Valborgseld
30 mars 2017

Valborgsfirande!

Möt våren på herrgården och njut en skön weekend på Valborg. Entré till Krägga Sjöspa ingår!

Rykande afternoon tea, entré till Sjö-SPA med spapool på bryggan, relax och vedeldad flytande sjöbastu, fyrarätters middag, värmande brasa, övernattning och härlig frukostbuffé i herrgården. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen? Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården. Vid brasan finns varmkorv, kall dryck och vin till försäljning.

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!


Nyheter

09 juni 2023
Boulebana på Krägga Herrgård

Ny state-of-the-art boulebana

Boulespelare, gläd er! En ny, toppmodern boulebana är nu öppen för fri användning för alla hotellets gäster.

Vi är stolta att meddela lanseringen av vår senaste satsning som kommer att glädja boulespelare i närheten och långväga gäster. En ny, toppmodern boulebana är nu öppen för fri användning för alla hotellets gäster. Detta spännande tillskott är utformat enligt internationell tävlingsstandard, vilket innebär att den uppfyller de mest kräsna spelarnas förväntningar när det gäller såväl underlag som storlek.

Läs pressmeddelandet och se bilder här »

07 juni 2023
Terrass hotellrum

Nya terrasser

Nu har ännu fler av våra hotellrum fått nya, sköna terrasser med sjöutsikt i blick.

Här kan du vakna upp till vågskvalp och fågelkvitter eller varva ner efter en dag full av äventyr. Samtliga terrasser bjuder på magiska solnedgångar över Mälarens glittrande vatten.

Hotellterrass

Terrasserna är belägna i Södra och Norra flygeln som nu lyser som solen efter ommålning. Alla detaljer räknas.

Terrass deluxerum

5

6

05 april 2023
Valborg

Valborgsfirande!

Möt våren på herrgården och njut ett ovanligt skönt dygn på Valborg. Entré till Krägga Sjöspa ingår!

Fördrink på terrassen, trerätters vårmiddag, värmande majbrasa, övernattning och härlig frukostbuffé väntar. Incheckning från kl 1500. Sjö-SPA med jacuzzi på bryggan, vedeldad sjöbastu, relax ingår. Morgonrock och tofflor finns på ert hotellrum. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen? Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården. Vid brasan finns varmkorv, kall dryck och vin till försäljning.

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!


21 mars 2023
Mejeriet på Krägga Herrgård

En dröm går i uppfyllelse

Det här är gamla Mejeriet på gården. Här, precis vid strandlinjen, har vi länge drömt om att bygga 10 nya deluxerum med direkt sjökontakt.

Mejeriet på Krägga Herrgård
 
NU blir den drömmen verklighet! Såklart är det med lite blandade känslor vi tar farväl av denna gamla skönhet. Mejeriet som hängt med här sedan mitten av 1800-talet ska rivas. Redan denna vecka. Vi hade verkligen velat bevara den vackra byggnaden men efter diverse utredningar har det visat sig att huset var i så dålig kondition att det inte gick att rädda. Men vi räddar självklart allt som räddas kan, konserverar fönster, tegel och trä tas till vara.

Mejeriet på Krägga Herrgård
 
Med det sagt, detta är sista veckan med denna vy över herrgårdens marker. Så vi tackar ödmjukast Mejeriet för tiden som varit, tar ett högtidligt farväl och ger plats åt ett nytt mästerverk som våra gäster kan njuta av till fullo inom kort.

Skiss nya mejeriet på Krägga herrgård

 
Här, en liten skiss på hur det "Nya Mejeriet" kommer se ut. I bottenplan fem deluxerum med egen terrass så nära vattnet att man nästan kan doppa tårna - och på övre plan, fem deluxrum med vidunderlig sjöutsikt. Rummen kommer bli 22-25 kvm.

Utsikt från mejerietEn sista utsiktsbild från Mejeriets fönster på plan två innan rivning.

Vår plan för att arbetet inte ska störa någon: 1. Denna vecka rivs huset och allt material som kan bevaras ska bevaras/återbrukas. 2. Markarbete och bottenplatta färdigställs innan bröllopssäsongen. 3. Bygget tar fart efter bröllopssäsongen och den nya byggnadens yttre ska stå klart innan nästa vinter. Ungefär så. Och inflyttningsklart för våra gäster beräknas det vara aug/sep 2024.

10 november 2022
maria2

Grattis Maria!

Vi gratulerar vår härliga innesäljare Maria Juhlin som efter genomförd utbildning stolt kan titulera sig certifierad mötesrådgivare.

Jo, vi vet. Maria var en lysande stjärna på bokningen redan före utbildningen - men nu är hon alltså om möjligt ännu vassare. Med andra ord; nu finns det ännu större anledning att vända sig till vår bokning för att få hjälp med er nästa konferens :-) Här garanterar vi offert inom en timme och bästa tänkbara rådgivning för ert möte: bokningen@kragga.se, 0171-532 80 (#1) eller på chatten på hemsidan.

Att vara mötescertifierad av Svenska Möten innebär att medarbetare på vår anläggning har genomgått en omfattande utbildning med syfte att fungera som rådgivare genom hela boknings- och planeringsprocessen av möten och konferenser. Genom att certifiera våra medarbetare säkerställer vi att vi har den kunskap som krävs för att vi på bästa sätt ska guida dig som kund till bättre och mer effektfulla möten som uppfyller dina syften och mål.

09 november 2022
presentkort

Tävla och vinn!

FOTOTÄVLING på Facebook – Vinn presentkort på en lyxig julbordsweekend för 2 till julbordspremiären den 25 november. Så här går tävlingen till:

^ Gå in och följ oss på facebook » ^ Där hittar du inlägget för fototävlingen. ^ Ladda upp din allra ljuvligaste julbild i kommentarsfältet och tagga gärna vännen som du vill ta med dig.
^ Den bild som har flest gilla-markeringar eller reaktioner tisdagen den 15 november kl 18.00 vinner ett presentkort till julbordsweekend för två.
^ Vinnaren annonseras ut på vår Facebooksida den 15 november kl 18 tillsammans med vinnarbilden.
^ Presentkortet är giltigt fram t o m 25 november 2022.

Klara, färdiga, fota och gilla! Lycka till!

☝️ Allt om vårt lyxiga julbord finner du här »

I vinsten ingår; Entré till Krägga Sjöspa, mysigt glöggmingel, traditionellt, hemlagat, dignande julbord i sju magnifika turer, övernattning i dubbelrum och herrgårdens smarriga frukostbuffé.

Julbord 2020 på Krägga Herrgård

Din tävlingsbild kan komma att användas i marknadsföringssammanhang vid presentation av vinnarbidraget.

 

20 juni 2022
Gym på Krägga Herrgård

Nytt gym - Fys & Mys

Fri gymträning i frisk lantluft och med strålande sjöutsikt. Som ute – fast inne. Ja, nu slår vi upp portarna till vårt nybyggda, fullt utrustade gym.

Här finns: löpband, roddmaskin, crosstrainer, lats/rodd-maskin kombi, massor av hantlar i olika valörer, kettlebells, pilatesboll, maghjul, yogamattor, foamroller, hopprem mm… Helt öppningsbar glasvägg mot sjösidan och härlig terrass för den som vill utföra vissa övningar utomhus. Eller chilla efteråt.

krägga herrgårds hotellgym - fys och mys

Filosofin bakom bygget har varit; Gott att leva – lustfyllt att träna. Och att alla sinnen ska få sitt. Vi tänker; först pumpa sen skumpa.

Krägga gym Fys och Mys

Alla våra gäster har fri tillgång till Krägga Fys & Mys som är öppet 24/7.

Läs mer »

05 maj 2022
Highland Cattles på Krägga Herrgård

Vi välkomnar sex nya Highland Cattles

Så fina små tjejer 🥰 Vi är så glada att välkomna sex nya åringar som ska hjälpa de stora att hålla marken runt herrgården öppen och fin.

Ett möte med dessa sötnosar får du utmed vår två kilometer långa strandpromenad. Inte missa! Strandpromenaden är anlagd längs med prunkande natur och porlande vatten. Här kan ni gäster njuta av de magiska omgivningarna kring herrgården. Över den porlande bäcken finns en gångbro och längs med slingan finns bänkar utplacerade där ni kan slå er ner för en stunds skön vila och bara njuta av naturen innan ni strosar vidare.

Highland Cattles på Krägga Herrgård

Vägen går via betesmarker för skygga, men vänliga, Highland Cattles och vidare ut i skog och mark där vi inte helt sällan stöter på såväl vildsvin som rådjur och älg. 

Karta får ni i receptionen och gummistövlar finns att låna!

Varför inte planera in en walk and talk som ett effektivt inslag i konferensen? Läs mer om walk and talk som mötesmodell här »

12 april 2022
Champagne Krägga Personal Vintage 2017

Vår egen Champagne

Bubblande premiär! Äntligen! Vår resa började med druvplockning i Champagne 2017 och nu har de första flaskorna av Krägga Personal Vintage landat på herrgården.

Som enda svenska herrgård i historien kan vi nu erbjuda dig den första klunken av vår alldeles äkta egenproducerade Champagne. 2017 års skörd har efter lång, men väl värd väntan, blivit 60 exklusiva flaskor.

Krägga Herrgårds egna chamagne - Personal Vintage 2017

Det har varit viktigt för oss att få göra detta på vårt eget sätt, enligt konstens alla regler. Vi ville inte bara namnge en Champagne genom att sätta egen etikett på någon annans vin utan göra vår alldeles egen från grunden. Vår dröm har varit att skapa en exklusiv Champagne av högsta kvalitet med främsta precision och finess. Och nu har den drömmen blivit verklighet,

Läs pressmeddelandet »

Vår Champagne, vår story »

04 mars 2022
Nominerade

Nominerade

Vårt Krägga Herrgård tillhör de nominerade till Sweden´s 50 Best Sustainable Hotels 2022.

Vi tackar varmast för nomineringen och fortsätter förstås att göra allt vi kan för minska vårt avtryck på vår planet.

Om nomineringen:
Detta för hotellnäringen unika erkännande har instiftats för att premiera de pionjärer som väljer att varje dag och varje hotellnatt, göra skillnad genom betydelsefulla insatser för miljön. Det är Lifestyle Magazine som ombesörjer själva nomineringsförfarandet – sedan är det helt upp till alla Sveriges hotellgäster att rösta fram de välförtjänta vinnarna.

Alla de nominerade hotellen i Sweden´s 50 Best Sustainable Hotels kommer att presenteras i Lifestyle Magazine inom kort.
16 februari 2022
Lediga tjänster

Lediga tjänster

SÖKES! Konditor/bagare 100 % Receptionist 100 % Kock 100 %. Tre av våra fina, ambitiösa, härliga, ärliga kollegor ska gå vidare mot nya utmaningar.

Därför söker vi nu deras ersättare till vårt team. En glad och positiv receptionist som älskar att göra ett förstklassigt första intryck och tycker att välkommen det vackraste ord som finns. En hungrig kock med skön attityd som sätter laget före jaget och är alltid mån om att vi tillsammans med serveringspersonalen överträffar gästernas förväntan. Och sist men inte minst; en kreativ, nyfiken och experimentlysten konditor/bagare som vill vara delaktig i utvecklingen av vårt matkoncept på Krägga Herrgård.

Ta chansen; Här & Nu!
Läs mer om tjänsterna och ansök här »

14 februari 2022
Nominerad till bästa SPA-hotell

Nominerade

Vilken vacker överraskning! TravelNews har nominerat oss till topp fyra bland Upplands bästa SPA-Hotell. Glädje och stolthet; Här & Nu.

Nomineringen lyder:
"Här är det verkligen så mysigt! Som gäst blir du bortskämd med både sjöutsikt och sjöspa och du kan välja mellan 45 olika rum med en unik design. Utöver detta lugn så kan du addera äventyr till din vistelse i form av safari på fyrhjuling, en båttur för att se solnedgången vid klipporna eller en rolig teambuilding."

Pool Roger i Krägga Sjö-SPA
POOL Roger - en del av Krägga Sjö-SPA

Travel News Wilhelmina Skoghpris delas ut till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skoghanda. Det kan vara teknisk innovation, en storslagen byggnad, men det kan också vara ett konsekvent arbete med service och hög kvalitet. Läs mer om nomineringen här »

 

03 februari 2022
Antikrundan 2022 på Krägga Herrgård

Antikrundan 🌟💖🌟

I kväll kl 20.00 på SVT visas avsnittet från i somras då vårt Krägga Herrgård hade den stora äran att vara inspelningsplats för programmet.

Förutom underbara människor och kräggisk miljö får vi bland annat se chocken när morfars serietidningar värderas. Experterna värderar allt från konst till en Iron Maiden-bootleg och porfyrljusstakar från Teleborgs slott. Inte missa!

Kan även ses på SVT Play t o m 30 april »»

Antikrundan på Krägga Herrgård

15 december 2021
Chambre separee Gillet på Krägga Herrgård

Ny Chambre Separée

There's a new Chambre Separée in town – Gillet - i ensam majestät och i helt ny kostym. En trappa ner i herrgården med strålande sjöutsikt och utgång till terrass.

Denna charmiga, mysiga, lilla matsal passar perfekt för sällskap upp till åtta gäster som vill vara helt för sig själva. Och vara sig själva.

gillet2

Här serveras frukost, lunch, Afternoon Tea och middag. Utsikten fri, stämningen magisk och luften lätt att andas. Slå er ner, luta er tillbaka och avnjut en måltid i första klass.

Chambre separee på Krägga Herrgård

Välkommen till en tidlös Chambre Separée - helt i tidens tecken!

28 september 2021
Julbord 2020 på Krägga Herrgård

Julbordspremiär

Alla goda ting är sju, åtminstone på vårt traditionella, kräggiska, dignande julbord - som serveras i en vacker, exklusiv, klassisk tappning fr om den 26 november.

Sju vackra turer. Tillsammans, en magnifikt sammansatt julsymfoni av efterlängtade, hemlagade klassiker och smakrika uppstickare. Löjromstoast, sillplateau med bl a Husfrusill och Brantevikssill, ostronbuffé, kräftbakad gös, fasanpastej, rökt gåsbröst, jordärtskocksgratäng. Kött, fisk, vegetariskt… Vad du än väljer väntar välbehag för alla sinnen.

Godis oc bakverk på julbordet på Krägga Herrgård Bordsservering varvas med dubbelsidig buffé och ger mer tid och mindre trängsel. Dessert- och gottebord lika spektakulärt som alltid. Slå er ner, luta er tillbaka och avnjut ett julbord i första klass. Välkommen till ett tidlöst julbord i tidens tecken. 

Vi välkomnar max 100 gäster per sittning i vårt 600 kvadratmeter vackra Stallet. Premiär 26 november.

Allt om årets lyxiga julbord finner du här »

20 september 2021
Yoga på bryggan

Yogaweekend 2022

Nytt tillfälle! Unna dig två dagars återhämtning och låt dig inspireras av två fantastiska instruktörer; Annika Kvist och Michaela Liebhardt. 19-20 mars 2022.

Logga ut och checka in! Välkommen till en helg som bjuder på yoga, med fokus på styrka och rörlighet men också mer avslappnade yinyoga där du kan vila dig i form. Dessutom kommer du få prova på meditationer och lyssna på en inspirerande föreläsning som ger dig nycklar till en hållbar och hälsosam vardag. Vi kommer träna på att vara mindful för att hitta lugn och ro. Fokus på dig. Här och nu. Det är du värd!

Allt om Yogahelgen »

09 september 2021
Afternoon Tea på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Höstens smaker gör entré - också på vårt Afternoon Tea.

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet
* Mörka snittar
- Kavring med kräftskagen
* Ljusa snittar - Gurka, Philadelphia, koriander

* Mozzarella- och tomatspett med basilkaolja

Mellersta fatet
*
Brownie med kokostosca
*
Björnbärskaka med vaniljkräm
* Tarttlett med nötter kola och salt

Nedersta fatet
* Naturella scones

* Choklad- och apelsinscones

* Branmuffins

Tillbehör
* Hjortronmarmelad

* Lemon curd

* Philadelphia

* Vispad smör


Pris;
335 kr per person
Förbokas 
på info@kragga.se eller 0171-532 80
 


Läs mer och boka bord här »

13 augusti 2021
Antikrundan 2021

Välkommen till oss!

Nu är alla detaljer satta inför den 28 augusti då vårt Krägga Herrgård blir arena och inspelningsplats för Antikrundan. Så här går det till i årets upplaga.

Programledare Anne Lundberg och 21 av Sveriges främsta antikexperter reser ut i Sverige för att möta tittare som vill ha sina föremål värderade. Och lördagen den 28 augusti är det lilla vi som har den stora äran att gästas av dem. OBS! Man behöver inte längre förboka sina föremål för att komma till Antikrundans inspelningar utan det är bara att komma dit med sina grejer. Kön och området är öppet 09:30–17:30 och spelar in mellan 10:00–18:00.

Krägga Herrgård

"Hur kommer ni att förhålla er till corona-pandemin?

Vi kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och släpper in maximalt 600 personer samtidigt i ett avspärrat område utomhus. Maximalt 50 personer samtidigt kommer att komma in inomhus, vilket innebär att de flesta som besöker oss kommer att vara utomhus under hela sitt besök. Se till att klä dig efter väder! Många brukar vilja ta med en stol att sitta på och något att äta under dagen. Om det redan är fullt i området när du kommer kan det hända att vi ber dig återkomma lite senare, vi måste hålla oss till antalet tillåtna besökare på området. 

Alla som vill kan kontrollera sin temperatur på en temperaturmätningsstation vid ingången och handsprit och munskydd kommer att finnas tillgängliga för både personal och besökare.  

Tänk på att hålla avstånd när du köar hos oss eller att stanna hemma om du känner symptom!"

All information frän SVT / Antikrundan finner du här »

Varmt varmt välkommen till oss! DU och Antikrundan <3

29 april 2021
Antikrundans programledare Anne Lundberg

Antikrundan kommer!

Antikrundans uppskjutna Sverigeturné från förra året blir av denna sommar istället och vårt Krägga Herrgård blir arena och inspelningsplats.

Programledare Anne Lundberg och 21 av Sveriges främsta antikexperter reser ut i Sverige för att – nästan som vanligt - möta tittare som vill ha sina föremål värderade. Och lördagen den 28 augusti är det lilla vi som har den stora äran att gästas av dem. Krägga Herrgård är nämligen en av sex platser de besöker under sommaren. Så, har du någon gammal dyrgrip på vinden som du funderar över? Gå in och ansök till årets runda på länken »» shortaudition.net/antikrundan

Krägga Herrgård

- Vi blev väldigt förtjusta i miljön på Krägga, det är en otroligt vacker plats med sin gula herrgård alldeles vid vattnet. Håbo ligger ju också hyggligt nära både Stockholm och Uppsala, säger Pernilla Månsson Colt. Nu hoppas vi bara på vackert väder, vaccin och att smittspridningen går ner.

Såklart blir vi stolta som tuppar här på herrgården :-)

Läs hela pressmeddelandet här »

06 april 2021
Hotellrum

15 hotellrum i ny vårkostym 🌷

Sista etappen klar! Nu har ytterligare 15 sköna hotellrum fått helt ny, glänsande vårkostym i sober design.

Därmed är samtliga våra hotell och- badrum omsorgsfullt renoverade och vi är mer redo än någonsin att bjuda er kära gäster på en härlig Här & Nu-upplevelse. Välj mellan boende i herrgårdssvit på egen våning, lyxiga deluxerum, eget härbre med terrass och vågskvalp eller sjövilla med oslagbar utsikt. Samtliga rum bjuder dessutom på riktigt sköna sängar från Hästens eller Jensens. Bara att checka in!

En litet axplock av våra hotellrum kommer här.

Hotellrum på Krägga Herrgård

Våra dubbelrum ligger i Norra eller Södra flygeln och är något mindre i storleken och utrustade med dubbelsäng. Fri Wifi, nykaklade badrum, tv, hårtork, hud- och hårprodukter.

hotellrum

Ingmar Bergman - Ett av våra sköna deluxerum.

Badrum på hotellrum

Samtliga badrum är nyrenoverade.

Hotellrum i Norra flygeln på Krägga Herrgård

Dubbelrum standard.

Hotellrum badrum

Deluxesvit. På egen våning i herrgården finner du 65 sköna kvadratmeter fördelat på sovrum, badrum, dressing room samt loungedel med egen balkong. Från samtliga rum i sviten bjuds det på obruten utsikt över Mälarens glittrande vatten. I badrummet finns bubbelbad, två handfat samt fina hudvårdsprodukter.
I loungdelen finns sittgrupp, tv och hifi-utrustning. Fri wifi på rummet.

deluxe-rum-herrgard

Deluxerum Ingrid Bergman har en egen liten uteplats, inramad av rosor och med strålande sjöutsikt.

Hotellrum i Sjövillan på Krägga HerrgårdSuperiorrummen är våra större dubbelrum. Detta ligger i Sjövillan och har utgång till en härlig terrass som vetter ut mot Mälaren. I Sjövillan finns totalt tre hotellrum.

Deluxerum Greta Garbo på Krägga Herrgård
Deluxerum Greta Garbo - När man vill bo som en stjärna.

Hotellrum dubbelOch så sista etappen där 15 hotellrum ni fått ny vårkostym. Detta ligger på våning två i Södra flygeln och har strålande sjöutsikt åt ett håll och gårdsutsikt genom fönster nummer två.

15 februari 2021
Lars Aggestedt, hhotelldirektör på Krägga Herrgård

Hallå där...

Vår hotelldirektör Lars har blivit intervjuad i eventeffect.se. Här kan du läsa artikeln om hur vi skapar säkra möten i osäkra tider.

"Lars Aggestedt skapar säkra möten med uteaktiviteter och avskildhet.

Fysiska möten spelar fortfarande en viktig roll och numer inkluderar vi gärna uteaktiviteter på våra konferenser och möten. Lars Aggestedt, hotelldirektör på Krägga Herrgård, berättar om konferensgästernas förändrade beteende."

Se våra paket för avskilda möten här »

Lars Aggestedt, hotelldirektör på Krägga Herrgård

Läs hela artikeln här »


08 februari 2021
Påskweekend på Krägga Herrgård

Fira påsk på herrgården

Under påsken håller vi öppet för weekend långfredag och påskafton; 2-4 april. Välkommen att möta vackra våren på herrgården.

Njut av SPA-bad under bar himmel, natursköna strandpromenader och tid för varandra. Lugn och lyx i en ljuvlig kombo. Stanna ett dygn eller hela helgen. Tid att vara - Här & Nu.

Påskfirande med weekend ochh SPA-bad på Krägga herrgård

I Påskweekend ingår;

Långfredag 2 april
^ Påskägg på rummet
^ Påskdrink med tilltugg i herrgårdens salonger
^ Entré till Krägga Sjö-SPA »
^ Skaldjursplatå »
^ Logi och herrgårdsfrukost

Påskafton 3 april
^
Påskägg på rummet
^ Afternoon Tea
^ Entré till Krägga Sjö-SPA »
^ Trerätters middag
^ Logi och herrgårdsfrukost

 Läs mer om helgen här »

05 februari 2021
Yoga på bryggan

Yogaweekend

Unikt tillfälle! Unna dig två dagars återhämtning och låt dig inspireras av två fantastiska instruktörer; Annika Kvist och Michaela Liebhardt. 23-24 oktober.

Logga ut och checka in! Välkommen till en helg som bjuder på yoga, med fokus på styrka och rörlighet men också mer avslappnade yinyoga där du kan vila dig i form. Dessutom kommer du få prova på meditationer och lyssna på en inspirerande föreläsning som ger dig nycklar till en hållbar och hälsosam vardag. Vi kommer träna på att vara mindful för att hitta lugn och ro. Fokus på dig. Här och nu. Det är du värd!

Allt om Yogahelgen »

22 januari 2021
tavling

Tävla och vinn!

FOTOTÄVLING på Facebook -Nu behöver vi lite härliga sommarbilder i vårt flöde. Lägg upp din skönaste sommarbild i kommentarsfältet. Så här går tävlingen till:

^ Gå in och följ oss på facebook »
^ Där hittar du inlägget för fototävlingen
^ Ladda upp din allra somrigaste bild i kommentarsfältet
^ Den bild som har flest gilla-markeringar eller reaktioner fredagen den 29 januari kl 15.00 vinner ett presentkort på Afternoon Tea för 2 personer valfri lördag.
^ Vinnaren annonseras ut på vår Facebooksida den 29 januari kl 15 tillsammans med vinnarbilden.
^ Presentkortet är giltigt fram t o m 30 juni.

Klara, färdiga, fota och gilla! Lycka till!

☝️ Allt om vårt Afternoon Tea finner du här »12 januari 2021
Alla Hjärtans Dag Weekend på Krägga Herrgård

Fira Alla Hjärtans Dag

Njut en riktigt god helg fylld med kärlek och värme. Vakna utvilad och möt morgonljuset med din kära på en romantisk Alla Hjärtans Weekend.

12, 13 och 14 februari välkomnar vi till lugn och lyx på herrgården. Här finns tid att andas. Och tid för bara varandra. Njut ett dygn av det härliga herrgårdslivet, av sällsamma smaker, av magisk miljö och varma bad under stjärnorna. Morgonrock och tofflor finns på hotellrummet. Incheckning från kl 1500. Paketet gäller med ankomst den 12, 13 och 14 februari.

Läs mer om vad som ingår och boka här »


09 december 2020
Presentkort på weekends, spa på herrgården

Presentkort -20%

Den perfekta julklappen till livsnjutaren. Vi har presentkort på weekendpaket, afternoon tea, spa... Just nu till 20 % rabatt!

Är du företagare? Och funderar över årets julklapp till dina medarbetare, ditt team eller kanske era allra bästa kunder? Detta året annorlunda, då alla är värda lite extra, har Skatteverket tillfälligt ändrat reglerna så att du i år kan ge en julgåva skattefritt för upp till 1450 kr.

Julklapp special; 20 % rabatt på alla våra presentkort, fram till jul, vilket innebär att du kan betala 1160 kr och den lyckliga mottagaren får ett värde av 1450 kr livsnjutning och avkoppling. Kan det bli bättre? Läs mer »

 Beställ ditt presentkort här »

Presentkort på Krägga herrgård

Till Älsklingen 💝 Ge bort en ovanligt magisk upplevelse till någon du tycker mycket om.

Julklapp special; 20 % rabatt på alla våra presentkort fram till jul. Läs mer »

Beställ ditt presentkort här »

Prisexempel presentkort före rabatt:
Herrgårdsweekend från 2195 kr per person
Romantisk weekend
från 2395 kr per person
Långweekend från 3495 kr per person
Alla Hjärtans Dag-weekend från 2495 kr per person
Skaldjursfredag 1095 kr
Afternoon Tea (serveras lördagar) 335 kr

13 oktober 2020
Afternoon Tea på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Höstens smaker gör entré - också på vårt Afternoon Tea.

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet
* Mörka snittar
- äggröra med kapris och anjovis
* Ljusa snittar med gurka och Philadelphia

* Chevrécreme med bakade fikon 

Mellersta fatet
*
Äpplekaka med vaniljkräm
*
Chokladruta med nötkaramell
* Plommonkompott med råkräm

Nedersta fatet
* Naturella scones

* Blåbärsscones

* Branmuffins

Tillbehör
* Havtorn- apelsinmarmelad

* Lemoncurd

* Philadelphhia

* Vispad grädde


Pris;
335 kr per person
Förbokas 
på info@kragga.se eller 0171-532 80
 


Läs mer och boka bord här »

16 juni 2020
Julbord 2020 på Krägga Herrgård

Julbord Deluxe

Alla goda ting är sju, åtminstone på vårt klassiska, kräggiska, dignande julbord - som i år serveras i helt ny exklusiv tappning.

Sju vackra turer. Tillsammans, en magnifikt sammansatt julsymfoni av efterlängtade, hemlagade klassiker och smakrika uppstickare. Löjromstoast, sillplateau med bl a Husfrusill och Brantevikssill, ostronbuffé, kräftbakad gös, fasanpastej, rökt gåsbröst, jordärtskocksgratäng. Kött, fisk, vegetariskt… Vad du än väljer väntar välbehag för alla sinnen.

Godis oc bakverk på julbordet på Krägga Herrgård Bordsservering varvas med dubbelsidig buffé och ger mer tid och mindre trängsel. Dessert- och gottebord lika spektakulärt som alltid. Slå er ner, luta er tillbaka och avnjut ett julbord i första klass. Välkommen till ett tidlöst julbord i tidens tecken. 

Vi välkomnar max 90 gäster per sittning i vårt 600 kvadratmeter vackra Stallet. Premiär 27 november.

Allt om årets lyxiga julbord finner du här »

15 juni 2020
Sjöbastu som ingår i Krägga Sjö-SPA på Krägga Herrgård

En blir två

Nu är hon här. Nybyggd, fin och efterlängtad. Vi hälsar vår nya sjöbastu varmt välkommen till Krägga Herrgård.

Vi är glada att nu kunna ge ännu mer utrymme i vårt Sjö-SPA med ytterligare en härlig sjöbastu. Ett riktigt vackert hantverk levererat av Marinbastun. Med strålande panoramavy ut över Mälaren kan upp till 12 gäster tillsammans njuta här.

Sjöbastu på Krägga Herrgård

En har blivit två. Varje bastu rymmer upp till 12 kompisar.

Sjöbastu med panoramavy på Krägga Herrgård

Här bjuds såväl avskildhet som strålande panoramavy.

Sjö-SPA på krägga herrgård

Nyfiken på Krägga Sjö-SPA? Läs mer här »


09 juni 2020
Lounge intill mötesrummet

Nytt på konferensen

Nya mattor i alla konferensrum och ny möteslounge för att skapa ännu mer utrymme för sköna pauser.

I Norra flygeln ligger vår största konferenslokal Sjöängen på egen våning - stor balkong med glittrande sjöutsikt - och numera även en större, skönare lounge utanför dörren.

sjöutsikt från mötesrum SjöängenBalkongutsikt.

ny_loungeDen nya loungen bjuder gott om plats för sköna bensträckare.

I samband med att vi byggde om tog vi också fram en kräggisk, specialdesignad matta - denna pryder nu samtliga våra mötesrum.

29 maj 2020
Digitalt möte

Digitalt möte

Träffas tillsammans på distans. Vi erbjuder en säker, komplett lösning för livesändning av er nästa konferens.

Videokonferens, distansmöte, hybridmöte eller webbmöte? Logga in, koppla upp, koppla av. Med Logitech MeetUp kan ni mötas tryggt på distans (passar upp till 10 personer i mötesrummet). Här bjuds också härlig natur för avkoppling ute i det gröna sköna.

Läs mer »

08 maj 2020
Afternoon Tea på trevåningsfat på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny vårig meny ute nu!

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet

* Skagenröra på sked
* Gurksnitt med ingefära
* Snitt med mini-Caprese (mozzarella/tomat/basilika)

Mellersta fatet
* Kokosrabarberkaka med vanilj
* Chokladtryffelpaj
* Morotskaka med frosting

Nedersta fatet
* Naturella scones
* Hallonscones
* Branmuffins

Tillbehör:
* Jordgubbsmarmelad
* Passionsfruktscurd
* Krusbärsmarmelad
* Vispad grädde

Pris;
335 kr per person
Förbokas 
på info@kragga.se eller 0171-532 80. 


Läs mer och boka bord här »

28 april 2020
Fototävling på facebook - vinn en weekend på krägga herrgård

Vinn en weekend för 2

FOTOTÄVLING på Facebook - Våren är här och det vill vi så klart fira! Lägg upp din allra vårigaste bild i kommentarsfältet. Så här går tävlingen till:

^ Gå in och följ oss på facebook »
^ Där hittar du inlägget för fototävlingen
^ Ladda upp din allra vårigaste bild i kommentarsfältet
^ Den bild som har flest gilla-markeringar eller reaktioner fredagen den 15 maj kl 15.00 vinner ett presentkort på en vår-weekend för 2 personer med fyrarätters middag, fördrink, entré till Sjö-SPA och herrgårdsfrukost.
^ Vinnaren annonseras ut på vår Facebooksida den 8 maj kl 15 tillsammans med vinnarbilden.
^ Presentkortet är giltigt fram t o m 30 juni
^ Tävlingsbilderna kan komma att användas i marknadsföringssyfte

Klara, färdiga, fota och gilla! Lycka till!

☝️ Allt om våra weekends finner du här »24 mars 2020
Möte i avskildhet i Sjövillan på Krägga herrgård

Avskilda möten

Möte i exklusiv avskildhet i egen Sjövilla eller på egen våning i herrgården. Egen flygel eller eget eventhus. Vi har flera alternativ för såväl stora som små möten.

För dagkonferenser - eller med övernattning. Nu har vi samlat några av våra mest populära paket för avskildhet - och du finner dem här. Paketpriserna gäller måndag till fredag. Under helgerna erbjuder vi 25 % rabatt på dessa priser.

Från och med den 16 mars erbjuder vi fri ombokning på alla nybokningar ».

Läs mer om möten i avskildhet »

23 mars 2020
Påsklov på herrgården

Fira påsken hos oss

Under påsklovet håller vi öppet för weekend hela veckan; 7-13 april. Välkommen att fira påsken på herrgården.

Njut av vårsolen, livet på landet och koppla av med god mat och dryck. Andas in den friska luften och lämna världen utanför för en stund. Incheckning från kl 1500. Fri entré till Krägga Sjöspa.

Läs mer om Påskweekend »

22 mars 2020
1

Krägga i SvD

Oj vad det värmer våra hjärtan. Så oerhört stolta att vårt Krägga Herrgård blivit utvald och omskriven i dagens SvD under rubriken; ”8 högklassiga herrgårdshelger”.

Solsken och glädje när man behöver det som mest.

 
"Ynka fyrtiofem minuter norr om Stockholm hittas en förtjusande oas vid Mälarens strand. En gård som finns omnämnd redan i källor från 1300-talet och vars första kända ägare uppges vara riddaren Birger Ulfsson, son till heliga Birgitta. Den nuvarande nyklassicistiska byggnaden uppfördes dock på 1800-talet som en brudgåva från far till
dotter, så inte är det konstigt att den lantliga romantiken är så omisskännelig. Kom tidigt för att njuta av sjö-spa med jacuzzi på bryggan, vedeldad bastu och lyxigt afternoon tea med bakverk och bröd från gårdens bageri samt champagne. Vila därefter en stund på rummet, i fristående Sjövillan eller Härbret med naturen som närmsta granne, innan ni intar en trerätters komponerad efter säsong med fingertoppskänsla och hjärta."

Av LINDA ILISTE

Läs artikeln i pdf här »

18 mars 2020
Svanar hjärta

Fri ombokning

I svåra tider får vi alla hjälpas åt lite extra. För att underlätta er planering i en oviss närtid, ändrar vi därmed våra bokningsvillkor.

Fri ombokning vid nybokning av konferens. Från och med idag erbjuder vi fri ombokning på alla nybokningar som görs före 30 september - och äger rum före 31 oktober.
Ombokning får ske vid ett tillfälle under hela 2020 och i mån av plats.

Här kan du läsa om alla åtgärder vi vidtagit för att minska smittspridningen av Corona »

12 mars 2020
Corona safe på Krägga Herrgård

Åtgärder Covid-19

Med den här informationen vill vi se till att du som gäst hos oss får information om vad vi hittills gjort för att du ska känna dig trygg med att ha ditt möte hos oss.

Säkerhet och hälsa för våra gäster och medarbetare har alltid högsta prioritet. Därför tar vi det som nu sker, internationellt och nationellt, på stort allvar. Vi följer utvecklingen med noggrannhet och håller extra krisgruppsmöten, vi följer alla rekommendationer som kommer från myndigheter och vi har själva genomfört en rad åtgärder för att säkra situationen. Med den här informationen vill vi se till att du som gäst hos oss får information om vad vi hittills gjort för att du ska känna dig trygg med att ha ditt möte hos oss.

Här kan du läsa om alla åtgärder vi vidtar för att minska smittspridningen av Corona »

05 mars 2020
Antikrundan 2020 till Krägga Herrgård

Antikrundan kommer!

Vi har precis nåtts av beskedet att vårt lilla Krägga Herrgård blir arena och inspelningsplats för stora Antikrundan i sommar.

Det ska bli så otroligt roligt och vi hoppas förstås på massor av besökare. Så, har du någon gammal dyrgrip på vinden som du funderar över? Boka in den 25 augusti i kalendern redan nu. Mer information om dagen kommer inom kort.

Här kan du läsa artikeln i Mitt i »

Uppdatering 2020-05-01;
” Vi har nu fattat det tunga beslutet att ställa in årets inspelningsturné. Med tanke på osäkerheten kring den pågående coronapandemin och hur det kommer att se ut i augusti och september, känns det inte realistiskt längre att planera för en vanlig turné med så många besökare på en relativt liten yta. Vi flyttar hela den planerade inspelningsturnén till 2021 istället”, säger producenten Pernilla Månsson Colt i ett pressmeddelande."

Håll ut vänner så hoppas vi att vi ses nästa sommar!

Uppdatering 2021-04-29;
Antikrundans uppskjutna Sverigeturné från förra året blir av denna sommar istället och vårt Krägga Herrgård blir arena och inspelningsplats. Läs pressmeddelandet här »

24 februari 2020
Skaldjursweekend special

Skaldjursweekend med vårkänslor

Fredagen den 6 mars bjuder vår sommelier Shannon in till en ovanligt vårig roséprovning i samband med din skaldjursweekend. 

Välkommen att njuta en deliciös skaldjurshelg där ingenting saknas. Hummer, ostron, krabba, räkor... och så en roséprovning med smak av våren på det. Incheckning från kl 1500. Sjöspa med jacuzzi på bryggan, vedeldad sjöbastu, relax ingår. Morgonrock och tofflor finns på ert hotellrum.

Pol roger i pool Roger på krägga sjöspa

Kvällens meny;
* Musselsoppa
** Skaldjursplatå
Per person; ½ hummer, 2 st havskräftor, 3 st ostron, 1 näve räkor, 1 näve rökta räkor, blåmusslor, citronmajonnäs, rödlöksvinägrett, hembakt bröd och vispat smör
*** Kaffe med sött

Hälsning från Shannon;
Våren skålas bäst in i Rosé! Vi kommer tillsammans att prova två olika stilla roséviner samt ett mousserande. Ni kommer få tips på rosévin och mat i kombination för vårens och sommaren alla fester. Vi pratar också om skillnaden mellan ljusa och mörka roséviner. Väl mött!

Allt om skaldjursweekend special »

21 februari 2020
Ekarna på Krägga Herrgård vid Mälaren

Nytt statligt avtal

Stolta och glada! Vi är ett av de konferenshotell som åter blivit utvalda vid Kammarkollegiets upphandling.

Detta innebär att alla statliga organisationer som är anslutna till ramavtalet kan fortsätta boka ​Krägga Herrgård för såväl dagkonferenser som konferenser med övernattning. Stora som små. Gäller för 2020-2021.

Välkommen med din förfrågan. Offert inom 1 timme »
Väl mött!

24 november 2019
Årets julklapp 2019 - mobilfri weekend på krägga herrgård

Årets julklapp 2019

I veckan avslöjades vad, som enligt HUI, blir Årets julklapp 2019; Mobillådan – en parkeringsplats för mobiltelefoner.

Vi sticker nog gärna ut hakan lite här och lanserar vår egen idé om Årets julklapp 2019 - ett presentkort på en "Mobilfri weekend Här & Nu”.

Köp presentkort här »

Men självklart finns också både mobillådor och teknikdagis kvar hos oss - precis som så funnits sedan 2015.

Mpbillåda - årets julklapp 2019 finns på Krägga Herrgård

I våra mötesrum finns alltid möjligheten att lämna sin mobil i denna "mobillåda". Många provar. Många gillar. Dessa finns även att köpa i vår shop i receptionen.

Teknikdagis på Krägga Herrgård

Att checka in sin dator/telefon i vårt teknikdagis kan vara en hisnande upplevelse. Välkommen att prova vid ditt nästa besök.

Läs pressmeddelandet om Årets julklapp med extra allt »

Till alla weekendpaket »
08 oktober 2019
Druvplockning i Champagne till vår egen champagne

Vår egen champagne

Nu har några av oss åter besökt vackra Champagne för att säkerställa att vår egen champagne mår prima. Och det gör den!

Druvorna som vi plockade 2017 har legat på ekfat ett år och därefter ett år på flaska. Det kommer ta ytterligare två år innan vi kan servera dessa ädla bubblor hos oss på herrgården. Men den som väntar på något gott... väntar på vår Personal Vintage.

Shannon plockar vindruvor i vingård i Champagne till Kräggas egen champagne
Tillsvidare plockar vi nya druvor (vilket druvår!!) till en ny årgång och myser med gänget från Hatt et Söner.

 

 

04 oktober 2019
Jultomte på bryggan vid Krägga Herrgård

Juletid på herrgården

Den 29 november börjar julen på herrgården 🎅🌲✨ Julbord, julbordskonferens eller julfest för hela företaget.

En romantisk julweekend för två eller julfirande på självaste julafton (fåtal platser kvar). Här är allt möjligt möjligt.

Julbord på Krägga Herrgård

Läs mer om julen på herrgården här » och säkra de bästa tiderna i god tid.

27 maj 2019
Krägga-kampen, en unik och annorlunda företagsaktivitet på Krägga Herrgård

Nytt aktivitetshus

Premiär för Kräggakampen❣️ En ny närproducerad rolig aktivitet och 300 kvadratmeter nybyggda möjligheter.

Vi ser mycket fram emot att välkomna till en helt ny(gammal) värld som bjuder nostalgi, social samvaro, ny kunskap, klurighet, finurlighet, tankeverksamhet, precision och många skratt. Alla kan vara med 🙌

På loftet ovanför eventlokal Stallet har vi byggt en helt ny, 300 kvadratmeter stor aktivitetshall. En plats för fler Kräggiska aktiviteter i egen regi -  för stärkt laganda och en helt ny upplevelse - här och nu.

Till Kräggakampen »

01 april 2019
Krägga vingård utanför herrgården

Champagnepionjärer

Idag bubblar vi av lycka. Unik dispens ger oss rätten att kalla vår egenproducerade skumpa för Champagne!

Fem års processande har gett resultat. Att vi har en särskild faiblesse för mousserande ädla drycker och ofta kallar Champagne för vårt ”eget husvin” är väl ingen nyhet. Men att detta är ett uttryck som framöver kommer att vara väldigt nära sanningen, det är stort.

Förutom att vi har börjat odla druvor på egna ägor, har vi nu - som världens första aktör utanför Champagne-distriktet - fått en special-dispens som ger rätten till att använda namnet ”Champagne”.

Egenproducerad champagne på Krägga Herrgård

Även om vi bubblar av lycka över dispensen, har vi valt att kalla vår egen champagne för "Husets vin - Skumpa på kräggiska". Det känns mer jordnära. Lite mer Här & Nu. Lite mer vi,

Läs pressmeddelandet »

26 mars 2019
Afternoon Tea på trevåningsfat på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt klassiska Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet:
* Mörk snitt med gurka och koriander
* Ljus snitt med gårdskarré med basilikacrème
* Skagen på sked

Mellersta fatet:
* Mördegstartlett med lemoncurd och italiensk maräng
* Kokostoppar med körsbär
* Vit chokladmousse med halloncrisp
* Brownie med marshmallows 

Nedersta fatet:
* Naturella scones
* Blåbärsscones
* Branmuffins

Tillbehör:
* Jordgubbsmarmelad
* Passionscurd
* Philadephiaost
* Vispad grädde

Läs mer och boka bord här »

22 mars 2019
Krägga Herrgård i samarbete med Wateraid

Krägga 💙 WaterAid

Idag, på Världsvattendagen, ingår vi ett nytt samarbete som syftar till att fler människor i världen ska få tillgång till rent vatten.

Vi tycker WaterAid gör ett oerhört viktigt arbete som vi är jätteglada att kunna stödja inför Världsvattendagen. Vi är en strandnära mötesplats och rent vatten är otroligt viktigt för oss. Det här är starten på ett långsiktigt samarbete som ska bidra till att fler barn i världen ska få tillgång till rent vatten.

WaterAid projektDet här är 14-åriga Mitikie från Etiopien som njuter av det rena vatten som WaterAid installerat på hennes skola genom ett program som delvis finansierades av kampanjen Simma för Livet som vi på Krägga Herrgård tidigare stöttat. Foto: WaterAid / Behailu Shiferaw.

Det känns fint att vi idag på Världsvattendagen, och som en start på det nya samarbetet, kan bidra med 25 000 kronor till WaterAid.

Till pressmeddelandet »

05 mars 2019
Fotojakten - teambuildingaktivitet för företag

Fotojakten

Låt oss presentera ytterligare en helt ny lagaktivitet som vi arrangerar i egen regi - Fotojakten på kräggiska.

Fotojakten är en rolig teamaktivitet där ni först delas in i lag och därefter får en kamera som ni ska använda under hela aktiviteten. Ni ska sedan lösa så många fotouppdrag som möjligt under de 90 minuter som aktivitet håller på. Det gäller att prioritera vilka uppdrag ni ska satsa på tillsammans då uppdragen ger olika mycket poäng beroende på hur avancerade de är.

Detta är en aktivitet som passar alla och som utlovar många skratt och mycket samarbete. För att vara riktigt framgångsrik krävs det att deltagarna är kreativa och påhittiga, bjuder lite på sig själva och samarbetar till fullo.

Till fördrinken innan kvällens middag bjuds ett bildspel med samtliga lags bästa bilder. Garanterat en skrattfest! Bildspelet avslutas med prisutdelning och jubel för det vinnande laget.

Antal deltagare: från 10 personer
Tid: 1,5-2 timmar
Pris: 395 kr per person (minimidebitering 10 pers)
Introduktionspris t o m 31 maj: 295 kr per person
Samtliga priser är ex moms.

Se fler aktiviteter här »
Kontakta oss på bokningen för att diskutera vilken aktivitet som kan passa just er; bokningen@kragga.se eller 0171-532 80 (#1).

14 februari 2019
Kockar i köket på Krägga Herrgård

100 % kock - We want you!

Älskar du att få både människor och smaklökar att göra piruetter? Tror du på att allt är möjligt tillsammans med andra??

Gillar du både långsiktiga relationer och långkok? Vågar du ta ett steg tillbaka för att komma framåt? Snackar du Kräggiska?

Då är din tid här och nu! Och det är hög tid för dig att söka tjänsten när vi nu behöver ytterligare förstärkning i vårt sköna köksteam. Vår matfilosofi är enkel; Vi krånglar inte till det i onödan, bara det är onödigt gott. Vi hämtar inspiration från det "gamla goda" och tillreder rätterna i framtidens tappning; på kräggiska. Råvarorna hämtar vi där de är som bäst för dagen och gärna så lokalt som möjligt. Husman in i finrummet.

Vi söker nu en lagspelare med skön attityd och hög energi. Vi vill att du har arbetat som kock ett par år, kan jobba självständig men lika bra i team. Är det du? Välkommen med din ansökan till köksmästaremartin.andreasson@kragga.se.

Just nu befinner vi oss i ett mycket expansivt skede och behöver fylla på med fler talanger även i restaurangen. Se alla lediga tjänster här »

11 januari 2019
Tävling - vinn presentkort på smörgåsbord

Tävling❣️

Nu har du chansen att vinna ett presentkort för två till premiären av vårt dignande, hemlagade, traditionella smörgåsbord.

Från och med den 27 januari ändrar vår söndagsbrunch skepnad och i herrgården dukas istället ett dignande, hemlagat smörgåsbord upp. Nu har du chansen att vinna ett presentkort för två till premiären. Det enda du behöver göra är att tagga den du vill ta med dig för att delta i tävlingen.Lycka till!

Till tävlingen som pågår på facebook »
09 januari 2019
Maja och Victor Nilsson Lindelöf bröllop

En riktigt vacker film 💞

Så mycket glädje. Så mycket kärlek och värme. Vi är så oerhört stolta över förtroendet att vara med och arrangera en av livets största dagar.

Varmaste lyckönskningar till det strålande vackra brudparet Victor och Maja 💖 En helt underbar dag, 25 maj 2018 på Krägga Herrgård förevigad i denna video 🙏 Se den i fullskärmsläge här eller kika nedan.

30 november 2018
Dukat smörgåsbord i herrgårdens matsal

Smörgåsbord premiär

Ut med det gamla och in med det "nygamla"! Söndagsbrunch blir nu smörgåsbord på klassiskt vis. Med kräggisk guldkant så klart.

Från och med den 27 januari ändrar vår söndagsbrunch skepnad och i herrgården dukas i stället ett dignande, hemlagat smörgåsbord upp. Det blir en klassisk söndagsbuffé på kräggiskt vis, med massor av hemlagade, guldkantade rätter.

Smörgåsbordet dukas upp följande söndagar under våren: 27 januari, 31 mars och 21 april och kan bokas i två sittningar, den första klockan 12.30 och den andra klockan 15.00.

På smörgåsbordet finner du bl a: Matjesill, Branteviksill, Inlagd sill, Ostron såklart, Tartar på röding (kantareller, rostade valnötte och wasabicréme), Varmrökt lax med tryffel och stuvad kål, Råbiff (blanda själv med bakad äggula, rödlök, kapris, dijon och rödbetor), Smörrebröd x 3 (räkor, rostbiff och leverpastej), Grillad spetskål, Miniwallenbergare (potatispuré, lingon och gröna ärtor) Och på dessertbordet; Citronmaräng tartelette, Crème brûlée, Ost med tillbehör.

Kuriosa:
Smörgåsbord har en lång och gedigen historia i Sverige och variationerna är lika många som personerna som tillagar det. Smörgåsbordets historia går tillbaka till tidigt 1800-tal då det efterträdde det så kallade brännvinsbordet. Under 1900-talet förändrades smörgåsbordet från att vara en förrätt till att bli en ensamrätt och sedan bli som det är idag, en hel måltid.

Ta mig till smörgåsbordet »

20 november 2018
Kragga_honung

Vår egen honung

Vi har fyra fina bikupor på vår mark där bina tas om hand som kungligheter av biodlare Fredrik 🙏

Tänk dig en solnedgång, en filt om axlarna och en kopp te som värmer händerna, lugnet infinner sig. När man vet vad man äter mår man bra. När du tar honung i ditt te hos oss vill vi att du ska ha den bästa tänkbara, ekologisk honung från våra egna gårdsbin. Vi har fyra fina bikupor på vår mark där bina tas om hand som kungligheter av biodlare Fredrik. Våra gäster får gudomligt god, ekologisk honung, de livsviktiga bina trivs, förökar sig och pollinerar våra grödor så att vi i slutändan får mat på bordet. Win-win-win.

Fakta:
En tredjedel av Sveriges bin är på den sk "röda listan" och deras överlevnad är hotad. Dels är det sjukdomar som drabbar dem men det största hotet är utarmningen av deras livsmiljöer. Variationerna i odlingslandskapet blir färre och färre vilket gör att det finns för lite blommor för att nektaren ska räcka till alla bin. Men det finns mycket vi kan göra tillsammans för att gynna de små liven. Om man har en trädgård kan man se till att odla blommor som håller över hela säsongen, undvika att bara använda årsblommor då dessa ofta är förädlade och mindre attraktiva för bin. Man kan bygga små bihotell av bambu och hänga upp i trädgården för de bin som lever ensamma. Man kan ställa ut sk bivattnare under årets varmaste månader, man gör enkelt en bivattnare genom att lägga glaskulor eller stenar i ett grunt fat med vatten. Man kan även bli delägare i en bikupa och få del av kupans skörd varje år.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Ekarna på Krägga Herrgård vid Mälaren

Ett annat projekt där vi försöker dra vårt strå till stacken är "rädda våra vackra 500-åriga ekar" som är en del av herrgårdens fantastiska siluett. Läs mer om ekarna här »

19 november 2018
Bild på mejeriet

Drömmar deluxe

Nu när alla våra hotellrum är helt nyrenoverade har vi högt flygande planer för gårdens gamla Mejeri.

Under de senaste tre åren har alla hotellrum på anläggningen genomgått en omfattande renovering. Vi har bevarat det genuina utifrån ett hållbarhetstänk och adderat lyxig framtidsform.

Nu är det dags för nästa projekt. Eftersom vi alltid vill ge er den bästa upplevelsen när ni besöker oss så vill vi fortsätta utveckla och förfina. Här, precis vid strandlinjen, drömmer vi nu om att bygga 10 nya deluxerum med direkt sjökontakt. Bygglovsansökan är inskickad och processen är i full gång. Ååh som vi hoppas att allt ska gå vägen! 

Hotellrum på Krägga Herrgård

Kika gärna in i våra andra härliga rum »
18 september 2018
Oscar Byagård

Möt vår nya stjärna

Vår Maria har gått på mammaledighet och vem skulle kunna ersätta henne på bokningen?

Vi satsar högt - vi satsar på Oscar och är mycket stolta och glada att hälsa "världens säljare" välkommen till oss!

Oscar Byagård siktar också alltid högt. Oavsett om det är på hockeyisen, på golfbanan, i skidspåret – eller i sin nya roll som innesäljare hos oss på Krägga Herrgård. Han når också högre höjder genom att resa mycket. Han har tidigare pluggat i Schweiz - Monteaux och jobbat Front Office på Hilton i Dubai, bott i Barcelona där han jobbat med rekrytering och nu senaste åren på Lidingö och Högberga Gård. Man skulle därmed utan att förhäva sig kunna kalla honom för världens säljare :-)

Så - Varmt välkommen att kontakta Oscar nästa gång du ska boka er konferens, event eller ledningsmöte hos oss. Han garanterar offert inom en timme och de bästa idéerna för framgångsrikt upplägg för just ert möte.

Du når Oscar på bokning@kragga.se - 0171-532 80 (#1) eller på chatten.

09 september 2018
Afternoon Tea på trevåningsfat på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet:

* Snitt på kavring med rökt gåsbröst samt havtorn- morotschutney
* Ljus snitt med gurka och Philadelphia
* Ost och kvittenmarmelad

Mellersta fatet:
* Äpplekaka med vanilj
* Björnbärspaj Royale
* Mazarinbåt
* Hallongrottor (mini)

Nedersta fatet:

* Naturella scones
* Kardemummascones
* Bran Muffins
* Plommonkompott med mascarponekräm

Tillbehör:
* Blåbärsmarmelad
* Passionsfruktscurd
* Philadephiaost
* Vispad grädde


Läs mer och boka bord här »

27 juli 2018
Brunch på Krägga Herrgård

Brunch - höstens datum

Under utvalda söndagar dukar vi upp vår populära brunch i herrgården - höstens datum ute nu!

Våra bruncher blir snabbt fullbokade och vi vill därför tipsa att boka bord i god tid. Under hösten 2018 gäller följande söndagar; 7 oktober, 28 oktober samt 11 november (Fars Dag).

På buffén finner du bland annat:
Äggröra, bacon och hemgjorda korvar. Här finns fräscha sallader, hemrökt lax, tonfisksandwiches hemgjorda sillar, italienska råbiffar, bakad blomkål med tryffel mm. Du finner också ett urval av läckra charkuterier. På brödbordet doftar bröd från herrgårdens eget bageri, kärnat smör samt ett urval närproducerade ostar. Den överdådiga dessertbuffén bjuder på läckerheter som vi hoppas blir ett minne för livet.

Kaffe och te ingår. I matsalen öppnar våra kockar ostron och vi  rekommenderar ett glas av Husets Champagne, Pol Roger Brut Reserve, till det.
Pris 125 kr.

Brunchen står dukad mellan kl 1200-1600, 335 kr per person (halva priset för barn under 12 år). Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Läs mer om brunch på Krägga Herrgård här »

 

24 maj 2018
Trip Advisor utmärkelse Krägga Herrgård

TripAdvisor® Certificate of Excellence 2018

Vi är mycket stolta att även i år ta emot utmärkelsen Certificate of Excellence från Trip Advisor.

Stort, hjärtligt tack till alla gäster för att ni tar er tid att dela med er av era upplevelser från vistelser på Krägga Herrgård! Tack för fina omdömen och er ärliga feedback som hela tiden utvecklar oss framåt. Uppåt!

Utmärkelsen Certificate of Excellence tar hänsyn till antalet omdömen, kvaliteten på dem och hur aktuella de är. Omdömena har skickats in av resenärer på TripAdvisor under en period på tolv månader. För att kvalificera sig för utmärkelsen måste företagen bibehålla ett genomsnittligt TripAdvisor-betyg på minst fyra av fem, ha en särskild mängd omdömen och ha funnits med på TripAdvisor i minst 12 månader.

22 maj 2018
Rädda ekarna

Rädda ekarna

Projekt "rädda och bevara våra 500-åriga vackra ekar" fortsätter och det ser ljust ut för våra skönheter.

För två år sedan frilade vi rötterna och fyllde på med ny luftig fin kompostjord. Detta skulle enligt arboristen ge minst 150 nya friska år till denna skönhet vid parkeringen.

Hårt packad grus över gårdsplanen och parkeringen hade skapat hårt tryck på rötterna och vatten kunde inte tränga igenom. Några av våra vackra ekar hade blivit riktigt trötta. För att hjälpa dem tillbaka grävdes det ut en radie av ca 20 meter runt om för att frilägga rötterna. Det borstades bort gammal jord/lera och tillfördes ny, fin, luftig kompostjord. Därefter lades olika sorters gräs som ekarna gillar.

Ekarna på Krägga Herrgård vid Mälaren

Ekarna ser nu ut att få ett långt, friskt liv och de spektakulära siluetterna som de bjuder finns kvar över hela vår gård. Vi blev av med fem av våra parkeringsplatser men anlade fler på en plats där naturen inte påverkas.

Gott att göra gott.

18 maj 2018
Sjöterrass vid Mälaren på Krägga Herrgård

GDPR

Den 25 maj 2018 ersätts personuppgiftslagen med dataskyddsförordningen (GDPR).

I samband med detta behöver vi informera om hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skickar därför i dagarna ut ett mail till hela vårt kundregister där vi informerar hur vi lagrar dina kontaktuppgifter och varför. Att vi kan få spara dina kontaktuppgifter är en viktig del i hur vi på ett effektivt sätt kan hantera dina bokningar samt att vi kan komma att skicka information kring din bokning angående avbokningsregler eller inför ditt arrangemang.

Vi skickar nyhetsbrev med specialerbjudanden, VIP-inbjudningar, tips och för att berätta om senaste nytt, vilket vi hoppas du vill ta emot. Genom att vi lagrar dina personuppgifter kan vi på ett mer effektivt sätt ge dig personlig och anpassad information. Det går att vid varje utskick avregistrera sig för dessa nyhetsbrev. Vi hanterar alltid data om dig på ett pålitligt och lagligt sätt. Du behöver inte göra något, men ta gärna del av våra användarvillkor och läs hur vi använder dina personuppgifter här »

11 maj 2018
Ett glas champagne i champagne

Vår egen Champagne

Idag är vi i vackra Champagne för att säkerställa att vår egen champagne mår prima.

Druvorna som vi plockade i höstas har legat på ekfat och gottat till sig sedan dess. Vi har  nu smakat av det stilla vinet (Vins Clairs) som visade sig vara superfint och välbalanserat👌 Inom kort ska det buteljeras för att ligga ytterligare några år på flaska. Den som väntar på något gott... väntar på vår Personal Vintage.

När drömmar blir verklighet.

Produktionen sker tillsammans med det anrika champagnehuset ”HATT et SÖNER”, det enda champagnehuset i Frankrike med fransk-svenska rötter – och med en champagnefilosofi som samspelar med vår egen: finess och elegans.

Processen - Kuriosa

Vårt vin har nu fått den ekfatskaraktär som behövs och kommer därför inte ligga mer på ekfat. Här, i detta stadie, när man buteljerar, så tillsätter man inget som förändrar smaken på vinet utan det sker tillsammans med jästfällningen under lång tid.

Champagne Hatt et Söner i vingården i Champagne

Årgångschampagne - som vi nu gör (och som HATT et SÖNER alltid gör) - måste ligga på en andra jäsning på flaska i minst tre år med en jästfällning där den kommer utveckla kolsyran i vinet. I slutskedet av processen låter man flaskan stå i en ställning som man vrider flaskorna i lutning upp-och ner tills jästfällningen har trillat ner i halsen på flaskan. Därefter ska flaskhalsen frysas så jästfällningen stelnar och man avlägsnar den tillfälliga kapsylen och av trycket i flaskan skjuts jästen ut och man fyller upp med lite mer klart vin och sätter på den riktiga korken och grimman (detta kallas degorgering). När man fyller upp det sista vinet så är det i det skedet man bestämmer sockerhalten i vinet. Sedan är champagnen i stort sett klart för att avnjutas.

I denna, vår första årgång, blir det 60 exklusiva flaskor att lagra. Den kommer behöva ytterligare några år för att utvecklas ännu mer i smaken och få en rundare karaktär.

Här på Krägga Herrgård fortsätter vi att sjunga långsamhetens lov. Saker får ta tid - så även vårt "husvin". För det vi gör - det gör vi på riktigt. Från grunden. Med mycket kärlek. Precis som Sir Winston Churchill så vackert uttryckte det; "Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid."

 

 

24 april 2018
Afternoon Tea våningsfat; på terrassen på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet:

* Snitt på kavring med gurka och koriander
* Ljus snitt med salami och gräslök
* Västerbottenpaj m sikrom och crème fraiche

Mellersta fatet:
* Morotskaka
* Raw bounty
* Rabarberkaka med vaniljcrème
* Vit chokladmousse

Nedersta fatet:
* Naturella scones
* Chokladscones
* Bran Muffins

Tillbehör:
* Krusbärsmarmelad
* Lemoncurd
* Philadephiaost
* Vispad grädde

Pris; 305 kr per person
Förbokas 
på info@kragga.se eller 0171-532 80

Läs mer och boka bord här »

23 april 2018
Krägga Herrgård nominerad i Svenska Mötespriset som Årets nytänkare

Svenska Mötespriset 2018

Nominerade!!! 💫 Det här är riktigt stort för lilla oss. Krägga Herrgård är en av tre finalister till priset "Årets Nytänkare".

Tänk om vi, som kallar oss själva för branschens främsta bakåtsträvare, blir Årets Nytänkare.

Visst strävar vi bakåt och hämtar inspiration från det gamla goda; men vi är inte obenägna till förändring för det. Tvärtom. Men vi sjunger gärna långsamhetens lov för att ge våra gäster en frizon från den stressande ständigt ringande och plingande världen. Vi vill renodla mötet och skapa äkta, ärliga och älskvärda upplevelser. Och på tal om äkta, den här nomineringen känner vi är ett äkta bevis på att vi utvecklats i rätt riktning.

Genom att sträva bakåt har utvecklingen gått väldigt fort framåt.

På tre år har alla våra hotellrum och möteslokaler samt den 600 kvadratmeter stora eventlokalen Stallet renoverats. Vi har byggt ett nytt studiokök. Sjösatt ett nytt Sjöspa på bryggan, anlagt en två kilometer strandpromenad och produktionen av vår egen champagnen påbörjats. Dessutom har  ett nytt (bakåt-)steg i branschen tagits i form av  ”teknikdagis” där datorer, mobiler och klockor kan låsas in för helt urkopplade möten där mötesdeltagarna kan vara fullkomligt närvarande; Här & Nu.

teknikdagisTeknikdagis. Ett säkert kort för en mer närvarande vistelse.

Vi på Krägga Herrgård är nominerade till priset "Årets Nytänkare" tillsammans med Yasuragi och Sigtunahöjden. Vinnarna presenteras under en galamiddag på The Steam Hotel den 7 maj.

Allt om Svenska Mötespriset 2018 här »

18 april 2018
Dukad matsal i herrgården med kristallkronor

Ny vårmeny ute nu

Sparris. Färskpotatis. Ramslök. Smörstekt torsk med rödbetscrème. Smultronglass med hallon och rostad vit choklad...

Säsongen finaste råvaror finns på en tallrik nära dig. 

Middagsmeny

Måndag
* Steak tartar med friterad lök, sallad, kapris och tryffelvinaigrette
** Smörstekt torsk med rödbetscrème, pepparot, grön sparris och färskpotatis
*** Smultronglass med hallon och rostad vit choklad

Tisdag
* Halstrade pilgrimsmusslor med misoskum, alger, zucchini och rättika
** Hängmörad ryggbiff med grillad hjärtsallad, ramslökssmör och hasselbackspotatis
*** Rabarbersorbet med färska jordgubbar samt vit choklad- och flädercrème

Onsdag
* Vit sparris med bakat ägg, brynt smör emulsion, forellrom och rödbetsgroddar
** Gödkalv med morot, spenat, rödlök, madeirasås och mandelpotatiskrokett med västerbottenost
*** Crème brûlée med yuzosorbet 

Torsdag
* Steak tartar med friterad lök, sallad, kapris och tryffelvinaigrette
** Smörstekt torsk med rödbetscrème, pepparot, grön sparris och färskpotatis
*** Smultronglass med hallon och rostad vit choklad


Fredag
* Musselsoppa
** Skaldjursplatå
Per person; ½ hummer, 2 st havskräftor, 3 st ostron, 1 näve räkor, 1 näve rökta räkor, blåmusslor, citronmajonnäs, rödlöksvinägrett, hembakt bröd och vispat smör
*** Kaffe med sött

Lördag

Förrätter;
* Vit sparris med bakat ägg, brynt smör emulsion, forellrom och rödbetsgroddar
eller
* Steak tartar med friterad lök, sallad, kapris och tryffelvinaigrette

Varmrätter;
** Smörstekt torsk med rödbetscrème, pepparot, grön sparris och färskpotatis
eller
** Hängmörad ryggbiff med grillad hjärtsallad, ramslökssmör och hasselbackspotatis


Desserter;
*** Rabarbersorbet med färska jordgubbar samt vit choklad- och flädercrème
eller
*** Crème brûlée med yuzosorbet

Välkommen att boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

16 april 2018
Sjöterrass vid Mälaren på Krägga Herrgård

Valborgsfirande!

Möt våren på herrgården och njut en skön weekend på Valborg. Entré till Krägga Sjöspa ingår!

Fördrink på terrassen, entré till Sjö-SPA med spapool på bryggan, relax och vedeldad flytande sjöbastu, trerätters vårmiddag, värmande majbrasa vid Mälarens strand, övernattning och härlig frukostbuffé i herrgården. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen? Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården. Vid brasan finns varmkorv, kall dryck och vin till försäljning.

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!

Kvällens meny;
* Steak tartar med friterad lök, sallad, kapris och tryffelvinaigrette
** Smörstekt torsk med rödbetscrème, pepparot, grön sparris och färskpotatis
*** Smultronglass med hallon och rostad vit choklad


03 april 2018
Hotellrum i Norra flygeln på Krägga Herrgård

Ny design i Norra flygeln

Sista etappen klar! Nu har även samtliga hotellrum, korridorer och badrum i Norra flygeln renoverats.

Dessutom passade vi på att bygga till ett helt nytt hotellrum. Bara att checka in!

Ytterligare 13 nyinredda hotellrum står nu färdiga för våra gäster. Genom att bevara delar utifrån ett hållbarhetstänk och addera lyxig framtidsform har vårt mål varit, att på kort tid, skapa färgstarka, livfulla och tidlösa rum på hela herrgården.

Hotellrum i norra flygeln på krägga herrgårdTakfärgen som var i utmärkt skick och Hästensängarna som fortfarande bjuder på riktigt god nattsömn är kvar men har fått sällskap av nya möbler och matchande detaljer som ger ett helt nytt uttryck.

HotellrumVarje rum har sin egen färg och sin egen historia och har utifrån det kompletterats med böljande textilier, nykaklade badrum och kristallkronor.

Hotellrum i Norra flygeln på Krägga Herrgård
Det helt nya rummet bjuder samma känsla som rummen i Södra flygeln.

Vi är riktigt glada och stolta att samtliga våra 46 hotellrum och badrum nu är helt nyrenoverade.

26 september 2017
Simma för Livet 2017

Simma för Livet 2017

Vi är stolt sponsor till "Simma för Livet" för att fler barn i världen ska få tillgång till rent vatten.

Simma för Livet genomförs den 17 oktober, och för varje meter som simmas i någon av Medleys simhallar under dagen skänker sponsorer 10 öre upp till en miljon kronor. Den insimmade summan går till WaterAids arbete i Östafrika med att ge fler barn tillgång till rent vatten.

Vi hoppas förstås att så många som möjligt vill vara med oss i detta arbete. Under dagen bjuds det fri entré till Medleys simhallar och Simma för Livets två ambassadörer, Therese Alshammar och Lars Frölander, kommer medverka på plats i utvalda simhallar för att stötta insamlingen. Om du inte har möjlighet att simma just denna dag kan du förstås vara med och bidra på andra sätt »

Läs mer på www.simmaförlivet.se »

Följ evenemanget på facebook »

Bakom arrangemanget står WaterAid och Medley.

22 september 2017
Fira Nyår Weekend på Krägga Herrgård

Fira Nyår!

Välkommen att fira in det nya året! Välkommen att njuta av lugn och lyx på herrgården.

Här finns tid att andas. Och tid för bara varandra. Njut ett dygn med sällsamma smaker, i magisk miljö och med varma bad under gnistrande stjärnhimmel. Incheckning från kl 1500.

Läs mer om vår Nyårsweekend här »

15 september 2017
Mattias_Shannon

Nu gör vi egen Champagne

På måndag åker vår Mattias & Shannon till vingården Oger Grand Cru för vår första druvskörd.

September är skördemånad i den franska lilla byn Oger, en av champagneregionens mest prestigefyllda vinbyar. På måndag finns vi på plats där för att skörda druvor till vår egenproducerade champagne. Efter att druvorna är plockade ska de lagras - på meursaultekfat från Bourgogne som plockats isär, tvättats och bundits samman, för att ge extra rondör till drycken. Produktionen sker tillsammans med det anrika champagnehuset ”Hatt et söner”, det enda champagnehuset i Frankrike med fransk-svenska rötter – och med en champagnefilosofi som samspelar med Kräggas: finess och elegans.

– Det finns många herrgårdar i Sverige som döper och sätter etiketter på champagneflaskor och kallar dem sina egna. Men när vi gör något gör vi det på vårt sätt och då blir det från grunden.

Läs hela pressmeddelandet här »


Servitör häller upp schampagen ute på terrassen med Mälaren bakom

På måndag vinkar vi av Mattias Löfgren och Shannon Loyd och önskar en riktigt god skörd.

06 september 2017
Afternoon Tea på trevåningsfat på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet:
* Mörk snitt med gurka och Philadephiaost
* Ljus snitt med rökt ren och lingoncrème
* Snitt med Salmalax och sjögrässallad/soja

Mellersta fatet:
* Mini-dammsugare
* Kokostoppar med körsbär
* Vit chokladpaj

Nedersta fatet:
* Naturella scones
* Saffransscones
* Branmuffins

Tillbehör:
* Björnbärskompott med kardemumma och vispad grädde
* Passionscurd
* Philadephiaost
* Vispad grädde

Läs mer och boka bord här »

24 augusti 2017
Pool Roger - spapoolen på bryggan på Krägga herrgård

Pool Roger. Ny spa-pool på bryggan.

Nu förhöjer vi sjöspa-upplevelsen ytterligare med en helt ny spa-pool på bryggan.

Sjö-SPA terrassen vid Mälaren på Krägga HerrgårdDen nya spa-poolen ingår i Krägga Sjöspa. Här kan upp till 30 personer samtidigt njuta av bad, relax och vedeldad Sjöbastu.

Dubbel bubbel. Pol Roger i POOL Roger
Dubbelt bubbel. Vi serverar gärna ett glas Pol Roger i den bubblande spa-poolen där hela känslan är att bada i porlande champagne.

Relax ingår i Krägga Sjö-SPARelaxen är belägen i det söta lusthuset på bryggan och här finns värmande brasa när kylan kryper på.

Spa-pool på brygganVälkommen ofta! Här & Nu!

Krägga Sjö-SPA ingår under utvalda tider för alla weekendgäster och kan också bokas exklusivt för konferensgrupper och privata sällskap.

Mer om Krägga Sjö-SPA »

Pressmeddelande »

05 juli 2017
Trip Advisor Excellence

TripAdvisor® Certificate of Excellence 2017

Vi är mycket stolta att ta emot utmärkelsen Certificate of Excellence från Trip Advisor.

Stort, hjärtligt tack till alla gäster för att ni tar er tid att dela med er av era upplevelser från vistelser på Krägga Herrgård! Tack för fina omdömen och er ärliga feedback som hela tiden utvecklar oss framåt. Uppåt!

Utmärkelsen Certificate of Excellence tar hänsyn till antalet omdömen, kvaliteten på dem och hur aktuella de är. Omdömena har skickats in av resenärer på TripAdvisor under en period på tolv månader. För att kvalificera sig för utmärkelsen måste företagen bibehålla ett genomsnittligt TripAdvisor-betyg på minst fyra av fem, ha en särskild mängd omdömen och ha funnits med på TripAdvisor i minst 12 månader.

29 juni 2017
Chef's table - Mat i luckan på Krägga Herrgård

Mat i luckan!

Chef’s Table på Kräggiska. Ny exklusiv aktivitet. Välkommen in bakom kulisserna!

Nu lanserar vi en ny spännande gastronomisk här- och nu upplevelse med det nya konceptet ”Mat i luckan”. Här kan gästerna välja att avnjuta en sittande måltid vid Chef's Table i köket (luckan) eller själva hjälpa till med vissa delar. Ostronöppning och sabrering av champagne är ett stående inslag.

Mat i luckan går att boka fr o m den 15 september.

Läs mer om aktiviteten här »

Läs pressmeddelandet här »


10 maj 2017
Brunch på Krägga Herrgård

Höstens brunchdatum

Våra bruncher blir snabbt fullbokade så vi vill tipsa om tidig bokning för att säkra er plats.

Kommande söndagar dukas vår populära brunch upp i herrgården;  4 juni (Pingstdagen). 24 sep, 29 okt och 12 nov (Fars Dag).

Läs mer och boka bord här »


17 april 2017
Hotellrum på Krägga Herrgård

Ny design på hotellrummen

Nu har Södra flygeln fått en helt ny vårkostym då 22 badrum, 8 hotellrum, korridorer och samtliga allmänutrymmen har renoverats.

Nu har Södra flygelns hotellrum, badrum och allmänutrymmen fått en grundlig men varsam renovering som gett designstarka uttryck i kristall, marmor, silver, grått och kräggiskt rött.

Hotellrum

Gemensamt för alla mötesmiljöer på herrgården är att de förenar exklusiv framtoning med hemtrevlig stämning. Vi har valt material och färger som tillsammans förhöjer helhetskänslan och sen har vi som vanligt lagt tid och omsorg på de avgörande detaljerna.

Badrum på Hotellrum med vitt kakel, kristallkrona

Totalt har 22 badrum fått ny design.

Balkong hotellrummen

Balkongen i Södra flygeln bjuder på skön Mälarutsikt. Liksom några av hotellrummen.

Hotellrum med sjöutsikt i Sjövillan på Krägga Herrgård

Tidigare i våras stod också Sjövillan nyrenoverad och vi kunde slå upp dörrarna för vårens möten i exklusiv avskildhet.

Läs hela pressmeddelandet här »

31 mars 2017
Falukorv och champagne

Falukorv & Champagne

Nu lanseras ”Falukorv på Kräggiska”, tillagad enligt konstens alla regler, serverad med perfekt tempererad champagne.

Svensk husmanskost har sedan länge tagit steget från det enkla vardagsköket till finrummet. Men definitionen är densamma; vällagade maträtter, tillagade från grunden utan krusiduller men gärna med finess. Nu tar vi husmanskosten till ännu en nivå och serverar hemmagjord falukorv med champagne.

Korvtillverkning falukorv i köket på Krägga Herrgård

Receptet till vår hemmagjorda falukorv är signerad köksmästare Martin Andreasson. Korven har en kötthalt på 98 % (75 % högrev och resten karré) och innehåller inga tillsatser.

Läs pressmeddelandet här »

30 mars 2017
Valborgseld

Valborgsfirande!

Möt våren på herrgården och njut en skön weekend på Valborg. Entré till Krägga Sjöspa ingår!

Rykande afternoon tea, entré till Sjö-SPA med spapool på bryggan, relax och vedeldad flytande sjöbastu, fyrarätters middag, värmande brasa, övernattning och härlig frukostbuffé i herrgården. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen? Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården. Vid brasan finns varmkorv, kall dryck och vin till försäljning.

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!


29 mars 2017
Öppna ostron i tävlingen Kockarnas Kamp

Kock-kampen

- Ny aktivitet! I vår eventlokal Stallet är allt möjligt möjligt. Även en annorlunda lagtävling i mat- och dryck.

Kock-kampen är en rolig och spännande lagtävling där momenten har med mat, dryck och måltidskunskap att göra.

Exempel på stationer;

Ostronöppning
Lagen ska öppna så många ostron som möjligt på tid.

Vinägrettblandning

Här ska man blanda en vinägrett som sedan ska serveras till ostronen. Vinägretten bedöms ut ifrån smak och utseende.


Sabrering

Champagneflaskan ska öppnas med hjälp av ett sabreringssvärd med så få försök som möjligt.

Läs mer om Kock-kampen »

Läs mer om eventlokal Stallet här »
17 mars 2017
Hotellrum i Sjövillan med utsikt över Mälaren

Sjövillan nyrenoverad!

Nu har vår Sjövilla uppgraderats med helt ny design och interiör och vi slår upp portarna för vårens möten i exklusiv avskildhet.

Sjövillan bokas exklusivt av ett mötessällskap åt gången. Här välkomnas våra gäster av  ett varmt inbjudande kök och lounge med öppen spis. Ett mötesrum med plats för 13 personer med härligt energigivande ljusinsläpp och sjöutsikt. Tre härliga sovrum med King Size-sängar för skön nattsömn och långsam återhämtning. Utanför, en generös terrass som vetter mot Mälaren. Och på bryggan som sträcker ut sig nedanför ligger vårt Sjöspa med flytande vedeldad bastu, jacuzzi på bryggan samt relaxavdelning i det charmiga lusthuset.

Konferenslokal i Sjövillan med sjöutsikt
Mötesrummet i Sjövillan

Terrass Sjövillan

Terrassen bjuder in till sköna fikapauser och grillkvällar...

Champagne på terrassen i Sjövillan

... och till champagnemingel.


Hotellrum i Sjövillan

Totalt finns tre hotellrum i Sjövillan.

Sjöspa
På bryggan nedanför villan ligger Krägga Sjöspa.

Specialpris fram t o m 30 april! Mer om Möte i eget hus »

Läs pressmeddelandet här »

13 januari 2017
Alla Hjärtans Dag Middag - Skaldjursplateau - på Krägga Herrgård

Middag - Alla Hjärtans Dag

Tisdagen den 14 februari firar vi Alla Hjärtans Dag med en extrainsatt skaldjurskväll. Överraska älsklingen med en romantisk middag hos oss.

Välkommen till lugnet. Här finns tid att andas. Och tid för bara varandra. Njut en kväll av det härliga herrgårdslivet, av sällsamma smaker, av magisk miljö.

Kvällens Meny;

* Musselsoppa
** Skaldjursplatå
Per person; ½ hummer, 2 st havskräftor, 3 st ostron, 1 näve räkor, 1 näve rökta räkor, blåmusslor, citronmajonnäs, rödlöksvinägrett, hembakt bröd och vispat smör
*** Chokladtryffelpaj med hallon- och lakritssorbet

Pris; 895 kr per person

Varmt välkommen att boka bord här »

Lördagen den 11 februari samt lördagen den 18 februari håller vi även öppet för en romantisk Alla Hjärtans Dag-weekend »

10 januari 2017
Konferenslounge

Statligt avtal

Krägga Herrgård är en av de anläggningar som vunnit vid Kammarkollegiets upphandling av konferenstjänster.

Detta innebär att de statliga organisationer som är anslutna till ramavtalet under 2017 och 2018 kan boka sin konferens hos oss till avtalspris.

Välkommen med din förfrågan. Offert inom en timme!

07 november 2016
Brunch på Krägga Herrgård

Brunch - vårens datum ute

På söndag är det Fars Dag. Då dukar vi upp årets sista brunch på herrgården men redan nu tipsar vi om vårens brunchdatum.

Samtliga höstens brunchdatum har blivit fullbokade och vi vill därför tipsa att boka bord i god tid. Under våren 2017 gäller följande söndagar; 29 jan, 12 feb, 16 april (Påskdagen), 30 april (Valborg), 4 juni (Pingstdagen).

På buffén finner du bland annat:
Äggröra, bacon, kallrökt lax, saftiga revbensspjäll och hemmagjorda korvar. Här finns  fräscha sallader, hemgjorda sillar och kallskuret. På brödbordet doftar bröd från herrgårdens eget bageri, kärnat smör samt ett urval närproducerade ostar. Den överdådiga dessertbuffén bjuder på läckerheter som vi hoppas blir ett minne för livet.

Färskpressad juice, kaffe, te och mineralvatten ingår. I matsalen öppnar våra kockar ostron som vi  rekommenderar ett glas Champagne till.

Brunchen står dukad mellan kl 1200-1600, 325 kr per person (halva priset för barn under 12 år). Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Läs mer om brunch på Krägga Herrgård här »

 

01 november 2016
Krägga Herrgård Juletid

Juletid på Herrgården

Den 30 november börjar julen på herrgården. Julbord, julbordskonferens eller julfest för hela företaget.

En julweekend för två eller julfirande på självaste julafton. Läs mer om vårt utbud i juletid här »

Har du andra önskemål och inte finner det du söker? Slå oss gärna en signal på 0171-532 80 så hittar vi en lösning.

09 juni 2016
Hotellrum svit i herrgården

Ny deluxe-svit

Tidös design möter sober vintagekänsla i den nya deluxe- sviten som är belägen högst upp i herrgårdsbyggnaden.

Här bjuds en privat sfär på 65 sköna kvadratmeter, med obruten utsikt över Mälaren. Inredningen är en blandning av gammalt och nytt som ger en härlig känsla av här och nu, med doft av svunna tider.

Den nya sviten rymmer tre rum, samtliga har fönster med obruten utsikt över Mälarens klara vatten. Ett sovrum, ett dressing room, badrum samt en loungedel med balkong, bildar en egen liten våning i herrgården. Sängarna är av märket Hästens och i taket klirrar kristallkronor. Badrummet har två tvättställ i blankpolerat porslin och ett bubbelbadkar med sköna produkter från Malin & Goetz. I svitens dressing room finns ett romantiskt sminkbord, en helkroppsspegel och allt som behövs för att göra sig fin inför kvällens middag; från lyxig duscholja till plattång, locktång och skoputs.

- Grundtanken har varit att ingenting ska saknas. Man ska kunna resa lätt men ändå ha alla bekvämligheter till hands. Rummet blir förstås en given plats för alla våra brudpar att fira bröllopsnatten på – men vi tror också att många kursledare uppskattar bekvämligheten som nya deluxe-sviten bjuder, säger Lars.

Läs pressmeddelandet här »

Badrum i sviten på Krägga HerrgårdBadrummet har bubbelbadkar och strålande sjöutsikt.


Sjöutsikt från sviten på Krägga Herrgård
A room with a view. Samtliga rum i sviten har fönster som bjuder obruten utsikt över Mälaren och herrgårdsterrassen.


Dressing room i vintagestil
Dressing room med helkroppsspegel, locktång, plattång mm.

Lounge i sviten på Krägga Herrgård
I loungdelen finns skön sittgrupp, hifiutrustning och utgång till egen balkong.

01 juni 2016
Relax i spaavdeningen på bryggan på Krägga Herrgård

Relax

Intill den nya spapoolen på bryggan kan man koppla av i den sköna relaxen, antingen inne i det söta lusthuset eller ute på terrassen.

SPA_Pool

Den nya Sjöspa-avdelningen består av avkopplande, tempererat spabad på bryggan, flytande, vedeldad sjöbastu med lucka i golvet för såväl kalla vinterbad som svalkande sommardopp i Mälaren. Skön relax med öppen spis i det lilla lusthuset och loungemöbler och solstolar på terrassen.

spa-pool på bryggan
Spa-poolen på bryggan håller sköna 38 grader året om och rymmer totalt åtta personer.


Sjöbastu i Mälaren

I den vedeldade Sjöbastun kan 12 personer njuta av värme och skön utsikt. I bastun finns en lucka i golvet för den som vill svalka sig i Mälarens vatten. Här serverar vi gärna en kall öl och bastubricka...

Solterrass på Krägga Herrgård
... eller en kall sommardrink på solterrassen.

Relax på sol-terrassen på Krägga Herrgård

Spa-relax vid bryggan
Det söta lusthuset har gjorts om till skön relax med öppen spis, sköna loungemöbler och kristallkrona. Här finns sittplatser för tio personer.

Relax

brasa i relaxen på krägga herrgård

Läs mer om Sjö-SPA för konferensgäster här »

Mer om Sjö-SPA för weekendgäster här »

20 april 2016
Mors Dag-Blommor

Mors dag 29 maj

Du kommer väl ihåg att fira den bästa kvinnan i världen. Vi håller öppet för Mors Dag-Brunch med extra allt.

Välkommen att fira kära mamma hos oss på Krägga Herrgård, söndagen den 29 maj. Njut av en lång och smakfull brunch tillsammans i herrgården eller i solen på terrassen.

På buffén finner du bland annat:

Äggröra, bacon, kallrökt lax, saftiga revbensspjäll och hemmagjorda korvar. Här finns  fräscha sallader, hemgjorda sillar och kallskuret. På brödbordet doftar bröd från herrgårdens eget bageri, kärnat smör samt ett urval närproducerade ostar. Den överdådiga dessertbuffén bjuder på läckerheter som vi hoppas blir ett minne för livet.

Färskpressad juice, kaffe, te och mineralvatten ingår. I matsalen öppnar våra kockar ostron som vi  rekommenderar ett glas Champagne till.

Brunchen står dukad mellan kl 1200-1600, 325 kr per person (halva priset för barn under 12 år). Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Läs mer om brunch på Krägga Herrgård här »

 

20 april 2016
Valborgseld

Valborgsfirande!

Möt våren på herrgården och njut en skön weekend på Valborg. Entré till vårt nya Sjöspa ingår!

Rykande afternoon tea, entré till Sjö-SPA med spapool på bryggan och vedeldad flytande sjöbastu, fyrarätters middag, värmande brasa, övernattning och härlig frukostbuffé i herrgården. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen? Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården.

Kvällens meny:

* Älgtartar med picklade hjortron, friterad äggula, västerbottenost, svartkål och rotfruktssenap
** Kalventrecôte med rostad blomkålscrème syrad kålrabbi och friterad amandinepotatis
*** Mjölkchokladbrûlée med blodapelsinsorbet

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!


14 april 2016
SPA_Pool

Nytt Sjö-SPA

Nu sjösätter vi vårt nya sköna Sjö-spa på bryggan vid Mälarens strand med ny pool, Sjöbastu och ny relax.

Den nya Sjöspa-avdelningen som öppnade i veckan består av avkopplande, tempererat spabad på bryggan, flytande, vedeldad sjöbastu med lucka i golvet för såväl kalla vinterbad som svalkande sommardopp i Mälaren. Dessutom har det söta lusthuset gjorts om till skön relax med öppen spis och kristallkrona i taket.

spa-pool
Spa-poolen på bryggan håller sköna 38 grader året om och rymmer totalt åtta personer.


Sjöbastu i Mälaren

I den vedeldade Sjöbastun kan 12 personer njuta av värme och skön utsikt. I bastun finns en lucka i golvet för den som vill svalka sig i Mälarens vatten. Här serverar vi gärna en kall öl och bastubricka...

Solterrass på Krägga Herrgård
... eller en kall sommardrink på solterrassen.

Spa-relax vid bryggan
Det söta lusthuset har gjorts om till skön relax med öppen spis, sköna loungemöbler och kristallkrona. Här finns sittplatser för tio personer.

Läs mer om Sjö-SPA för konferensgäster här »

Mer om Sjö-SPA för weekendgäster här »

31 mars 2016
Afternoon Tea Krägga Herrgård

Ny meny ute nu!

Den underbara våren är här och den storslagna naturen ändrar skepnad. Så också våra menyer.

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Översta fatet:
* Ljus snitt med gurka/färskost
* Mörk snitt med basturökt skinka och basilikacreme
* Skagenröra på Kräggas hemgjorda knäckebröd

Mellersta fatet:
* Brownie med kokostosca
* Tartelette med passionsfruktscurd
* Rabarberkaka med vaniljcreme
* Vitchokladmousse med hallon

Nedersta fatet:
* Fruktspett
* Scones naturella och jordgubb
* Branmuffins

Tillbehör:
* Lemoncurd
* Jordgubbs- och stjärnanismarmelad
* Färskost
* Vispad grädde

Välkommen att boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

22 mars 2016
Eventlokal

Från historisk hästplats till legendarisk festplats

200 gäster deltog i helgens stämningsfulla invigning av nya Stallet.

Ett stall från sekelskiftet har förvandlats till en tidlös festlokal. 600 kvadratmeter och helt nytt restaurangkök med kapacitet att laga festmåltider för 300 personer. I helgen invigdes det spektakulära Stallet på Krägga Herrgård med magisk fest och bubblande champagne.

200 personer deltog i invigningen av eventlokalen Stallet på Krägga Herrgård. En kväll på temat Black Magic som lystes upp av flammande eldslågor utanför och den glittrande kristallkronan i taket innanför. Det svarta och magiska återkom i dukning och dekoration - och som (träd-)kronan på verket, en fem meter hög björk pyntad med svarta påskfjädrar.

- Invigningen blev mycket lyckad och var ett gott bevis på att lokalen och restaurangköket håller den klass vi eftersträvat. Gästerna var nöjda, champagnen flödade och dansgolvet fylldes snabbt, sammanfattar hotelldirektör Lars Aggestedt.
- Vi är verkligen glada att så många ville komma och förgylla vår kväll med sin närvaro och är dessutom väldigt tacksamma för att vi fick så många fina samarbetspartners som gjorde detta möjligt, Saint Clair Family Estate, Håbo Buss, Pol Roger, Bollinger, Josef Chromy och Selected by Sigva.

Läs hela pressmeddelandet och se bilder »


Mer om Stallet och bildgalleri »
08 mars 2016
SVANEN certifiering hotell

SVANEN har landat - igen

Vi är mycket stolta över att ha klarat miljömärkningen Svanens nya tuffa krav.

Svanen har under senaste åren uppgraderat sina kriterier för hotell- och konferensbranschen med konsekvenserna att det blivit klart tuffare att få en miljömärkning. Kraven har bland annat skärpts gällande energiförbrukning och kemikalier i mat och dryck. Krägga Herrgård är en av de anläggningar som klarar de högt ställda kraven och har nu krönts med en fortsatt certifiering.

Vi uppfyller inte bara kraven utan arbetar ständigt för att bidra till långsiktig hållbarhet. Hela anläggningen är +klimatpositiv vilket innebär att vi förutom att minska och neutralisera utsläpp av koldioxid, överkompenserar vi med ytterligare 15 procent som går till trädplantering i Brasilien. Träd som binder koldioxid och förbättrar villkoren för övrig växtlighet. Det känns bra i hjärtat.

Att tänka grönt är en livsstil, våra gäster ska inte behöva kompromissa med det bara för att de är iväg hemifrån. Läs mer om hur vi praktiskt arbetar för en grönare och skönare värld.
Miljöpolicys »

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

12 januari 2016
Nyheter

Månadens nyhetsbrev

Skaldjurskväll, brunchpremiär och romantik på Alla Hjärtans Dag. Senaste nytt finner du här.

Möte i eget hus, en deliciös skaldjurskväll och ett nyöppnat teknikdagis. Ett fruset Mälaren och en oemotståndlig brunch-bjudning. Om detta kan du bland annat läsa i månadens nyhetsbrev som förstås också bjuder på fina erbjudanden till ert nästa möte.
Väl mött! 

Läs nyhetsbrevet här »

07 januari 2016
Teknikdagis för konferensgäster

Öppnar teknikdagis!

Nu lanseras vi ett nytt möteskoncept med syfte att skapa digital balans i mötet – och nå bättre resultat.

”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid” sa Churchill. Hos oss får saker och ting ta lite längre tid - till förmån för en bättre framtid. 

Dagens uppkopplade samhälle är inte enbart positivt. Den digitala stressen ökar och workfulness; att skapa digital balans i arbetslivet blir ett alltmer angeläget begrepp. Här på Krägga Herrgård följer vi tiden genom att ta ett avsteg från den och genom att vara en mötesplats där allting får ta sin tid, där det går att vara närvarande och fokusera på stora och viktiga beslut. Den sedan tidigare väletablerade mötesmodellen ”Uppkopplad” får ett alternativ i det motsatta när Krägga Herrgård nu lanserar konceptet Urkoppling & Avkoppling.

Läs pressmeddelandet här »

05 november 2015
jul pepparkakshus

Recept julgodis

Vår konditor Marie kan förföra smaklökar i stort sett var och när som helst.

Idag bjuder hon på två enkla recept på julgodis som finns att avnjuta på vårt dignande julbord.

Skumtomtefudge;
50 g smör
2 dl socker
1 dl grädde
12 st skumtomtar
100 g vit choklad
Strössel

 
Smält smör, socker, grädde och skumtomtar till en slät massa i en kastrull. Ta bort från värmen. Rör ner 100 g vit choklad i gräddbandningen och låt den smälta. Klä in önskad form i smörpapper, strö över lite julströssel om så önskas. Häll upp massan och låt svalna.
Skär i oförskämd stora bitar och njut!!
 
Wienernougat;
 200 g nougat
125 g mörk choklad
100 g hyvlad mandel
 
Smält chokladen och nougaten tillsammans  i vattenbad. Ta bort från värmen och tillsätt 100 g hyvlad mandel och blanda. Klä önskad form med plastfilm och häll ner massan. Låt stelna 1 dygn i kylen. Ett tips; låt "kakan" stå framme en stund i rumstemperatur då blir det lättare och skära finare bitar.
 
Lycka till!
/Marie

04 november 2015
Mumma

Recept på Mumma

Champagne passar till det mesta på julbordet men just till sillen skär det sig rätt friskt.

Då rekommenderar vi gärna vår egen Mumma. Blanda den själv och bjud till årets julmat.

Mumma ca 1 liter
1 dl Gin
1 fl (50 cl) Porter
1 fl (50 cl) Julöl
Sockerdricka
Kardemumma

Smaksätt ginen med kardemummakärnor och låt dra i 2 dagar.
Blanda gin, porter, julöl och toppa med lite sockerdricka.
Servera nyblandad till julmaten och njut av en gammal tradition.

Visste du att;
- Mumma betyder gott på svenska
- För kunde ordet mumma användas i bemärkelsen förklädnad
- Mumma importerades till Sverige på 1500-talet
- Mumma kommer ursprungligen från Tyskland och var en specialitet i staden Braunschweig

30 oktober 2015
Auktion

Auktion 31/10 och 1/11

I helgen arrangerar Svedala Auktioner en härlig auktion i Stallet hos oss på Krägga Herrgård.

Välkommen att florera bland originalkonst, vackra möbler mm. 

Läs mer här »

15 oktober 2015
Älgtartar

Recept - Älgtartar

På begäran från våra gäster, direkt från höstens meny, bjuder Martin här på ett omtyckt recept.

Älgtartar med friterad äggula, rotfruktssenap och picklade hjortron

4 personer

200 g älginnanlår (finhackad eller malen)
4 st äggulor
70 g hjortron
50 g morötter
50 g gula morötter
50 g rotselleri
50 g palsternacka
½ gul lök
Dijonsenap
Grönsaksbuljong
Matolja/rapsolja
Pankomjöl eller ströbröd (till paneringen)
2 st hela ägg (till panering)
Vetemjöl (till paneringen)
2 dl vatten
1 dl ättika 12%
1 dl socker

Friterad äggula:
Lägg 4 st äggulor i en ugnsfast form.
Täck gulorna matolja/rapsolja och baka av i ugnen på 63 grader i ca 1 ½ timme.
Låt gulorna svalna och dubbelpanera sedan med vetemjöl, uppvispade ägg och sen pankomjöl eller ströbröd.
Friteras i ca 30 sek innan servering.

Rotfruktssenap:
Skala rotfrukterna och hacka löken.
Fräs allt i en kastrull utan att det får färg och häll sedan på grönsaksbuljong så det täcker rotfrukterna.
Koka rotfrukterna tills de är mjuka och häll sedan av (spara buljongen).
Mixa rotfrukterna och tillsätt 1-2 msk dijonsenap och ev. lite buljong om den blir för tjock.

Picklade hjortron:
Koka ihop vatten, socker och ättika och låt svalna och blanda sedan ner hjortron.

Martin Adreasson
Lycka till!
/Martin Andreasson, Köksmästare

Vill du äta denna förrätt hos oss? Höstens meny finner du här »
Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80

29 september 2015
kragga_sep_15-19

Ny meny ute nu

Nötkött från Gröna gårdar med smörstekta kantareller. Vildsvin från Kräggas marker, Älgtartar med picklade hjortron.

Säsongen finaste råvaror finns på en tallrik nära dig. 

Middagsmeny

Måndag
* Älgtartar med picklade hjortron, friterad äggula, västerbottenost, svartkål och rotfruktssenap
** Piggvar på ben med rökt jordärtsskockspuré, forellrom, betor, dill och fänkål
*** Violglass med lakritsfudge och marinerade körsbär

Tisdag
* Bruschetta på Karl-Johansvamp med viken tomater och rostad vitlökscrème
** Vildsvin från Kräggas marker med sotad picklad lök, bakad rotselleri och honungsstekt brysselkål
*** Chokladtryffelpaj med hallonsorbet och saltrostade macadamianötter

Onsdag
* Hummersallad med rädisor, machesallad, ingefärsmajonnäs, syrad gurka och rostade solrosfrön
** Nötkött från Gröna gårdar med mandelpotatis, höstäpple, smörstekta kantareller och portvinssky
*** Blåbärssorbet med crème brûlée med vit choklad

Torsdag
* Älgtartar med picklade hjortron, friterad äggula, västerbottenost, svartkål och rotfruktssenap
*** Piggvar på ben med rökt jordärtsskockspuré, forellrom, betor, dill och fänkål
*** Violglass med lakritsfudge och marinerade körsbär

Fredag
* Bruschetta på Karl-Johansvamp med viken tomater och rostad vitlökscrème
** Vildsvin från Kräggas marker med sotad picklad lök, bakad rotselleri och honungsstekt brysselkål
*** Chokladtryffelpaj med hallonsorbet och saltrostade macadamianötter

Lördag
* Hummersallad med rädisor, machesallad, ingefärsmajonnäs, syrad gurka och rostade solrosfrön
** Nötkött från Gröna gårdar med mandelpotatis, höstäpple, smörstekta kantareller och portvinssky
*** Blåbärssorbet med crème brûlée med vit choklad

Välkommen att boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

17 september 2015
Jul på krägga herrgård

Juletid på Herrgården

Den 3 december börjar julen på herrgården. Julbord, julbordskonferens eller julfest för hela företaget.

Lilla julafton, en julweekend för två eller julfirande på självaste julafton. Läs mer om vårt utbud i juletid här »

Har du andra önskemål och inte finner det du söker? Slå oss gärna en signal på 0171-532 80 så hittar vi en lösning.

16 september 2015
Kök Stallet

Nytt kök i Stallet!

Stolta och glada! Nu förhöjs upplevelsen i möjligheternas eventlokal ytterligare.

Vårt nya kök i vackra Stallet har nu kapacitet att tillaga middagar från grunden för upp till 300 personer. Den unika byggnaden bjuder in till stora fester, julbord, utställningar, produktlanseringar, modevisningar, musikshower, bröllop och baler.

Stallet Krägga Herrgård

Vid sekelskiftet var det ett vackert stall, numera är det generösa Stallet en lokal för alla sorters arrangemang och festligheter. Från småskaliga event som bärs av ideella krafter till storartade lanseringar som drivs av hästkrafter. Bröllopsfester som kräver gott om hjärterum såväl som svängrum för vals. Sittande middagar för 300 gäster och stora väldoftande mässor.

Festlokal bröllop

På senaste tiden har vi bland annat haft en köksmässa och en floristmässa, flera stora födelsedagsfester och förstås bröllop.Nu laddar vi för de stora julborden där flera ingredienser kommer från våra egna marker.

Läs hela pressmeddelandet här »

Stallet eventlokal


01 september 2015
visningsresa-31

Visningsresa

Favorit i repris! Vi bjuder åter igen in till en flärdfull visningsresa under temat "vardagslyx" och "Champagne passar till allt".

Torsdagen den 15 oktober välkomnar vi dig som är konferensbokare och som inte besökt oss på länge att upptäcka det "nya" Krägga Herrgård. Vi vill att denna eftermiddag/kväll ska inspirera dig inför ert nästa möte.

Kl 16.00 - Håbo Buss hämtar upp på Cityterminalen. På plats på Krägga Herrgård  bjuds det sedan på visning och härligt mingel. Vårt kök kommer under ledning av köksmästare Martin Andreasson att imponerar med skön mingelmat och våra hovmästare håller såklart champagnen väl kyld. Vid kl 19.15 kommer ni ha upplevt en hel del av nya Krägga Herrgård. Mätta och belåtna hoppar ni på bussen som säkert tar er tillbaka till Stockholms city. Antalet platser är begränsat!

Läs mer och gör dina anmälan här »
31 augusti 2015
massa

VIP-inbjudan!

Den 18 september ställer vi ut på Countryside Meetings. Kom och träffa oss och andra utställare på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Vi vill bjuda dig och en kollega på en heldag på mässan Countryside Meetings där vi är med som utställare. Du bjuds på spännande möten, inspirationsföreläsningar, lättare lunch, möjlighet att vara med och tävla om fina priser. Dagen avrundas med något smått och gott att äta, samt vin, öl eller alkoholfritt. Mässan är kostnadsfri. Anmäl dig redan idag då platserna är begränsade.

Dagens program: (Öppetid: 11.00–16.30)
11.30–13.00 Lättare lunch
12.00–12.30 Föreläsning med Anders Lundin
15.00–15.30 Föreläsning med Ewa Wigenheim 
15.30–16.30 After Work med dryck och tilltugg
16.30 Countryside Meetings stänger

Läs mer om mässan, om föreläsarna och om oss utställare på Action Fairs hemsida »

Hoppas vi ses!
Varmt välkommen!
13 augusti 2015
Puss brudpar

Sommarens alla bröllop

Kärlek, glädje och tur med vädret. Detta symboliserar sommaren 2015 på Krägga Herrgård.

Lite bilder från sommarens alla magiskt vackra bröllop bjuder vi på här.

Vigsel
Vigselplats vid paviljongen.

bröllop
Lycka!

Festlokal bröllop

Dukat till fest i Stallet som rymmer middagar för upp till 250 personer.

Häst och vagn bröllopVissa brudpar kommer från kyrkan i häst och vagn...

brollop-bil-röd
... andra åker finbil.

brollop-blommor-himmel
Denna sommar har dock de flesta valt att hålla sin vigsel i vår trädgård med bara himlen som tak.

puss2Love is in the air!

Går ni också i bröllopstankar? Vi har några datum kvar under 2016. Läs mer om våra bröllopspaket här »

09 juni 2015
flaskpost

With love från Krägga

I veckan kastar vi i hederlig flaskpost i Mälarens och Saltsjöns vatten för att sprida lite extra glädje i sommartid.

En flaskpost kommer lastad med kärlek. De lyckliga mottagarna får, förutom ett hemligt budskap, ett fint presentkort på Krägga Herrgård.
 
Hos oss på Krägga Herrgård finns tid för fokuserade möten, för eftertanke och långvarig romantik. Och tid att vänta in en flaskposts färd över vågorna. Så, med start denna vecka kommer vi släppa ett stort antal champagneflaskor fyllda med presentkort på weekendpaket, afternoon tea, brunch, julbord och romantiska frieripaket.

- Vi vill sprida glädje på alla sätt vi kan och flaskpost är både roligt att skicka och att hitta, säger hotelldirektör Lars Aggestedt. Vi hämtar gärna inspiration från gångna tider för att serva framtidens gäster och eftersträvar ett tidlöst värdskap i samklang med toppmoderna mötesmöjligheter, sammanfattar Lars.
07 juni 2015
Kragga-Herrgard-1

Inte missa!

Nedan har vi listat några saker som du inte bör missa vid ditt nästa besök hos oss på Krägga Herrgård.

Det går utmärkt att komma till oss med båt. Vår brygga har både segelbåtsdjup och landström. Vid bryggan ligger också den vedeldade sjöbastun som rymmer upp till 12 personer.

sjobastu-panorama


highland-cattle

Här finns en två kilometer lång strandpromenad  som leder dig genom prunkande natur och porlande vatten. Vägen går via betesmarker för skygga och vänliga Highland Cattles och vidare ut i skog och mark där vildsvin, rådjur och älg lever vilt. Karta finns i receptionen - liksom gummistövlar att låna vid regnigt väder.

solstolar-terrass-3
Klirret av isbitar i fem glas på en drinkbricka. Uteserveringen är öppen liksom Lusthusterrassen vid bryggan.

springsko-gras
Miljön runt om herrgården bjuder in till sköna joggingrundor på grus eller asfalt. Jogga ensam, i grupp eller med instruktör.

knäckeVårt oemotståndligt goda fröknäcke bakas i herrgårdens eget bageri och serveras till lunch och middag. Knäcket finns även att köpa med sig hem i vår shop i receptionen och receptet bjuder vi på här »

Pol Roger
Vi har många spännande årgångar av vårt huschampagne Pol Roger. Fråga oss gärna vid ditt nästa besök så berättar vi mer.

sol
Magiska solnedgångar över Mälaren.

PusshållplatsAtt vänta på glädjen kan också vara en glädje... Vår pusshållplats ligger alldeles utanför herrgårdsentrén.
04 juni 2015
Eventlokal

600 m2 möjligheter

Vår eventlokal Stallet erbjuder 600 fantastiska kvadratmeter möjlighet. Nu gör vi en storsatsning på denna lokal.

Fester, bröllop, workshops, modevisningar, konserter, produktlanseringar, bilutställningar, köksvisningar, floristevent; här - i möjligheternas lokal - är allt möjligt möjligt. Och under sommaren sker vår nästa storsatsning just i Stallet.

Stallet EventhallEtt helt nytt kök är under uppbyggnad vilket ger oss möjlighet att servera upp till 400 middagsgäster.

festdukning i eventlokal stalletLokalen är stor och ljus och har högt i tak. Användningsområdena är många då allt är samlat i ett plan utan skymmande pelare och väggar. Den avskalade utformningen ger möjlighet att designa och utrusta lokalen efter varje specifika syfte.

fest

Välkommen att slå oss en signal för att boka in en visning; 0171-532 80.
Väl mött!
21 maj 2015
Fröknäcke

Recept Fröknäcke

I herrgårdens eget bageri bakas vårt omtyckta fröknäcke. Här bjuder vår bagerska Marie på det efterfrågade receptet.

Herrgårdens omtyckta fröknäcke är ett nyttigt och allergivänligt alternativ. Knäcket finns att avnjuta hos oss och du kan också köpa med det från vår shop i receptionen. Vill du baka det själv? Varsågod - här kommer receptet.

Krägga Herrgårds Fröknäcke

2dl maizena
1dl pumpafrön
1dl solrosfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
En nypa malen fänkål

2.5 dl kokande vatten
0.5 dl olivolja

Rör samman de torra ingredienserna och häll över vatten och oljan. Rör kraftigt för hand med en sked tills det är en slät kräm. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper, lägg ett till papper över alltsammans och tryck ut jämnt över plåten. Strö över valfri mängd flingsalt och blå vallmofrö.

Bakas av på 150 grader i 1 timme.

Lycka till önskar Marie från Bageriet!
28 april 2015
drinkar

Recept - vårdrink

Vårkänsla. Friskt, färgsprakande och välkylt. Klirret av isbitar i fem glas på en drinkbricka. Handla, blanda, skaka och njut.

Varsågod här bjuder vi på ett läskande recept som passar utmärkt att bjuda på till Valborg. Vår i luften, i hjärtat och i glaset.

Gurkmojito
0,5 st  gurka
2 tsk  strösocker
5 cl  Bourbon whiskey
krossad is
toppa med sodavatten och dekorera med gurka

Hacka gurkan och muddla den tillsammans med sockret i glaset. Fyll på med bourbon och krossad is. Toppa med sodavatten och gurka. Låt det väl smaka!

24 april 2015
Pusshållplats

Pusshållplats

Att vänta på glädjen kan också vara en glädje. Nu har vi fått en alldeles egen pusshållplats på Krägga Herrgård.

Du finner den nya, gulliga pusshållplats-skylten på den välkrattade grusplanen alldeles utanför herrgårdens entré.

 

15 april 2015

Mors dag 31 maj

Du kommer väl ihåg att fira den bästa kvinnan i världen. Vi håller öppet för Mors Dag-Brunch med extra allt.

Välkommen att fira kära mamma hos oss på Krägga Herrgård, söndagen den 31 maj. Njut av en lång och smakfull brunch tillsammans i herrgården eller i solen på terrassen.

På buffén finner du bland annat:

Äggröra, bacon, kallrökt lax, saftiga revbensspjäll och hemmagjorda korvar. Här finns  fräscha sallader, hemgjorda sillar och kallskuret. På brödbordet doftar bröd från herrgårdens eget bageri, kärnat smör samt ett urval närproducerade ostar. Den överdådiga dessertbuffén bjuder på läckerheter som vi hoppas blir ett minne för livet.

Färskpressad juice, kaffe, te och mineralvatten ingår. I matsalen öppnar våra kockar ostron som vi  rekommenderar ett glas Champagne till.

Brunchen står dukad mellan kl 1200-1600, 325 kr per person (halva priset för barn under 12 år). Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Läs mer om brunch på Krägga Herrgård här »

 

29 mars 2015
visningsresa-31

Visningsresa

Var det länge sedan du besökte oss? Vi har mycket nyheter att visa upp och bjuder härmed in till två flärdfulla visningsresor.

Den 5 och 26 maj arrangeras visningsresor under tema "vardagslyx" och "Champagne passar till allt". Vi vill att denna eftermiddag/kväll ska inspirera dig inför ert nästa möte.

Kl 16.00 - Håbo Buss hämtar upp på Cityterminalen. På plats på Krägga Herrgård  bjuds det sedan på visning och härligt mingel. Vårt kök kommer under ledning av köksmästare Martin Andreasson att imponerar med skön mingelmat och våra hovmästare håller såklart champagnen väl kyld. Vid kl 19.15 kommer ni ha upplevt en hel del av nya Krägga Herrgård. Mätta och belåtna hoppar ni på bussen som säkert tar er tillbaka till Stockholms city. Antalet platser är begränsat!

Läs mer, ta del av prova-på-erbjudande och gör dina anmälan här »
25 mars 2015
ek

Projekt "rädda våra ekar"

Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Projekt "rädda våra ekar" fortskrider och för de 500 gamla träden är nu framtiden ljus.

Projekt "rädda och bevara våra 500-åriga vackra ekar" fortsätter och efter att vi försiktigt frilagt rötterna och fyllt på med ny luftig fin kompostjord, säger arboristen att vi gett minst 150 nya friska år till denna skönhet.

ek

Hårt packad grus över gårdsplanen och parkeringen har gjort att trycket på rötterna har blivit för stor och vatten har inte kunnat tränga igenom. Detta har gjort ett par av våra vackra ekar riktigt trötta. För att hjälpa dem tillbaka har det grävts ut en radie av ca 20 meter runt om eken för att frilägga rötterna, borsta bort gammal jord/lera och tillföra ny, fin, luftig kompostjord. Längre fram i vår kommer här att läggas olika sorters gräs som ekarna tycker om samt sättas kantsten runt om.

Ekar

Ekarna får nu ett långt, friskt liv. De spektakulära siluetterna som de bjuder finns kvar på vår gård. Vi blir tillfälligt av med fem av våra parkeringsplatser men planerar ändå att anlägga fler inom kort och då på en plats där naturen inte påverkas.

24 mars 2015
Peder Lamm

Downton Abbey-weekend

Sitter du som klistrad framför Downton Abbey? Då är helgen den 13-15 november med Peder Lamm något för dig.

Kärlek, intriger, vackra kläder, landsbygd, gods och gårdar – sitter du som klistrad framför Downton Abbey? Drömmer du om att själv få vistas bland herrskap och tjänstefolk i fina miljöer på historiska slott och herrgårdar? Då är vår Downton Abbey-helg som klippt och skuren för dig.

Under ledning av TV-profilen Peder Lamm bjuds du på en lyxig slottsweekend fylld av glamour, tweed, afternoon tea, antikviteter och allt annat som hör det brittiska överklasslivet till. Allt inramat av historiens vingslag och en helg som Downton Abbey-fans helt enkelt inte får missa!  

Läs mer »

22 mars 2015
Brasa dekor

Valborgsfirande

Möt våren på Krägga Herrgård. Välj mellan weekendpaket eller enbart middag och sprakande Valborgseld vid Mälarens strand.

På Valborg dukar vi upp med en extrainsatt weekend torsdag till fredag och det bjuds på rykande afternoon tea, fyrarätters middag, värmande brasa, övernattning och generös frukostbuffé. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen erbjuder vi en specialkomponerad vårmeny just denna kväll. Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården.

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!

17 mars 2015
Vårblommor

Vår i vårt hus

Vår i luften ute; och ännu mer vår inne när Fränd & Fränd åter igen dukade upp med ett stort, mäktigt floristevent i Stallet.

Förra helgen anordnades ett stort floristevent i eventlokal Stallet. Över 50 företag och och över 100 gäster deltog och i herrgården dröjer sig doften av ljuvliga vårblommor fortfarande kvar. Här bjuder vi på lite vårkänslor i form av bilder från Fränd & Fränd på Krägga Herrgård.Vårblommor

floristevent
floristevent
10 februari 2015
Earth-hour-2015

Earth Hour 2015

Lördagen den 28 mars är det världens största klimatmanifestation, WWF Earth Hour; och visst är vi med och bidrar.

För nionde året i rad släcks ljuset ner under en timme, kl 20.30- 21.30. Detta för att skicka en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar och att uppmana politikerna att göra det lätt och lönsamt att leva klimatsmart!

Naturligtvis vill vi på Krägga Herrgård vara med och bidra till detta. Vi släcker ner herrgården och belysningen utomhus under en timme och tänder upp med levande stearinljus. Dessutom serveras alla gäster en klimatsmart förrätt.

Lördagen den 28 mars håller vi som vanligt öppet för weekend.
Läs mer om vår miljöpolicy här »

04 februari 2015
Biljardbord

Nytt i biljarden

Nu har det vackra biljardbordet i Östra flygen fått ny duk och ny omgivning. Reglerna är dock de samma som tidigare.

Ta tillfället i akt och utmana kollegorna i ett parti biljard. En perfekt paus i mötet som ger möjlighet att släppa tankarna för en stund - innan mötet tar fart igen. Hos oss spelas ett parti biljard på ett poolbord "Karolina" som har en extra stor spelyta på 320 x 160 cm med äkta fårskinn vid bollhålen.

I biljardrummet finns även sköna sittgrupper med strålande utsikt över Mälaren. Samtliga mötesmiljöer har nyligen genomgått en förvandling i stilfull och tidlös design med stram elegans som du kan läsa mer om här »

26 januari 2015

Recept - Varm choklad

Efter en skön vinterpromenad smakar det extra gott med något varmt att dricka.

En rykande kopp varm choklad toppad med lättvispad grädde värmer gott efter en dag ute i kylan. Och vill man dessutom njuta den extra het, tillsätts lite Ron Barceló Cream, en gräddlikör gjord på mörk rom som lagrats i 6 år.

Lyxig varm choklad 
2 personer
2 msk kakao av bra kvalitet
4 msk farinsocker
1 dl vispgrädde
6 dl mjölk

Blanda kakao och farinsocker i en stor kopp.
Värm mjölken.
Lättvispa grädden. 

Häll i lite av mjölken i koppen och blanda till en slät chokladsmet. Tillsätt resten av mjölken. Toppa med den lättvispade grädden och pudra med lite kakao. Låt det väl smaka!

Ron Barcoló Cream finns att beställa på systembolaget med artikelnummer, 86136 och kostar 181 kr.
20 januari 2015
Mötesrum i herrgården

Ny design

Nu har samtliga mötesmiljöer genomgått en förvandling i stilfull och tidlös design med stram elegans.

Samtliga konferensrum och möteslounger på Krägga Herrgård har genomgått en förvandling i stilfull och tidlös design. Ljus färg på väggarna, smakfulla detaljer, behagligt ljuddämpande mattor och varma textilier lyfter, tillsammans med nya möbler, konferensgästernas möten till nya höjder.

- Arbetet har genomförts i samarbete med Jordens Arkitekter. De har utgått ifrån vår nya grafiska manual för att hitta rätta känslan av en stilfull och tidlös miljö med en stram elegans som passar in i en herrgård år 2015.

De nya konferensmöblerna kommer från Lammhults och erbjuder bland annat sköna stolar som ger extra stöd åt ryggen för bästa komfort. Övriga möbler kommer från Fogia och Infurn. Färgskalan är svart och vit som bas samt grått, silver och rött som accentfärger.

Möteslounge

Till alla konferenslokaler »
Läs hela pressmeddelandet »
17 januari 2015
livsnjutning

Månadens vintips

Månadens vintips är en prestigecabernet med en lång, fruktig och varm eftersmak.

Peter Lehmann Mentor har en fyllig, fruktig smak med doft av mörka bär, söt lakrits, violer och toner av vanilj som ger en fin balans av tanniner och fattoner. Vinet passar utsökt till bland annat vällagrade ostar och grillat ankbröst.

Peter Lehmann Mentor finns att beställa på Systembolaget med artikelnummer 81336, 323 kr. Vi serverar gärna vin från den välkände producenten Peter Lehmann Wines på Krägga Herrgård och i vår vinkällare finns Peter Lehmann Mentor från år 2000, en riktig pärla.

Om producenten:

Peter Lehmanns viner görs på ett enda ställe i Tanunda, i hjärtat av den berömda Barossadalen i South Australia. Sedan 2003 är Peter Lehmann Wines del av Hess Family Estate, viner från fyra kontinenter, Peter Lehmann från Australien, Hess Collection från USA, Glen Carlou i Sydafrika och Bodega Colomé i Argentina.


14 januari 2015
Logotyp Krägga Herrgård

Ny profil

Det är med stolthet vi kallar oss branschens främsta bakåtsträvare. Det tycker vi är att tänka framåt.

”Detta är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men kanske är det slutet på början.”/Winston Churchill

Krägga Herrgård har fått ny varumärkeskostym. Av klassiska snitt med moderna skärningar, med knappt märkbara men stilfulla detaljer. Gästerna kan förvänta sig en äkta, ärlig och älskvärd upplevelse. Här och nu.

Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid, sa Winston Churchill. Ett citat som även är talande för relanseringen av varumärket Krägga Herrgård. Varumärkesarbetet har varit en halvårslång kreativ resa där alla medarbetare varit delaktiga i samtal, personliga intervjuer och workshops.

-Varumärkesprocessen har verkligen fått ta sin tid för att resultatet skulle bli precis så bra som vi bestämde oss för när vi började. Vi har gjort ett genuint och grundligt jobb men också vågat tänja ordentligt på gränserna, säger marknadschef Tanja Brandin som drivit varumärkesarbetet tillsammans med trendanalytiker Göran Adlén.

Läs hela pressmeddelandet här »

08 januari 2015
Alla Hjärtans Dag 2015

Alla Hjärtans Dag

Romantiken är ständigt närvarande hos oss och på Alla ♥-ans dag, den 14 februari, förstås lite extra.

Ta med någon du tycker mycket om och njut av varandra, av sällsamma smaker och lugnet. Vi erbjuder ett förtrollande paket med extra allt. 

I weekendpaketet ingår:
* Tryfflar och rött vin på rummet vid ankomst 
* Afternoon tea till levande musik i salongerna
* Ett glas Champagne och amuse-bouche före middagen
* Fyrarätters kärleksfull gourmetmiddag till levande ljus
* Del i dubbelrum
* Frukostbuffé

Kvällens meny:
* Halstrad gös med rökt musselbuljong, betor, Karl-Johansvamp och friterad svartkål
** Kalvfilé med confiterad fläsksida, potatis- och persiljerotspuré, timjan, citron och majrova
*** Chokladsufflé med hallonsorbet, chokladterrin och kanderade pistagenötter
**** Osttallrik med svenska ostar

Välkommen att boka »
04 december 2014
julbord-sill

Recept - inlagd sill

Sill är en riktigt klassiker och har en given plats på bordet vid fler av de svenska högtiderna.

Snart väntas julen och då vill vi tipsa om att lägga in sillen på egen hand. Det är enkelt, går snabbt och det bästa av allt. Det smakar gudomligt! Här bjuder vi på två av de mest populära inläggningarna från årets julbord hos oss.

Recept
1 kg inlagd sill

Kantarell och krondillssill
500 g sill
9 dl vatten
6 dl socker
2 dl ättika
200 g kantareller
1 knippe krondill
100 g purjolök

Koka upp vatten, ättika, socker och krondill och låt svalna.
Fräs ur svampen ordentligt.
Strimla ner purjolöken.
Sila av krondillen från ättikslagen och lägg sedan i kantarellerna och purjolöken.
Låt lagen vara helt kall och blanda sedan i sillen.
 
Bacon och pepparrotssill
500 g sill
4 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
100 g knaperstekt bacon
Riven pepparrot
1 knippe gräslök
Salt och peppar

Blanda ihop majonnäs och crème fraiche och finhacka ner bacon.
Finhacka gräslök och blanda i.
Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
Blanda i sillen

Låt gärna sillen stå och dra i ca ett dygn innan servering.

Längre tillbaka var sillen fattigmanskost men idag platsar den verkligen bland festmat. Och det är mycket tack vare att den är otroligt tacksam att variera i oändliga kombinationer som gör det spännande och roligt att prova nytt, något vi gärna gör i vårt kök.

 

18 november 2014
harbre-champagne

Champagne oavsett årstid

När passar det att servera ett glas porlande Champagne? Alltid, oavsett tillfälle året runt om ni frågar oss.

Pol Roger Brut Vintage, är en riktig pärla som passar fint att avnjuta som aperitif men likaså till anklever och fågel. Så här vill vi bjuda på ett recept som i ackompanjemang med ett glas Champagne blir ren njutning för alla sinnen. Låt det väl smaka och lycka till köket!

På Krägga Herrgård serverar vi gärna Pol Roger Brut Vintage och den finns även att köpa på systembolaget för 495 kr, artikelnummer 7536.

Vi har självklart även några dyrgripar champagne i vår vinkällare, som Salon Blanc de Blancs 1995 som också var en av Stenbecks absoluta favorit. Se hela vår Vinlista för champagne här.

Om producenten:
1849 sålde den 18 årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Detta var startskottet för en av världens mest kända Champagnehus. 1851 flyttade firman till Epernay och 1855 påbörjade Pol produktionen av Brut Champagne.

Winston Churchill ansåg att Pol Roger’s egendom i champagne var ”The most drinkable address in the world” och han myntade bl.a. uttrycket ”Champagne skall vara torr, kall och gratis”.

Majskycklingbröst med krämig risotto, bräckt anklever samt ljummen äppel- och rotfruktscitronette 

Recept 
4 personer

4 st majskycklingbröst
1 klick smör
Salt och peppar

- Bryn majskycklingen i smör och krydda med salt och peppar. Stick in termometern mitt i kycklingen och tillaga i ugnen på 80 grader tills termometern visar 68 grader. Ta ut och låt köttet vila.

Risotto 
2 dl avorioris
Kycklingbuljong
2 dl vitt vin
2 st finhackade banancharlottenlökar
100 g smör
1 dl riven parmesanost

- Fräs löken i lite av smöret tills det blir glansigt. Tillsätt riset och fräs en liten stund till.
- Häll på vin och kycklingbuljong så det täcker riset. Låt småputtra på låg värme, rör om då och då och spä med buljong tills riset är lagom mjukt.
- Rör ner smör och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

Äppel- och rotfruktscitronette 
1 morot
1 palsternacka
1 bit purjolök
1 äpple
Smör
Salt, peppar och socker

- Skala rotfrukterna och äpplet och strimla ner till fin julienne.
- Lägg en klick smör i en kastrull och fräs grönsakerna hastigt.
- Dra av från värmen och smaka av med salt, peppar och citronsaft

Bräckt anklever 
- 100 g färsk anklever 
- Salt och peppar
- Skär anklevern i cm tjocka bitar. Vänd i lite mjöl och damma av.
- Hetta upp en stekpanna ordentligt. När pannan ryker- lägg i anklevern och stek hastigt på båda sidorna.
- Krydda med salt och peppar.
- Lägg på hushållspapper och låt vila någon minut. 

Servera gärna ur djup, bred tallrik med risotto i botten, toppa med kyckling, äpple och rotfrukter och avsluta med den fantastiska anklevern.

13 november 2014
ostkaka-julbord

Recept - Ostkaka

Visst har Sveriges mest älskade kaka en alldeles egen dag - Ostkakans dag är den 14 november.

Ostkaka är en svensk maträtt och dessert och har troligen funnits sedan medeltiden. Denna klassiker finns även med på årets julbord som står dukat mellan den 28 november till den 20 december.

Ostkaka
ca 8-10 portioner

Dag 1:
3 l mjölk
1,25 dl vetemjöl
2 tsk ostlöpe (Finns i välsorterade mataffärer på mejeriavdelningen. Även på apoteket, där den förvaras i kylskåp så fråga personalen efter ostlöpe så hämtar de den.)

- Koka upp vetemjöl och mjölk till 35 grader
- Häng i silduk över natten

Dag 2 :
2,4 dl grädde
2,5 ägg
2,2 tsk socker
2 rivna bittermandlar alternativt 4-5 droppar bittermandel olja
1/4 dl sötmandel hyvlad

- Tag massan från dag 1 och blanda ihop med  ovanstående ingredienser.
- Placera i en ugnssäker form och baka av i 150 grader i 40 minuter.

Lycka till och låt det väl smaka!

10 november 2014
martin-koksmastare

Ny köksmästare

Vi är mycket glada över att få presentera vår nya köksmästare Martin Andreasson. Möt honom här.

Martin Andreasson är nytillträdd köksmästare hos oss på Krägga Herrgård. Med sin gedigna erfarenhet, kompetens och brinnande intresse för matlagning ska han vara med och utveckla och förfina mat- och helhetsupplevelsen på herrgården. Några av Martins tidigare arbetsplatser är; Hemavans Wärsdhus, Hemavans Högfjällshotell och Vaxholms Kastell.

- Jag har jobbat tillsammans med Martin i 12 år på Vaxholms Kastell och vet vilken stjärna han är, säger Lars Aggestedt, Hotelldirektör på Krägga Herrgård. Martin har just de egenskaper som vi behöver i det förändringsarbete som vi nu befinner oss. Han har ett högt kvalitets- och servicetänk, en passion för det äkta och ärliga och vet hur man bygger starka team. 

Krägga Herrgård har sedan årsskiftet nya ägare och är mitt uppe i en varumärkesresa där ett nytt koncept ska sättas på marknaden. Investeringar genomförs nu löpande i såväl hård- som mjukvara för att möta kraven från framtidens kunder. Att stärka upp kök och restaurang ytterligare är en del av denna satsning.

- Det är en utmaning som jag tar mig an med glädje och ser fram emot att ta ansvar för såväl kök som matsal på Krägga Herrgård. Tillsammans med mina kollegor ska vi se till att vara den vassaste mötesplatsen i Sverige. Vi ska värna om den klassiska kökstraditionen och samtidigt våga ta ut svängarna ordentligt för att leverera det bästa från förr - i en helt ny tappning, säger Martin Andreasson.

Martin tillträder tjänsten den 10 november.

martin-lars

-  Vi är mycket glada att få hälsa Martin välkommen till vårt verksamhet och ser fram emot att ha en så kunnig och driven person med oss i teamet framöver, avslutar Lars.

Låt oss presentera...

Namn: Martin Andreasson
Ålder: 39 år
Bakgrund: Född på Öland och började efter restaurangskolan sin bana på Halltorps Gästgiveri.  
Vad ska bli roligast med att börja arbeta på Krägga? Själva utmaningen att sätta sin prägel både på mat och i matsal. Och att vara en del av att utveckla denna pärla till det allra bästa för såväl konferens- som weekendgäster.
Favoritredskap i köket? Kniv
Favoriträtt? God mat! Jag kan helt enkelt inte välja.
Paradrätt? Jag måste erkänna att jag är riktigt vass på Wallenbergare.
Varifrån kommer ditt matintresse? Det har alltid varit en central och viktig punkt i vår familj. Att äta god och vällagad mat.
Vad är viktigt för dig när det gäller smaker? Det ska smaka MYCKET! Och att man ska våga blanda in mat från olika världsdelar med svenska råvaror så att det blir en ny smakupplevelse.
Vad inspireras du av för att hitta nya idéer? Helt klart genom resor. Att sätta samman fler komponenter från olika upplevelser, förädla och förfina och få i hop till något helt nytt.
Vad vill du att köket och maten på Krägga ska förknippas med? God, vällagad mat på de allra finaste råvaror. Det ska vara en upplevelse utöver det vanliga och det ska kännas, smakas, dofta att det finns en tanke bakom varje detalj.

28 oktober 2014
granatappleshot

Recept - Granatäppelshot

En uppfriskande välkyld granatäppelshot serveras på årets julbord. Passar utmärkt för att rensa smakerna mellan de olika rätterna.

När du avnjuter en middag - eller kanske det kommande julbordet - med många olika smaker, är det extra viktigt att rensa smakerna mellan rätterna för bästa smakupplevelse. På årets julbord bjuds så en uppfriskande, välkyld granatäppelshot. Granatäpplen är också en riklig källa till C-vitamin, folsyra och antioxidanter. Något som vi behöver extra mycket under denna årstid. Vill du göra drycken på egen hand bjuder vi på receptet här.

Granatäppelshot:
1 l vatten
3 dl socker
4 dl granatäppelkärnor
Zest + saft från en citron 

- Koka upp, mixa, sila och kyl

Servera sedan väl kyld i shotglas för att rensa smaklökarna.

Läs mer om våra nyheter på årets julbord här »

15 oktober 2014
hg-vinter

Nyheter på årets julbord

Nya smakupplevelser i ljuv kombination med alla klassiska läckerheter som hör julen till på årets julbord.

Vårt julbord skapas med omsorg och känsla av ett kök som vet hur man lockar fram de bästa av smaker. Årets julbord bjuder enligt tradition på klassiska läckerheter och även fler nykomlingar som tar smakupplevelsen till oanade höjder.

jul

Några av nyheterna på årets julbord är; sill med syltade kantareller smaksatt med krondill, fasanterrine med syrade morötter, gravad rådjursfilé med Calvados och lingon, rökt älgkorv, äppelrökt salmalax, lättrökt och gravad gös. Den vanliga julskinkan har en given plats på julbordet men likaså en lokalproducerad lättrökt, saftig vildsvinskinka. Vildsvinet är smakrikare och lite mörkare i köttet och är ett uppskattat inslag bland de traditionella rätterna. På dessertbordet bjuds det bland annat en härligt, hemgjord ostkaka med sylt och grädde, en uppfriskande granatäppelshot och kolapopcorn.

jul1

Julbordet står uppdukat torsdag till lördag mellan 28 november och 20 december.


julbord-godis

Sittningar och priser:
torsdagar kl 1830 - 695 kr per person
fredagar kl 1830 - 795 kr per person
lördagar kl 1400 samt 1830 - 795 kr per person

Läs mer om våra olika julpaket;
Julfirande 23-25 december - läs mer här »
Julbordsweekend - läs mer här »
Julbordskonferens - läs mer är »

Vi erbjuder förmånliga priser på övernattning under julbordsperioden, övernattning i dubbelrum och frukost från 1095 kr per person.

Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

hg-vinter  

Välkommen att uppleva Krägga Herrgård i vintertid!

01 oktober 2014

Lördag hela veckan!

Mellan den 27 oktober och 2 november erbjuder vi weekend hela veckan och kryddad med extra elegans.

Höstlov. Skön ledighet väntar för många. Hos oss finns möjlighet att koppla av. Ta med väninnan, familjen eller kanske någon du tycker extra mycket om på en vistelse hos oss. Välj mellan våra olika weekendpaket och njut med alla sinnen. I samtliga paket ingår ett SPA-kit på rummet samt en fördrink innan middagen. Uppge kod Höstmys vid bokning.

Under denna vecka gäller konferenspaket Röd avgång och dessutom ingår vår populära vedeldade sjöbastu och ett glas porlande champagne.

vedeldad-sjobastu

Kontakta vår bokning på 0171-532 80 eller info@kragga.se

Varmt välkommen att möta hösten hos oss på Krägga Herrgård!

17 september 2014
Amarone-vintips

Månadens vintips

Månadens vintips är en kraftfull Italienare som passar utsökt till höstens härliga middagar.

Amarone Campo dei Gigli har en färgmässigt djup röd färg med en fyllig, frisk smak av generösa karaktärer som för tankarna till choklad, björnbär och mörka bär. Ett vin som passar utmärkt till höstens mustiga grytor samt gräddiga såser med inslag av skogens guld.

På Krägga Herrgård serverar vi detta vin och vill du avnjuta det på egen hand kan det köpas via privatimport av Johan Lidby Vinhandel.

Om producenten:
Campo dei Gigli är den vingård som bröderna Castagnedi förfogar över med högst potential och äldst stockar. Den är belägen på toppen av berget Monti Garbi på 300-350 meters höjd över havet. Efter avslutad skörd sorteras druvorna i två omgångar för att säkerställa att endast den bästa frukten kommer med till vinifikationen. Både den malolaktiska jäsningen och alkoholjäsningen sker på nya 500 liters fat av fransk ek. På dessa fat får vinet sedan ligga i tre år innan det är dags för buteljering.

10 september 2014
matsal-kväll

Långkok på Högrev

Låt det väl smaka! Här bjuder Helena på ett recept på högrev som är en exklusivare variant på den klassiska köttgrytan.

Med de bästa råvarorna på spisen växer dofterna fram och det blir en ren njutning för smaklökarna. Lycka till!

Recept för 4 personer

1 kg högrev
0,5 l rödvin
1 l kalvfond
1 st palsternacka
1 st morot
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk rödvinsvinäger
Strösocker
Pepparkorn
Lagerblad

1. Putsa, salta och peppra köttet.
2. Skär palsternacka, morot, lök och vitlök i bitar.
3. Bryn köttet och koka med rödvin, kalvfond, palsternacka, morot, lök och lite vitlök. Tillsätt rödvinsvinäger, en nypa socker, ett par pepparkorn och ett lagerblad.
4. Låt småputtra i 2,5-3 timmar. Köttet ska bli så mört att det nästan faller isär.
5. Lyft upp och lägg under press över natten. (Detta för att forma köttet så att det blir fina bitar vid servering)

När du ska servera skär du köttet i fina portionsbitar. Lägg i en ugnsfast form och värm i ugnen på 80 grader med lite utav fonden.
Resterande fond låter du koka ner något och smakar av med salt, peppar, socker, vinäger och en klick smör.

Servera köttet med såsen, smörstekt höstsvamp, potatispuré och en klick gelé.
Smaklig spis!

Tips! Köttet som blir över går utmärkt att frysa in och använda längre fram till en god mustig gryta att njuta av i höstrusket.

26 augusti 2014
kräftor

Kräftfest!

Varsågod! Vi bjuder på recept till den perfekta desserten och tipsar om den bästa champagnen till årets kräftfest.

Kräftskivan är en given tradition hos många svenskar och det är en härlig sensommarfest tillsammans med nära och kära. Att hitta en dryck som passar till alla varierande smaker på bordet är en rejäl utmaning. En champagne vi gärna tipsar om i sammanhanget är Louis Roederer Brut Premier som är ett fantastiskt vin till skaldjur och inger en känsla av lyx.

När Richard Juhlin provade 128 champagner utnämnde han Louis Roederer Brut Premier till Bäst i klassen bland standardchampagner och tilldelade den en guldmedalj. Så här skrevs det om champagnen "Ytterst elegant i doft och smak med klingande ren frukt, läcker syra och lång, mineraldominerad eftersmak."

Louis-Roederer

Champagnen finns att beställa på Systembolaget, artikelnummer 7602 och kostar 385 kr.

När sista snapsvisan är sjungen uppskattar de flesta något som piggar upp. Och vad passar väl bättre än en oemotståndlig vaniljparfait med färska hallon. Det blir en enastående final på kvällen med det syrliga som möter det söta.

Vaniljparfait med lemoncurd, färska hallon och kaksmulor


Vaniljparfait 6 pers
3 äggulor
0,5 dl socker
3 dl grädde
1 vaniljstång

- Vispa äggulor och vanilj med socker tills det är poröst.
- Vispa grädden och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Fyll upp i glas och låt stå i frysen ett par timmar.
- Lägg en klick lemoncurd på parfaiten, dekorera med färska hallon och smula över någon god knaprig kaka.

Lemoncurd
360 g ägg
360 g socker
200 g citronsaft
1 gelatinblad
240 g smör

- Blanda ägg, socker och citronsaft i en bunke och stoppa i vattenbad. Rör tills smeten tjocknar.
- Lägg i gelatinet och mixa sedan ner smöret.

Detta blir en ganska stor sats och det som blir över går utmärkt att frysa och ta fram senare i höst och avnjuta med nybakade scones och en rykande kopp te.

Lycka till och låt det väl smaka!

 

 

 

25 juli 2014
champagne-andre-clouet

Månadens champagne

För mycket av det goda kan vara helt underbart. Månadens champagne är ett smakrikt vin med inslag av rostat bröd, choklad, gröna äpplen och grapefrukt.

André Clouet Grande Réserve, en av Sveriges mest sålda champagner. Och en av de mest prisvärda kvalitetschampagner som finns att köpa i dag. Vi på Krägga Herrgård serverar den som "herrgårdens" champagne. Gärna till gåslever och likaså till en skål med chokladdoppade jordgubbar.

Vill du avnjuta André Clouet Grande Réserve på egen hand finns den att köpa på Systembolaget för 269 kr. Artikelnummer 7686.

Vi har självklart även några dyrgripar champagne i vår vinkällare, som Salon Blanc de Blancs 1995 som också var en av Stenbecks absoluta favorit. Se hela vår Vinlista för champagne här.

Om producenten:
I grand cru-byn Bouzy finns några av de allra bästa pinot noir-vingårdarna i hela Champagne. Champagnehuset André Clouet, som leds av Jean-François Clouet har kartlagt varje kvadratmeter av Bouzys vingårdar och han vet exakt var de bästa druvorna finns. Och Jean-Françe Clouet's champagner har en låg dosage eftersom han anser att alltför mycket socker döljer smaken. Han är dessutom en outtröttllig produktutvecklare och hans champagner blir bara bättre och bättre.


 

21 juli 2014
lusthus-saga-web

Senaste nytt

En gång i månaden skickar vi ut vårt nyhetsbrev. Där du kan ta del av fina erbjudanden, tips och nyheter från oss. Läs senaste brevet här.

Har du inte fått brevet men vill läsa det - kan du göra det här. Vill du få brevet i fortsättningen kan du anmäla dig på startsidan.

11 juli 2014

Fredagsmys!

Fredagsmys. Klart barnen ska få tacos. Varför inte baka tortillabrödet tillsammans. Vår bagerska Marie bjuder här ett recept.

Vår bagerska Marie bjuder här på ett enkelt och smarrigt recept som hela familjen kommer älska.

Tortillabröd
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2,5 dl vatten eller mjölk

Blanda allt i en bunke. Häll upp degen på ett väl mjölat bakbord. Kavla ut degen i mycket mjöl till önskad storlek och avsluta med kruskavel. Stek i torr stekpanna två minuter på varje sida.

God helg!

07 juli 2014
somrig-lemonad

Recept - Somrig lemonad

Vår hemgjorda rabarber och jordgubbslemonad en klassiker att njuta i sommartid.

Sol, jordgubbar, bara ben och härligt bad. Svensk sommar när den är som bäst. Och då vill vi tipsa om en uppfriskande lemonad att svalka sig med i värmen.

1 l rabarber
0,5 l jordgubbar
2 citroner
3 dl socker
2 l vatten

- Tvätta och skiva rabarberna med skalet kvar.
- Rensa jordgubbarna.
- Skiva citronerna.
- Blanda ihop alla ingredienserna utom citronerna i en stor kastrull, koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. 
- Dra bort från plattan och lägg i citronerna låt dra 30 min, sila och servera den iskall. 

Låt det väl smaka!

 


02 juli 2014

Ny hotelldirektör

Vi är mycket glada över att ha rekryterat en så kompetent och erfaren ledare och kvalitetstänkande gourmet som Lars.

Ny hotelldirektör på Krägga Herrgård blir Lars Aggestedt. Lars kommer närmast från Vaxholms Kastell och Nya Älvsborgs Fästning där han haft rollen som platschef under många år. – Vi är mycket glada över att ha rekryterat en så kompetent och erfaren ledare och kvalitetstänkande gourmet som Lars, säger Johan Hjort, ansvarig för rekryteringen till Krägga Herrgård.

Lars har lång och diger erfarenhet från mötes- och upplevelseindustrin och har även framgångsrikt drivit arbete med destinationsutveckling i rollen som representant för Strömma. Han har en bakgrund som f & b manager och mat, dryck och värdskap ligger honom varmt om hjärtat.

Lars tillträder tjänsten efter sommaren och vi hälsar honom varmt välkommen till Krägga Herrgård.

Läs hela pressmeddelandet här »
21 juni 2014

Recept- chokladtårta

Vårt bageri bjuder här på ett omtyckt recept på en ljuvlig chokladtårta.

Sommar och många tillfällen ges att bjuda på hembakt. Duka upp i trädgården, på terrassen eller varför inte överraska på picnicken med en chokladtårta i korgen. Som med fördel kan förberedas redan dagen innan.

Ljuvlig chokladtårta med vispad grädde och färska bär
250 gram smör
250 gram mörk choklad (kakaohalt över 70%)
2 dl socker
4 ägg
kaffepulver/kaffe efter smak

1. Smält smör och choklad över vattenbad
2. Rör ner socker och kaffe
3. Blanda sedan i äggen
4. Lägg bakplåtspapper i botten på en löstagbar form (23cm)
5. Grädda i ugn 175 grader i ca 1 timme

Låt stå kallt i ett dygn, servera med vispad grädde och färska bär.

Lycka till!


18 juni 2014

Ny teknik

Nu har vi installerat ny teknik i samtliga våra mötesrum. Alla lokaler har fått ny duk, ny projektor och nya whiteboards.

Flera av lokalerna har även utrustats med ny ljudanläggning och ett enkelt styrsystem har installerats för att göra tekniken så användarvänlig som möjligt. I vår största lokal Sjöängen finns ett nytt trådlöst mikrofonsystem. Grupprummen har fått nya LED-skärmar och glasskrivtavlor.

Förenklad wifi-lösning presenterades redan i våras och det är fri uppkoppling på hela anläggningen.

Under sommaren/hösten fortsätter upprustningen av alla konferenslokaler som ska få ny ljus färg på väggarna och nya vackra golv.

12 juni 2014

Sommardrink med passion

Lagom till solens strålar värmer skönt vill vi tipsa om något iskallt och gott att bjuda i glaset.

Caipirinha är något av Brasiliens nationaldrink och baseras på den inhemska spritsorten Cachaça. Så även om Sverige inte är med i Fotbolls VM kan du med smaker från Brasilien drömma dig bort. På Krägga Herrgård smaksätter vi gärna drinken med passionsfrukt. 

Ingredienser för en drink:
1 stor passionsfrukt eller 2 små
1 msk strösocker
Massor av isbitar
0,5 -1 dl Cachaça eller ljus rom   

* Gröp ur passionsfrukten och lägg i ett tumbler glas.
* Rör socker och passionsfrukt tills sockret löst sig.
* Fyll nu upp glaset med krossad is och tillsätt en drinkpinne och ett sugrör.
* Häll därefter på spriten och rör om.

Låt det väl smaka!

10 juni 2014

Fria till din kära

Nu kan du boka ett romantiskt frieripaket hos oss på Krägga Herrgård - med Mälaren som enda vittne.

Att hitta den perfekta platsen för det kärleksfulla ögonblicket när man ska fria är något som fler önskar hjälp med idag. På Krägga Herrgård har vi nu tagit fram ett exklusivt frieripaket som bland annat inkluderar en femrätters middag serverad ev egen kypare i romantiska Lusthuset, en flaska Champagne och chokladdoppade jordgubbar. 

Välkommen att boka frieripaketet och säg ja till kärleken med ett glittrande Mälaren som enda vittne. Njut av tiden med varandra och låt romantiken flöda. Med livet framför er vill vi att ni ska minnas detta ögonblick – dagen då det första bladet i er kärlessaga skrevs. Här ser vi till att de magiska minnena blir ljusare än vanligt.

Besök oss för en kväll eller stanna över natten i något av våra romantiska rum och spendera morgondagen tillsammans på Krägga Herrgård. 

Läs pressmeddelandet om frieripaketet här »

Kontakta oss på 0171-532 80 eller info@kragga.se

 

03 juni 2014

+Klimatpositiva

Att tänka grönt är en livsstil. Något du som gäst inte behöver kompromissa med när du besöker oss på Krägga Herrgård.

Vi tar ansvar för miljön och gör vad vi kan för att bidra till hållbarhet. Krägga Herrgård är ett  Svanenmärkt hotell men vi nöjer oss inte med det. Vi är även en+KlimatPositiv mötesanläggning vilket innebär att vi, förutom att minska och neutralisera våra utsläpp av koldioxid, överkompenserar vi med ytterligare 15 procent för att skapa en positiv kompensation av utsläppen.

Kompenseringen sker genom den amerikanska non-profit organisationen Trees for the Future och pengarna gå till plant- och trädplantering i Brasilien. Träden som planteras binder koldioxid. Dessutom planteras de i samspel med övriga lokala grödor, för att förebygga jorderosion och förbättra villkoren för annan växtlighet. Men också för att fungera som foder till kossor vilka är viktiga för att utveckla mjölkproduktionen i området.

Läs mer om vårt miljöarbete här »

20 maj 2014

NY strandpromenad

En två km lång NY strandpromenad är anlagd längs med prunkande natur och porlande vatten.

För att du som gäst ska kunna njuta av de magiska omgivningarna kring Krägga Herrgård har vi nu anlagt en 2 km lång strandpromenad längs med prunkande natur och porlande vatten. Över den porlande bäcken finns en gångbro och längs med slingan finns inom kort bänkar utplacerade så att du kan slå dig ner för en stunds skön vila och bara njuta av naturen innan du strosar vidare. Vägen går via betesmarker för skygga, men vänliga, Highland Cattles och vidare ut i skog och mark där vildsvin, rådjur och älg lever vilt.  

Promenadslingan är tänkt att bli en vägvisare för våra gäster som vill njuta av de vackra nejderna. Inom kort finns även gummistövlar att låna för de som önskar.

Karta strandpromenaden

Passa på att gå en tur vid ditt nästa besök hos oss på Krägga Herrgård! Kartan får du av oss i receptionen.

09 maj 2014

Mors dag 25 maj

Du kommer väl ihåg att fira kära mamma på Mors dag. Vi håller öppet och uppmärksammar alla mammor lite extra.

Vi välkomnar er att fira kära mamma hos oss på Krägga Herrgård, söndagen den 25 maj. Vi håller öppet och dukar upp med både lunch och Afternoon Tea. Alla mammor får också en liten gåva till bords.

Lunch serveras mellan kl 1200-1400.
1-rätt: 185 kr
2-rätter: 280 kr
3-rätter: 395 kr

Afternoon Tea står dukat kl 1300-1600, 290 kr per person.

Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Välkommen!

07 maj 2014

Dryckestips

Låt oss tipsa om en drink med försmak av sommaren. En färggrann läckerhet med mango, tranbär och lime.

Den passar utmärkt att sippa på vid grillen. 

Ingredienser:
Vodka mango
Mycket färskpressad limejuice och krossad is
Toppa sedan med tranbärsjuice och Sprite
Garnera med ett blåbär

Lycka till!

02 maj 2014

Sommaröppet

Vi håller öppet hela sommaren och vi välkomnar dig att livsnjuta ovanligt mycket såväl vardag som helg.

Vi håller öppet alla dagar under perioden 22 juni - 10 augusti för såväl sommarromans under en weekend, konferens, bröllop som fest. Vill ni besöka Krägga Herrgård med familjen mitt i veckan eller bara över dagen? Då erbjuder vi familjesommar med roliga aktiviteter för barnen, frukostbuffé, sommarlunch, fika i det gröna, Afternoon Tea, grillkvällar med trubadur på terrassen och gourmetmiddagar ackompanjerade av glödande solnedgångar över Mälaren.

Läs mer om sommaren på herrgården här »
Läs pressmeddelandet "Krägga Herrgård - ett sommarparadis för livsnjutare i alla åldrar" här »

Hoppas att vi ses!

30 april 2014

Midsommar

Även i år dukar vi upp med vårt populära midsommarfirande med sillunch, magisk midsommarmiddag och dans runt stången.

Välkommen att fira midsommar hos oss, fredagen den 20 juni. Sillunchen står dukad från kl 1130 och firandet på festplatsen (10 minuters promenadväg från herrgården) startar kl 1300. Midsommarstången reses en timme därefter. Dans och musik vid festplatsen innan firandet fortsätter på herrgården.

Tidig bokning rekommenderas! 

Läs mer »

Det går också att komma till oss och endast avnjuta delar av paketet, i mån av plats. 
Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se.

28 april 2014

Grillkvällar

Varje torsdagkväll under perioden 26 juni och 24 juli dukar vi upp med sköna grillkvällar på terrassen.

Ni är välkomna till bords kl 1800 och våra trubadurer underhåller från kl 1900.  

Pris: 595 kr per person
Barn, 150 kr per person upp till 12 år

Läs mer om sommaren på herrgården här »

Välkommen att njuta ljuva sommarkvällar på Herrgården!

16 april 2014

Ny meny

Låt oss presentera den nya menyn för Afternoon Tea. Alla bakverk, kakor och bröd som bjuds bakas i vårt eget bageri.

Lördagar och söndagar mellan kl 1300 -1600 dukar vi upp vårt Afternoon Tea. Och idag presenterar vi vårens nya menyn med naggande goda bakverk, hembakta kakor, lyxiga snittar och spännande teer. Luta dig tillbaka i en fåtölj med en bra bok och en rykande kopp te i någon av herrgårdens salonger och njut. Här råder lugnet.

Varmt välkommen att boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se

Afternoon Tea meny

 

 

15 april 2014

Premiär för vårmeny 2014

Idag är det premiär för vårens meny som bjuder på årstidens finaste råvaror.

Nu börjar det spira i trädgården. Trädens knoppar brister. Sol som stillsamt värmer stolsryggarna ute på terrassen. Gäster som tar en extra paus på bryggan och suger åt sig den energi som ljuset för med sig. Det är den vackra våren som gör sin efterlängtade entré. Och hos oss på Krägga Herrgård innebär det också ny meny. En vårmeny där recepten är inspirerade från årstiden med späda primörer, sommartryffel, ramslök och rabarber som återkommande råvaror. 

Välkommen till bords och njut av vårens smaker i en ovanligt skön, familjär atmosfär. 

Se vårens meny här »
Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se.

 

04 april 2014

Förenklad WiFi-lösning

Nu kan vi erbjuda en enklare lösning för fri WiFi-uppkoppling när du besöker oss på Krägga Herrgård.

De tidigare korten med koder försvinner och ersätts med ett lösenord som håller dig inloggad under hela din vistelse. Med den nya lösningen slipper du på så sätt knappa in koden på nytt var gång datorn varit avstängd.

04 april 2014

Recept från vårt bageri

Vårt bageri bjuder på ett uppskattat recept. Ljummen Royalpaj med aprikoser och glass.

Att bjuda på hembakt är något speciellt. Alla bakverk, kakor och bröd som serveras hos oss är bakat i vårt eget bageri. Här bjuder vi på ett recept från bageriet, ett utmärkt tips för den som vill förbereda desserten innan gästerna kommer.

Fransk Royalpaj med aprikoser
175° varmluft
1 paj

Mördeg:
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 ekologiskt ägg
1 msk kallt vatten

1. Blanda samman smör, vetemjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägg och kallt vatten, arbeta samman till en deg.
3. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.
4. Kavla ut degen och fyll en pajform.

Fyllning:
3 ekologiska ägg
2 dl Kesella 10 %
1 dl crémè fraiche
1 dl strösocker
100 g riven mandelmassa

5. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en bunke.

Frukt till fyllning:
6 färska aprikoser
2 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
1 tsk svarta kardemummakärnor
25 g mandelspån

6. Dela och kärna ur frukten.
7. Smält smör, strösocker, kanel och nymalen kardemumma i en het stekpanna och stek aprikoserna gyllene i cirka 3 minuter.
8. Fyll pajskalet 2/3 med fyllning, lägg i frukten. Strö över mandelspån.
9. Grädda pajen långt ner i ugnen i 30-40 minuter tills den får en gyllene färg.

Servera pajen ljummen med glass eller lättvispad grädde.

Tips!
Frys pajen ogräddad, för att sedan direkt ta den ifrån frysen in i ugnen och baka av. Den är perfekt till den stora festen om man vill förbereda desserten i förväg, eller att ha i frysen om man får oväntat besök. Tänk på att plasta pajen ordentligt.

Låt det väl smaka! 

31 mars 2014

Följ med på vår resa

Sedan årsskiftet har vi nya ägare här på Krägga Herrgård och en ny spännande varumärkesresa har påbörjats. Följ vår blogg på tretopp.se.

Arbetet sker i samarbete med trendgurun Göran Adlén och branschprofilerna Johan Hjort och Tanja Brandin.

Tillsammans bloggar de tre nu på tretopp.se. Där kan du följa hela vår resa och samtidigt få med dig mycket tänkvärdheter och lärdomar om varumärkesbyggande, marknadsföring och framtidens företagande.

Till tretopp.se »

28 februari 2014

Vår i vårt hus

När det inte är vår ute ordnar Fränd & Fränd vår inne. I vår eventhall Stallet har ett stort floristevent ägt rum och i herrgården doftar det fortfarande av vårblommor!

När det inte är vår ute ordnar Fränd & Fränd vår inne. Förra helgen anordnades ett stort floristevent i vår lokal Stallet. Över 50 företag och och över 100 gäster deltog och i vår herrgård dröjer sig doften av ljuvliga vårblommor fortfarande kvar. Här bjuder vi på lite vårkänslor i form av bilder från Fränd & Fränd på Krägga Herrgård.Vårblommor

floristevent

Afternoon teafloristevent
07 februari 2014

Recept - Ostron

Nu är det bara en vecka kvar till Alla Hjärtans Dag och många funderar förstås på hur de ska överraska sin Älskling.

Vårt hetaste tips är att ge en upplevelse i present. Varför inte bjuda din kära på en oförglömlig måltid i hemmets trygga vrå. Duka vackert. Dekorera med röda rosor och levande ljus. Sätt på lite skön musik. Och vad passar väl då bättre till detta än ostron och champagne. Vår köksmästare Rikard bjuder här på ett smakfullt recept på ostron med dip och till detta har vår restaurangchef Maria tagit fram ett passande vin.

Friterade ostron med dip
Fritera ostronen:
6st ostron av valfri sort
1 dl vetemjöl
2 st ägg
2 skivor kavring
Olja till fritering

Börja med att öppna ostronen, ta loss från muskeln och lägg på ett fat med bakplåtspapper på, spara vattnet som finns inuti. Stoppa ostronen i frysen. Rosta kavringen och mixa sedan i matberedare till ströbröd. Ta ut de frysta ostronen och vänd dem i vetemjölet, därefter i de uppvispade äggen och till sist i ströbrödet. Fritera i kastrull tills de är krispiga. (Se alltid till att ha ett lock nära till hands när du friterar, försök aldrig släcka brinnande olja med vatten utan lägg  iså fall på locket.)

Dip:
100 g naturell färskost
1 litet knippe gräslök
1 st citron
Vattnet från ostron

Skär gräslöken fint. Rör ut färskosten med vattnet från ostronen, späd med lite i taget så att den inte blir för lös. Riv skalet från citronen. Smaka av färskosten med citronskal, citronsaft, gräslök och salt och peppar. Servera de nyfriterade ostronen med dippen. Intas gärna med tandpetare eller motsvarande.

Champagne:
Louise Roederer Brut Premier NV
Serveras ca 10 grader C i finaste champagneglasen. Champagnen har en ljusgul färg med stor, fruktig nyanserad doft med inslag av citrus. Elegant, fyllig och frisk smak med citruston och små fina bubblor.
Vinet finns i beställningssortimentet på Systembolaget.
Artikelnummer: 7602
Pris: 381 kr

Vill ni hellre åka i väg är ni välkomna att fira Alla Hjärtans Dag här hos oss på Krägga Herrgård. Du kan också köpa ett presentkort om ni inte kan komma just denna helg.

16 januari 2014
lusthus-saga-web

Hotellpatrullen testar

"Maten - högsta klass. Vällagad, smakrik och rejäl. Generösa mängder gäller alla måltider (...)"

DN:s Hotellpatrull besöker, testar och betygssätter hotell runt om i landet. I helgen besökte de oss på Krägga Herrgård. Hotellpatrullen skriver:

"Tillsammans med en effektiv och personlig service vid bordet lyfts middagen till att bli något extra. Förrättens pilgrimsceviche på sjögräs med mango och koriander har en välbalanserad sötma. Huvudrätten, anka med rökt potatispuré, syrade rödbetor och kålterrin erbjuder en smakexplosion utöver det vanliga. Ostarna och småbitarna till desserten, bland annat en liten vaniljbrulé, utgör ett utropstecken. Vinpaketet förhöjer upplevelsen ytterligare."

Läs hela artikeln här »
19 december 2013
hg-baksida

Nya ägare

Krägga Herrgård har nya ägare. Det är den befintliga fastighetsägaren TLBV Förvaltning AB som nu köpt driften.

Krägga Herrgård får nya ägare. Det är den befintliga fastighetsägaren TLBV Förvaltning AB, som ägs av familjen Ljungberg, som nu har förvärvat driftsbolaget av c/o Hotels. De nya ägarna arbetar tillsammans med Top Meeting i Stockholm AB för att säkerställa att driften håller högsta kvalitet och engagemang. Samtlig hotellpersonal följer med i ägarbytet. TLBV Förvaltning AB tar över managementansvaret för Krägga Herrgård, Tammsvik Konferens & Herrgård och Villa Mälargården från och med den 27:e december 2013

 

27 april 2012
lusthus-saga-web

Bästa hotellet?

Krägga Herrgård har nominerats i kategorin Bästa Hotell i Travel Awards.

World Travel Awards syftar till att lyfta fram hotell i världsklass och hyllar kreativitet och innovation, allt för att skapa värdefulla reseupplevelser i en konkurrensutsatt bransch. Krägga Herrgård är nominerat även i år och det känns extra roligt då vi satsat på att ha just kreativitet och innovation i fokus. Här samsas konstutställningar med musikfestivaler och den historiska miljön på herrgården har piffats med sköna färger och detaljer.

Herrgården har nyligen renoverat hela fasaden och lyser nu vackert gul mot Mälaren och den gröna herrgårdsparken. Hotellet har också begåvats med tre nya deluxerum tillägnade Ingmar Bergman, Ingrid Bergman och Greta Garbo. Dessutom har hotellet renoverat tretton hotellrum i en av flyglarna. De färdigställdes i mitten av april i år.

Vinnarna presenteras under en gala på det portugisiska hotellet Conrad Algarve den 6 oktober.

 

11 april 2012
hotellrum-n-flygel

Nytt på hotellrummen

13 hotellrum genomgår just nu en förvandling med ny färgsättning och interiör.

Tretton hotellrum i Norra flygeln genomgår just nu en dramatisk förvandling. Rummen har fått nya härliga färger på väggar och tak, nya möbler, fotokonst på väggarna och sängar från Hästens.

Norra flygelns tretton hotellrum genomgår just nu en förvandling. Från att ha varit rätt ordinära hotellrum (förutom utsikten över herrgårdsparken och Mälaren såklart!) blir nu rummen färggladare, elegantare och fräschare än någonsin. Väggarna går i sobert grå toner och taket är målat i antingen cerise, turkos eller grönt. Rummen har bokhyllor och arbetsplats från klassiska String av Nils Strinning och danska stolar från bl. a. Arne Jacobsen. På väggarna hänger fotokonst i svartvitt från Sam Samore. Platta tv-apparater, nya färgglada fåtöljer och härliga gardiner och sammetskuddar i gråskala.

Hotellsängarna har bytts ut och nya sängar kommer från Hästens, en av världens bästa sängproducenter. Rummen är klara den 20 april.

Se alla våra hotellrum här »

02 april 2012
tekopp-brasa

Afternoon Tea

Vi håller öppet för afternoon tea varje dag mellan kl 1300-1600. Välkommen!

Välkommen att njuta av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.

Sandwichar
* Chevrékräm, coppa, fikon, pumpernickel
* Gurka/färskost
* Skaldjursröra

Bakverk
* Passionsfrukts tartelett
* Toscakaka innehåller nötter
* Zebror
* Blåbärskaka

Scones
* Naturell
* Kardemumma
* Choklad

Tillbehör
* Lemoncurd
* Färskost
* Svartvinbärsmarmelad
* Vispgrädde


Vi önskar er varmt välkomna till afternoon tea varje dag mellan klockan 1300-1500 ! Hos oss hägrar lugnet, och vad är väl mer avkopplande än att sitta skönt tillbakalutad i en fåtölj i någon av våra salonger och njuta av en bra bok och en rykande varm kopp te. Vid vackert väder finns det fina promenadestråk vid våra ägor, fråga personalen så visar vi er.

Pris ; 290 kr per person

21 mars 2012
hotellrum-detalj-kudd

Tre nya deluxrum

Nu har vi färdigställt tre nya deluxerum; dedikerade tre av våra allra största svenska ikoner.

Nu har vi färdigställt tre nya deluxerum. De är dedikerade tre av våra allra största svenska ikoner - Greta Garbo, Ingrid Bergman och Ingmar Bergman. De tre nya hotellrummen, som är belägna i Södra flygeln mot Mälaren, hyllar tre av våra allra mest berömda svenskar genom tiderna; Greta Garbo, Ingrid Bergman och Ingmar Bergman. I design av Nadia Tolstoy har möbler, färger och materialval noggrant utarbetats för att spegla våra storheter inom film och teater.

Hotelrum

Greta Garbo, den skygga stjärnan som ofta associerats med sin replik ’I want to be let alone’, har fått ett alldeles särskilt rum. Det sägs att Greta tyckte om rum utan hörn. Hon tyckte nämligen inte om räta vinklar. Här på Krägga Herrgård ärar vi också Greta med ett rum fyllt av rundade möbler och detaljer. Rummet hyllar också vår svenska ikon med guld, lyxiga tyger och andra inredningsdetaljer vi tror att hon skulle ha gillat.

hotellrum ingrid bergman

Ingrid Bergman, med ett liv kantat av fängslande rollprestationer men också skandaler, har fått ett rum som speglar den grace och stolthet hon representerar. Materialen, mönstren och färgskalan i detta rum är inspirerade av Ingrid Bergmans garderob, främst de stilbildande rollkostymerna i ’Casablanca’ och den vackra silverrustningen i ’Jeanne d’Arc’.

hotellrum ingemar bergman

Ingmar Bergman, en av världens viktigaste och mest inflytelserika filmregissörer med en karriär inom både teater och film, har fått ett rum inspirerat av hans favoritplats, Fårö. Detta rum har hämtat sitt uttryck från Fårös vildvuxna och karga charm kombinerat med rekvisita som skulle kunna vara stulen från Bergmans filmer. Vid utauktioneringen av delar av hans tillhörigheter, räddades bilder av det nattliga klotter som Bergman utsmyckade sitt nattduksbord med. Det mönstret har nu tryckts upp på brickorna som står bredvid sängarna i rummet.

 

02 februari 2012
bastu-text

Ny sjöbastu

En ny vedeldad, flytande sjöbastu finns nu till ert förfogande vid Mälarens strand.

Vi är glada att få presentera vår splitter nya, vedeldade bastu som ligger alldeles intill Mälaren och bryggan, med utsikt över vattnet. I bastun finns en lucka i golvet för den som vågar hoppa rakt ner i vattnet! Bastun rymmer upp till 12 personer.

Välkommen att boka!

Privatgäster: Minimidebitering 500 kr för 50 minuters bastubad, vid fler än 2 personer debiteras ytterligare 250 kr/person/50 minuter.

Företag: 2500 kr/50 minuter (exklusive moms).

Övrigt: Bastun rymmer max 12 personer samtidigt. I priset ingår handdukar men lägg gärna till tofflor och morgonrock för 150 kr/person. Boka bastu och tillbehör innan ankomst.