det är den befintliga fastighetsägaren TLBV Förvaltning AB, som ägs av familjen Ljungberg, som nu har förvärvat driftsbolaget av c/o Hotels. De nya ägarna arbetar tillsammans med Top Meeting i Stockholm AB för att säkerställa att driften håller högsta kvalitet och engagemang. Samtlig hotellpersonal följer med i ägarbytet. TLBV Förvaltning AB tar över managementansvaret för Krägga Herrgård, Tammsvik Konferens & Herrgård och Villa Mälargården från och med den 27:e december 2013

 

27 april 2012
lusthus-saga-web

Bästa hotellet?

Krägga Herrgård har nominerats i kategorin Bästa Hotell i Travel Awards.

World Travel Awards syftar till att lyfta fram hotell i världsklass och hyllar kreativitet och innovation, allt för att skapa värdefulla reseupplevelser i en konkurrensutsatt bransch. Krägga Herrgård är nominerat även i år och det känns extra roligt då vi satsat på att ha just kreativitet och innovation i fokus. Här samsas konstutställningar med musikfestivaler och den historiska miljön på herrgården har piffats med sköna färger och detaljer.

Herrgården har nyligen renoverat hela fasaden och lyser nu vackert gul mot Mälaren och den gröna herrgårdsparken. Hotellet har också begåvats med tre nya deluxerum tillägnade Ingmar Bergman, Ingrid Bergman och Greta Garbo. Dessutom har hotellet renoverat tretton hotellrum i en av flyglarna. De färdigställdes i mitten av april i år.

Vinnarna presenteras under en gala på det portugisiska hotellet Conrad Algarve den 6 oktober.

 

11 april 2012
hotellrum-n-flygel

Nytt på hotellrummen

13 hotellrum genomgår just nu en förvandling med ny färgsättning och interiör.

Tretton hotellrum i Norra flygeln genomgår just nu en dramatisk förvandling. Rummen har fått nya härliga färger på väggar och tak, nya möbler, fotokonst på väggarna och sängar från Hästens.

Norra flygelns tretton hotellrum genomgår just nu en förvandling. Från att ha varit rätt ordinära hotellrum (förutom utsikten över herrgårdsparken och Mälaren såklart!) blir nu rummen färggladare, elegantare och fräschare än någonsin. Väggarna går i sobert grå toner och taket är målat i antingen cerise, turkos eller grönt. Rummen har bokhyllor och arbetsplats från klassiska String av Nils Strinning och danska stolar från bl. a. Arne Jacobsen. På väggarna hänger fotokonst i svartvitt från Sam Samore. Platta tv-apparater, nya färgglada fåtöljer och härliga gardiner och sammetskuddar i gråskala.

Hotellsängarna har bytts ut och nya sängar kommer från Hästens, en av världens bästa sängproducenter. Rummen är klara den 20 april.

Se alla våra hotellrum här »

02 april 2012
tekopp-brasa

Afternoon Tea

Vi håller öppet för afternoon tea varje dag mellan kl 1300-1600. Välkommen!

Välkommen att njuta av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.

Sandwichar
* Chevrékräm, coppa, fikon, pumpernickel
* Gurka/färskost
* Skaldjursröra

Bakverk
* Passionsfrukts tartelett
* Toscakaka innehåller nötter
* Zebror
* Blåbärskaka

Scones
* Naturell
* Kardemumma
* Choklad

Tillbehör
* Lemoncurd
* Färskost
* Svartvinbärsmarmelad
* Vispgrädde


Vi önskar er varmt välkomna till afternoon tea varje dag mellan klockan 1300-1500 ! Hos oss hägrar lugnet, och vad är väl mer avkopplande än att sitta skönt tillbakalutad i en fåtölj i någon av våra salonger och njuta av en bra bok och en rykande varm kopp te. Vid vackert väder finns det fina promenadestråk vid våra ägor, fråga personalen så visar vi er.

Pris ; 290 kr per person

21 mars 2012
hotellrum-detalj-kudd

Tre nya deluxrum

Nu har vi färdigställt tre nya deluxerum; dedikerade tre av våra allra största svenska ikoner.

Nu har vi färdigställt tre nya deluxerum. De är dedikerade tre av våra allra största svenska ikoner - Greta Garbo, Ingrid Bergman och Ingmar Bergman. De tre nya hotellrummen, som är belägna i Södra flygeln mot Mälaren, hyllar tre av våra allra mest berömda svenskar genom tiderna; Greta Garbo, Ingrid Bergman och Ingmar Bergman. I design av Nadia Tolstoy har möbler, färger och materialval noggrant utarbetats för att spegla våra storheter inom film och teater.

Hotelrum

Greta Garbo, den skygga stjärnan som ofta associerats med sin replik ’I want to be let alone’, har fått ett alldeles särskilt rum. Det sägs att Greta tyckte om rum utan hörn. Hon tyckte nämligen inte om räta vinklar. Här på Krägga Herrgård ärar vi också Greta med ett rum fyllt av rundade möbler och detaljer. Rummet hyllar också vår svenska ikon med guld, lyxiga tyger och andra inredningsdetaljer vi tror att hon skulle ha gillat.

hotellrum ingrid bergman

Ingrid Bergman, med ett liv kantat av fängslande rollprestationer men också skandaler, har fått ett rum som speglar den grace och stolthet hon representerar. Materialen, mönstren och färgskalan i detta rum är inspirerade av Ingrid Bergmans garderob, främst de stilbildande rollkostymerna i ’Casablanca’ och den vackra silverrustningen i ’Jeanne d’Arc’.

hotellrum ingemar bergman

Ingmar Bergman, en av världens viktigaste och mest inflytelserika filmregissörer med en karriär inom både teater och film, har fått ett rum inspirerat av hans favoritplats, Fårö. Detta rum har hämtat sitt uttryck från Fårös vildvuxna och karga charm kombinerat med rekvisita som skulle kunna vara stulen från Bergmans filmer. Vid utauktioneringen av delar av hans tillhörigheter, räddades bilder av det nattliga klotter som Bergman utsmyckade sitt nattduksbord med. Det mönstret har nu tryckts upp på brickorna som står bredvid sängarna i rummet.

 

02 februari 2012
bastu-text

Ny sjöbastu

En ny vedeldad, flytande sjöbastu finns nu till ert förfogande vid Mälarens strand.

Vi är glada att få presentera vår splitter nya, vedeldade bastu som ligger alldeles intill Mälaren och bryggan, med utsikt över vattnet. I bastun finns en lucka i golvet för den som vågar hoppa rakt ner i vattnet! Bastun rymmer upp till 12 personer.

Välkommen att boka!

Privatgäster: Minimidebitering 500 kr för 50 minuters bastubad, vid fler än 2 personer debiteras ytterligare 250 kr/person/50 minuter.

Företag: 2500 kr/50 minuter (exklusive moms).

Övrigt: Bastun rymmer max 12 personer samtidigt. I priset ingår handdukar men lägg gärna till tofflor och morgonrock för 150 kr/person. Boka bastu och tillbehör innan ankomst.