Sjöterrass vid Mälaren på Krägga Herrgård
16 april 2018

Valborgsfirande!

Möt våren på herrgården och njut en skön weekend på Valborg. Entré till Krägga Sjöspa ingår!

Fördrink på terrassen, entré till Sjö-SPA med spapool på bryggan, relax och vedeldad flytande sjöbastu, trerätters vårmiddag, värmande majbrasa vid Mälarens strand, övernattning och härlig frukostbuffé i herrgården. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen? Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården. Vid brasan finns varmkorv, kall dryck och vin till försäljning.

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!

Kvällens meny;
* Steak tartar med friterad lök, sallad, kapris och tryffelvinaigrette
** Smörstekt torsk med rödbetscrème, pepparot, grön sparris och färskpotatis
*** Smultronglass med hallon och rostad vit choklad


Nyheter

16 juni 2020
Julbord 2020 på Krägga Herrgård

Julbord Deluxe

Alla goda ting är sju, åtminstone på vårt klassiska, kräggiska, dignande julbord - som i år serveras i helt ny exklusiv tappning.

Sju vackra turer. Tillsammans, en magnifikt sammansatt julsymfoni av efterlängtade, hemlagade klassiker och smakrika uppstickare. Löjromstoast, sillplateau med bl a Husfrusill och Brantevikssill, ostronbuffé, kräftbakad gös, fasanpastej, rökt gåsbröst, jordärtskocksgratäng. Kött, fisk, vegetariskt… Vad du än väljer väntar välbehag för alla sinnen.

Godis oc bakverk på julbordet på Krägga Herrgård Bordsservering varvas med dubbelsidig buffé och ger mer tid och mindre trängsel. Dessert- och gottebord lika spektakulärt som alltid. Slå er ner, luta er tillbaka och avnjut ett julbord i första klass. Välkommen till ett tidlöst julbord i tidens tecken. 

Vi välkomnar max 90 gäster per sittning i vårt 600 kvadratmeter vackra Stallet. Premiär 27 november.

Allt om årets lyxiga julbord finner du här »

15 juni 2020
Sjöbastu som ingår i Krägga Sjö-SPA på Krägga Herrgård

En blir två

Nu är hon här. Nybyggd, fin och efterlängtad. Vi hälsar vår nya sjöbastu varmt välkommen till Krägga Herrgård.

Vi är glada att nu kunna ge ännu mer utrymme i vårt Sjö-SPA med ytterligare en härlig sjöbastu. Ett riktigt vackert hantverk levererat av Marinbastun. Med strålande panoramavy ut över Mälaren kan upp till 12 gäster tillsammans njuta här.

Sjöbastu på Krägga Herrgård

En har blivit två. Varje bastu rymmer upp till 12 kompisar.

Sjöbastu med panoramavy på Krägga Herrgård

Här bjuds såväl avskildhet som strålande panoramavy.

Sjö-SPA på krägga herrgård

Nyfiken på Krägga Sjö-SPA? Läs mer här »


09 juni 2020
Lounge intill mötesrummet

Nytt på konferensen

Nya mattor i alla konferensrum och ny möteslounge för att skapa ännu mer utrymme för sköna pauser.

I Norra flygeln ligger vår största konferenslokal Sjöängen på egen våning - stor balkong med glittrande sjöutsikt - och numera även en större, skönare lounge utanför dörren.

sjöutsikt från mötesrum SjöängenBalkongutsikt.

ny_loungeDen nya loungen bjuder gott om plats för sköna bensträckare.

I samband med att vi byggde om tog vi också fram en kräggisk, specialdesignad matta - denna pryder nu samtliga våra mötesrum.

29 maj 2020
Digitalt möte

Digitalt möte

Träffas tillsammans på distans. Vi erbjuder en säker, komplett lösning för livesändning av er nästa konferens.

Videokonferens, distansmöte, hybridmöte eller webbmöte? Logga in, koppla upp, koppla av. Med Logitech MeetUp kan ni mötas tryggt på distans (passar upp till 10 personer i mötesrummet). Här bjuds också härlig natur för avkoppling ute i det gröna sköna.

Läs mer »

08 maj 2020
Afternoon Tea på trevåningsfat på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny vårig meny ute nu!

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet

* Skagenröra på sked
* Gurksnitt med ingefära
* Snitt med mini-Caprese (mozzarella/tomat/basilika)

Mellersta fatet
* Kokosrabarberkaka med vanilj
* Chokladtryffelpaj
* Morotskaka med frosting

Nedersta fatet
* Naturella scones
* Hallonscones
* Branmuffins

Tillbehör:
* Jordgubbsmarmelad
* Passionsfruktscurd
* Krusbärsmarmelad
* Vispad grädde

Pris;
335 kr per person
Förbokas 
på info@kragga.se eller 0171-532 80. 


Läs mer och boka bord här »

28 april 2020
Fototävling på facebook - vinn en weekend på krägga herrgård

Vinn en weekend för 2

FOTOTÄVLING på Facebook - Våren är här och det vill vi så klart fira! Lägg upp din allra vårigaste bild i kommentarsfältet. Så här går tävlingen till:

^ Gå in och följ oss på facebook »
^ Där hittar du inlägget för fototävlingen
^ Ladda upp din allra vårigaste bild i kommentarsfältet
^ Den bild som har flest gilla-markeringar eller reaktioner fredagen den 15 maj kl 15.00 vinner ett presentkort på en vår-weekend för 2 personer med fyrarätters middag, fördrink, entré till Sjö-SPA och herrgårdsfrukost.
^ Vinnaren annonseras ut på vår Facebooksida den 8 maj kl 15 tillsammans med vinnarbilden.
^ Presentkortet är giltigt fram t o m 30 juni
^ Tävlingsbilderna kan komma att användas i marknadsföringssyfte

Klara, färdiga, fota och gilla! Lycka till!

☝️ Allt om våra weekends finner du här »24 mars 2020
Möte i avskildhet i Sjövillan på Krägga herrgård

Avskilda möten

Möte i exklusiv avskildhet i egen Sjövilla eller på egen våning i herrgården. Egen flygel eller eget eventhus. Vi har flera alternativ för såväl stora som små möten.

För dagkonferenser - eller med övernattning. Nu har vi samlat några av våra mest populära paket för avskildhet - och du finner dem här. Paketpriserna gäller måndag till fredag. Under helgerna erbjuder vi 25 % rabatt på dessa priser.

Från och med den 16 mars erbjuder vi fri ombokning på alla nybokningar ».

Läs mer om möten i avskildhet »

23 mars 2020
Påsklov på herrgården

Fira påsken hos oss

Under påsklovet håller vi öppet för weekend hela veckan; 7-13 april. Välkommen att fira påsken på herrgården.

Njut av vårsolen, livet på landet och koppla av med god mat och dryck. Andas in den friska luften och lämna världen utanför för en stund. Incheckning från kl 1500. Fri entré till Krägga Sjöspa.

Läs mer om Påskweekend »

22 mars 2020
1

Krägga i SvD

Oj vad det värmer våra hjärtan. Så oerhört stolta att vårt Krägga Herrgård blivit utvald och omskriven i dagens SvD under rubriken; ”8 högklassiga herrgårdshelger”.

Solsken och glädje när man behöver det som mest.

 
"Ynka fyrtiofem minuter norr om Stockholm hittas en förtjusande oas vid Mälarens strand. En gård som finns omnämnd redan i källor från 1300-talet och vars första kända ägare uppges vara riddaren Birger Ulfsson, son till heliga Birgitta. Den nuvarande nyklassicistiska byggnaden uppfördes dock på 1800-talet som en brudgåva från far till
dotter, så inte är det konstigt att den lantliga romantiken är så omisskännelig. Kom tidigt för att njuta av sjö-spa med jacuzzi på bryggan, vedeldad bastu och lyxigt afternoon tea med bakverk och bröd från gårdens bageri samt champagne. Vila därefter en stund på rummet, i fristående Sjövillan eller Härbret med naturen som närmsta granne, innan ni intar en trerätters komponerad efter säsong med fingertoppskänsla och hjärta."

Av LINDA ILISTE

Läs artikeln i pdf här »

18 mars 2020
Svanar hjärta

Fri ombokning

I svåra tider får vi alla hjälpas åt lite extra. För att underlätta er planering i en oviss närtid, ändrar vi därmed våra bokningsvillkor.

Fri ombokning vid nybokning av konferens. Från och med idag erbjuder vi fri ombokning på alla nybokningar som görs före 30 juni - och äger rum före 31 augusti. Ombokning får ske vid ett tillfälle under hela 2020 och i mån av plats.

Här kan du läsa om alla åtgärder vi vidtagit för att minska smittspridningen av Corona »

12 mars 2020
Krägga Herrgård

Åtgärder Covid-19

Med den här informationen vill vi se till att du som gäst hos oss får information om vad vi hittills gjort för att du ska känna dig trygg med att ha ditt möte hos oss.

Säkerhet och hälsa för våra gäster och medarbetare har alltid högsta prioritet. Därför tar vi det som nu sker, internationellt och nationellt, på stort allvar. Vi följer utvecklingen med noggrannhet och håller extra krisgruppsmöten, vi följer alla rekommendationer som kommer från myndigheter och vi har själva genomfört en rad åtgärder för att säkra situationen. Med den här informationen vill vi se till att du som gäst hos oss får information om vad vi hittills gjort för att du ska känna dig trygg med att ha ditt möte hos oss.

Här kan du läsa om alla åtgärder vi vidtar för att minska smittspridningen av Corona »

05 mars 2020
Antikrundan 2020 till Krägga Herrgård

Antikrundan kommer!

Vi har precis nåtts av beskedet att vårt lilla Krägga Herrgård blir arena och inspelningsplats för stora Antikrundan i sommar.

Det ska bli så otroligt roligt och vi hoppas förstås på massor av besökare. Så, har du någon gammal dyrgrip på vinden som du funderar över? Boka in den 25 augusti i kalendern redan nu. Mer information om dagen kommer inom kort.

Här kan du läsa artikeln i Mitt i »

Uppdatering 2020-05-01;
” Vi har nu fattat det tunga beslutet att ställa in årets inspelningsturné. Med tanke på osäkerheten kring den pågående coronapandemin och hur det kommer att se ut i augusti och september, känns det inte realistiskt längre att planera för en vanlig turné med så många besökare på en relativt liten yta. Vi flyttar hela den planerade inspelningsturnén till 2021 istället”, säger producenten Pernilla Månsson Colt i ett pressmeddelande."

Håll ut vänner så hoppas vi att vi ses nästa sommar!

03 mars 2020
Yoga på bryggan

Yogaweekend

Unikt tillfälle! Unna dig två dagars återhämtning och låt dig inspireras av två fantastiska instruktörer; Annika Kvist och Michaela Liebhardt. 14-15 november.

Logga ut och checka in! Välkommen till en helg som bjuder på yoga, med fokus på styrka och rörlighet men också mer avslappnade yinyoga där du kan vila dig i form. Dessutom kommer du få prova på meditationer och lyssna på en inspirerande föreläsning som ger dig nycklar till en hållbar och hälsosam vardag. Vi kommer träna på att vara mindful för att hitta lugn och ro. Fokus på dig. Här och nu. Det är du värd!

Allt om Yogahelgen »

24 februari 2020
Skaldjursweekend special

Skaldjursweekend med vårkänslor

Fredagen den 6 mars bjuder vår sommelier Shannon in till en ovanligt vårig roséprovning i samband med din skaldjursweekend. 

Välkommen att njuta en deliciös skaldjurshelg där ingenting saknas. Hummer, ostron, krabba, räkor... och så en roséprovning med smak av våren på det. Incheckning från kl 1500. Sjöspa med jacuzzi på bryggan, vedeldad sjöbastu, relax ingår. Morgonrock och tofflor finns på ert hotellrum.

Pol roger i pool Roger på krägga sjöspa

Kvällens meny;
* Musselsoppa
** Skaldjursplatå
Per person; ½ hummer, 2 st havskräftor, 3 st ostron, 1 näve räkor, 1 näve rökta räkor, blåmusslor, citronmajonnäs, rödlöksvinägrett, hembakt bröd och vispat smör
*** Kaffe med sött

Hälsning från Shannon;
Våren skålas bäst in i Rosé! Vi kommer tillsammans att prova två olika stilla roséviner samt ett mousserande. Ni kommer få tips på rosévin och mat i kombination för vårens och sommaren alla fester. Vi pratar också om skillnaden mellan ljusa och mörka roséviner. Väl mött!

Allt om skaldjursweekend special »

21 februari 2020
Ekarna på Krägga Herrgård vid Mälaren

Nytt statligt avtal

Stolta och glada! Vi är ett av de konferenshotell som åter blivit utvalda vid Kammarkollegiets upphandling.

Detta innebär att alla statliga organisationer som är anslutna till ramavtalet kan fortsätta boka ​Krägga Herrgård för såväl dagkonferenser som konferenser med övernattning. Stora som små. Gäller för 2020-2021.

Välkommen med din förfrågan. Offert inom 1 timme »
Väl mött!

24 november 2019
Årets julklapp 2019 - mobilfri weekend på krägga herrgård

Årets julklapp 2019

I veckan avslöjades vad, som enligt HUI, blir Årets julklapp 2019; Mobillådan – en parkeringsplats för mobiltelefoner.

Vi sticker nog gärna ut hakan lite här och lanserar vår egen idé om Årets julklapp 2019 - ett presentkort på en "Mobilfri weekend Här & Nu”.

Köp presentkort här »

Men självklart finns också både mobillådor och teknikdagis kvar hos oss - precis som så funnits sedan 2015.

Mpbillåda - årets julklapp 2019 finns på Krägga Herrgård

I våra mötesrum finns alltid möjligheten att lämna sin mobil i denna "mobillåda". Många provar. Många gillar. Dessa finns även att köpa i vår shop i receptionen.

Teknikdagis på Krägga Herrgård

Att checka in sin dator/telefon i vårt teknikdagis kan vara en hisnande upplevelse. Välkommen att prova vid ditt nästa besök.

Läs pressmeddelandet om Årets julklapp med extra allt »

Till alla weekendpaket »
08 oktober 2019
Druvplockning i Champagne till vår egen champagne

Vår egen champagne

Nu har några av oss åter besökt vackra Champagne för att säkerställa att vår egen champagne mår prima. Och det gör den!

Druvorna som vi plockade 2017 har legat på ekfat ett år och därefter ett år på flaska. Det kommer ta ytterligare två år innan vi kan servera dessa ädla bubblor hos oss på herrgården. Men den som väntar på något gott... väntar på vår Personal Vintage.

Shannon plockar vindruvor i vingård i Champagne till Kräggas egen champagne
Tillsvidare plockar vi nya druvor (vilket druvår!!) till en ny årgång och myser med gänget från Hatt et Söner.

 

 

04 oktober 2019
Jultomte på bryggan vid Krägga Herrgård

Juletid på herrgården

Den 29 november börjar julen på herrgården 🎅🌲✨ Julbord, julbordskonferens eller julfest för hela företaget.

En romantisk julweekend för två eller julfirande på självaste julafton (fåtal platser kvar). Här är allt möjligt möjligt.

Julbord på Krägga Herrgård

Läs mer om julen på herrgården här » och säkra de bästa tiderna i god tid.

27 maj 2019
Krägga-kampen, en unik och annorlunda företagsaktivitet på Krägga Herrgård

Nytt aktivitetshus

Premiär för Kräggakampen❣️ En ny närproducerad rolig aktivitet och 300 kvadratmeter nybyggda möjligheter.

Vi ser mycket fram emot att välkomna till en helt ny(gammal) värld som bjuder nostalgi, social samvaro, ny kunskap, klurighet, finurlighet, tankeverksamhet, precision och många skratt. Alla kan vara med 🙌

På loftet ovanför eventlokal Stallet har vi byggt en helt ny, 300 kvadratmeter stor aktivitetshall. En plats för fler Kräggiska aktiviteter i egen regi -  för stärkt laganda och en helt ny upplevelse - här och nu.

Till Kräggakampen »

01 april 2019
Krägga vingård utanför herrgården

Champagnepionjärer

Idag bubblar vi av lycka. Unik dispens ger oss rätten att kalla vår egenproducerade skumpa för Champagne!

Fem års processande har gett resultat. Att vi har en särskild faiblesse för mousserande ädla drycker och ofta kallar Champagne för vårt ”eget husvin” är väl ingen nyhet. Men att detta är ett uttryck som framöver kommer att vara väldigt nära sanningen, det är stort.

Förutom att vi har börjat odla druvor på egna ägor, har vi nu - som världens första aktör utanför Champagne-distriktet - fått en special-dispens som ger rätten till att använda namnet ”Champagne”.

Egenproducerad champagne på Krägga Herrgård

Även om vi bubblar av lycka över dispensen, har vi valt att kalla vår egen champagne för "Husets vin - Skumpa på kräggiska". Det känns mer jordnära. Lite mer Här & Nu. Lite mer vi,

Läs pressmeddelandet »

26 mars 2019
Afternoon Tea på trevåningsfat på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt klassiska Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet:
* Mörk snitt med gurka och koriander
* Ljus snitt med gårdskarré med basilikacrème
* Skagen på sked

Mellersta fatet:
* Mördegstartlett med lemoncurd och italiensk maräng
* Kokostoppar med körsbär
* Vit chokladmousse med halloncrisp
* Brownie med marshmallows 

Nedersta fatet:
* Naturella scones
* Blåbärsscones
* Branmuffins

Tillbehör:
* Jordgubbsmarmelad
* Passionscurd
* Philadephiaost
* Vispad grädde

Läs mer och boka bord här »

22 mars 2019
Krägga Herrgård i samarbete med Wateraid

Krägga 💙 WaterAid

Idag, på Världsvattendagen, ingår vi ett nytt samarbete som syftar till att fler människor i världen ska få tillgång till rent vatten.

Vi tycker WaterAid gör ett oerhört viktigt arbete som vi är jätteglada att kunna stödja inför Världsvattendagen. Vi är en strandnära mötesplats och rent vatten är otroligt viktigt för oss. Det här är starten på ett långsiktigt samarbete som ska bidra till att fler barn i världen ska få tillgång till rent vatten.

WaterAid projektDet här är 14-åriga Mitikie från Etiopien som njuter av det rena vatten som WaterAid installerat på hennes skola genom ett program som delvis finansierades av kampanjen Simma för Livet som vi på Krägga Herrgård tidigare stöttat. Foto: WaterAid / Behailu Shiferaw.

Det känns fint att vi idag på Världsvattendagen, och som en start på det nya samarbetet, kan bidra med 25 000 kronor till WaterAid.

Till pressmeddelandet »

05 mars 2019
Fotojakten - teambuildingaktivitet för företag

Fotojakten

Låt oss presentera ytterligare en helt ny lagaktivitet som vi arrangerar i egen regi - Fotojakten på kräggiska.

Fotojakten är en rolig teamaktivitet där ni först delas in i lag och därefter får en kamera som ni ska använda under hela aktiviteten. Ni ska sedan lösa så många fotouppdrag som möjligt under de 90 minuter som aktivitet håller på. Det gäller att prioritera vilka uppdrag ni ska satsa på tillsammans då uppdragen ger olika mycket poäng beroende på hur avancerade de är.

Detta är en aktivitet som passar alla och som utlovar många skratt och mycket samarbete. För att vara riktigt framgångsrik krävs det att deltagarna är kreativa och påhittiga, bjuder lite på sig själva och samarbetar till fullo.

Till fördrinken innan kvällens middag bjuds ett bildspel med samtliga lags bästa bilder. Garanterat en skrattfest! Bildspelet avslutas med prisutdelning och jubel för det vinnande laget.

Antal deltagare: från 10 personer
Tid: 1,5-2 timmar
Pris: 395 kr per person (minimidebitering 10 pers)
Introduktionspris t o m 31 maj: 295 kr per person
Samtliga priser är ex moms.

Se fler aktiviteter här »
Kontakta oss på bokningen för att diskutera vilken aktivitet som kan passa just er; bokningen@kragga.se eller 0171-532 80 (#1).

14 februari 2019
Kockar i köket på Krägga Herrgård

100 % kock - We want you!

Älskar du att få både människor och smaklökar att göra piruetter? Tror du på att allt är möjligt tillsammans med andra??

Gillar du både långsiktiga relationer och långkok? Vågar du ta ett steg tillbaka för att komma framåt? Snackar du Kräggiska?

Då är din tid här och nu! Och det är hög tid för dig att söka tjänsten när vi nu behöver ytterligare förstärkning i vårt sköna köksteam. Vår matfilosofi är enkel; Vi krånglar inte till det i onödan, bara det är onödigt gott. Vi hämtar inspiration från det "gamla goda" och tillreder rätterna i framtidens tappning; på kräggiska. Råvarorna hämtar vi där de är som bäst för dagen och gärna så lokalt som möjligt. Husman in i finrummet.

Vi söker nu en lagspelare med skön attityd och hög energi. Vi vill att du har arbetat som kock ett par år, kan jobba självständig men lika bra i team. Är det du? Välkommen med din ansökan till köksmästaremartin.andreasson@kragga.se.

Just nu befinner vi oss i ett mycket expansivt skede och behöver fylla på med fler talanger även i restaurangen. Se alla lediga tjänster här »

11 januari 2019
Tävling - vinn presentkort på smörgåsbord

Tävling❣️

Nu har du chansen att vinna ett presentkort för två till premiären av vårt dignande, hemlagade, traditionella smörgåsbord.

Från och med den 27 januari ändrar vår söndagsbrunch skepnad och i herrgården dukas istället ett dignande, hemlagat smörgåsbord upp. Nu har du chansen att vinna ett presentkort för två till premiären. Det enda du behöver göra är att tagga den du vill ta med dig för att delta i tävlingen.Lycka till!

Till tävlingen som pågår på facebook »
09 januari 2019
Maja och Victor Nilsson Lindelöf bröllop

En riktigt vacker film 💞

Så mycket glädje. Så mycket kärlek och värme. Vi är så oerhört stolta över förtroendet att vara med och arrangera en av livets största dagar.

Varmaste lyckönskningar till det strålande vackra brudparet Victor och Maja 💖 En helt underbar dag, 25 maj 2018 på Krägga Herrgård förevigad i denna video 🙏 Se den i fullskärmsläge här eller kika nedan.

30 november 2018
Dukat smörgåsbord i herrgårdens matsal

Smörgåsbord premiär

Ut med det gamla och in med det "nygamla"! Söndagsbrunch blir nu smörgåsbord på klassiskt vis. Med kräggisk guldkant så klart.

Från och med den 27 januari ändrar vår söndagsbrunch skepnad och i herrgården dukas i stället ett dignande, hemlagat smörgåsbord upp. Det blir en klassisk söndagsbuffé på kräggiskt vis, med massor av hemlagade, guldkantade rätter.

Smörgåsbordet dukas upp följande söndagar under våren: 27 januari, 31 mars och 21 april och kan bokas i två sittningar, den första klockan 12.30 och den andra klockan 15.00.

På smörgåsbordet finner du bl a: Matjesill, Branteviksill, Inlagd sill, Ostron såklart, Tartar på röding (kantareller, rostade valnötte och wasabicréme), Varmrökt lax med tryffel och stuvad kål, Råbiff (blanda själv med bakad äggula, rödlök, kapris, dijon och rödbetor), Smörrebröd x 3 (räkor, rostbiff och leverpastej), Grillad spetskål, Miniwallenbergare (potatispuré, lingon och gröna ärtor) Och på dessertbordet; Citronmaräng tartelette, Crème brûlée, Ost med tillbehör.

Kuriosa:
Smörgåsbord har en lång och gedigen historia i Sverige och variationerna är lika många som personerna som tillagar det. Smörgåsbordets historia går tillbaka till tidigt 1800-tal då det efterträdde det så kallade brännvinsbordet. Under 1900-talet förändrades smörgåsbordet från att vara en förrätt till att bli en ensamrätt och sedan bli som det är idag, en hel måltid.

Ta mig till smörgåsbordet »

20 november 2018
Kragga_honung

Vår egen honung

Vi har fyra fina bikupor på vår mark där bina tas om hand som kungligheter av biodlare Fredrik 🙏

Tänk dig en solnedgång, en filt om axlarna och en kopp te som värmer händerna, lugnet infinner sig. När man vet vad man äter mår man bra. När du tar honung i ditt te hos oss vill vi att du ska ha den bästa tänkbara, ekologisk honung från våra egna gårdsbin. Vi har fyra fina bikupor på vår mark där bina tas om hand som kungligheter av biodlare Fredrik. Våra gäster får gudomligt god, ekologisk honung, de livsviktiga bina trivs, förökar sig och pollinerar våra grödor så att vi i slutändan får mat på bordet. Win-win-win.

Fakta:
En tredjedel av Sveriges bin är på den sk "röda listan" och deras överlevnad är hotad. Dels är det sjukdomar som drabbar dem men det största hotet är utarmningen av deras livsmiljöer. Variationerna i odlingslandskapet blir färre och färre vilket gör att det finns för lite blommor för att nektaren ska räcka till alla bin. Men det finns mycket vi kan göra tillsammans för att gynna de små liven. Om man har en trädgård kan man se till att odla blommor som håller över hela säsongen, undvika att bara använda årsblommor då dessa ofta är förädlade och mindre attraktiva för bin. Man kan bygga små bihotell av bambu och hänga upp i trädgården för de bin som lever ensamma. Man kan ställa ut sk bivattnare under årets varmaste månader, man gör enkelt en bivattnare genom att lägga glaskulor eller stenar i ett grunt fat med vatten. Man kan även bli delägare i en bikupa och få del av kupans skörd varje år.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Ekarna på Krägga Herrgård vid Mälaren

Ett annat projekt där vi försöker dra vårt strå till stacken är "rädda våra vackra 500-åriga ekar" som är en del av herrgårdens fantastiska siluett. Läs mer om ekarna här »

19 november 2018
Bild på mejeriet

Drömmar deluxe

Nu när alla våra hotellrum är helt nyrenoverade har vi högt flygande planer för gårdens gamla Mejeri.

Under de senaste tre åren har alla hotellrum på anläggningen genomgått en omfattande renovering. Vi har bevarat det genuina utifrån ett hållbarhetstänk och adderat lyxig framtidsform.

Nu är det dags för nästa projekt. Eftersom vi alltid vill ge er den bästa upplevelsen när ni besöker oss så vill vi fortsätta utveckla och förfina. Här, precis vid strandlinjen, drömmer vi nu om att bygga 10 nya deluxerum med direkt sjökontakt. Bygglovsansökan är inskickad och processen är i full gång. Ååh som vi hoppas att allt ska gå vägen! 

Hotellrum på Krägga Herrgård

Kika gärna in i våra andra härliga rum »
18 september 2018
Oscar Byagård

Möt vår nya stjärna

Vår Maria har gått på mammaledighet och vem skulle kunna ersätta henne på bokningen?

Vi satsar högt - vi satsar på Oscar och är mycket stolta och glada att hälsa "världens säljare" välkommen till oss!

Oscar Byagård siktar också alltid högt. Oavsett om det är på hockeyisen, på golfbanan, i skidspåret – eller i sin nya roll som innesäljare hos oss på Krägga Herrgård. Han når också högre höjder genom att resa mycket. Han har tidigare pluggat i Schweiz - Monteaux och jobbat Front Office på Hilton i Dubai, bott i Barcelona där han jobbat med rekrytering och nu senaste åren på Lidingö och Högberga Gård. Man skulle därmed utan att förhäva sig kunna kalla honom för världens säljare :-)

Så - Varmt välkommen att kontakta Oscar nästa gång du ska boka er konferens, event eller ledningsmöte hos oss. Han garanterar offert inom en timme och de bästa idéerna för framgångsrikt upplägg för just ert möte.

Du når Oscar på bokning@kragga.se - 0171-532 80 (#1) eller på chatten.

09 september 2018
Afternoon Tea på trevåningsfat på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet:

* Snitt på kavring med rökt gåsbröst samt havtorn- morotschutney
* Ljus snitt med gurka och Philadelphia
* Ost och kvittenmarmelad

Mellersta fatet:
* Äpplekaka med vanilj
* Björnbärspaj Royale
* Mazarinbåt
* Hallongrottor (mini)

Nedersta fatet:

* Naturella scones
* Kardemummascones
* Bran Muffins
* Plommonkompott med mascarponekräm

Tillbehör:
* Blåbärsmarmelad
* Passionsfruktscurd
* Philadephiaost
* Vispad grädde


Läs mer och boka bord här »

27 juli 2018
Brunch på Krägga Herrgård

Brunch - höstens datum

Under utvalda söndagar dukar vi upp vår populära brunch i herrgården - höstens datum ute nu!

Våra bruncher blir snabbt fullbokade och vi vill därför tipsa att boka bord i god tid. Under hösten 2018 gäller följande söndagar; 7 oktober, 28 oktober samt 11 november (Fars Dag).

På buffén finner du bland annat:
Äggröra, bacon och hemgjorda korvar. Här finns fräscha sallader, hemrökt lax, tonfisksandwiches hemgjorda sillar, italienska råbiffar, bakad blomkål med tryffel mm. Du finner också ett urval av läckra charkuterier. På brödbordet doftar bröd från herrgårdens eget bageri, kärnat smör samt ett urval närproducerade ostar. Den överdådiga dessertbuffén bjuder på läckerheter som vi hoppas blir ett minne för livet.

Kaffe och te ingår. I matsalen öppnar våra kockar ostron och vi  rekommenderar ett glas av Husets Champagne, Pol Roger Brut Reserve, till det.
Pris 125 kr.

Brunchen står dukad mellan kl 1200-1600, 335 kr per person (halva priset för barn under 12 år). Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Läs mer om brunch på Krägga Herrgård här »

 

24 maj 2018
Trip Advisor utmärkelse Krägga Herrgård

TripAdvisor® Certificate of Excellence 2018

Vi är mycket stolta att även i år ta emot utmärkelsen Certificate of Excellence från Trip Advisor.

Stort, hjärtligt tack till alla gäster för att ni tar er tid att dela med er av era upplevelser från vistelser på Krägga Herrgård! Tack för fina omdömen och er ärliga feedback som hela tiden utvecklar oss framåt. Uppåt!

Utmärkelsen Certificate of Excellence tar hänsyn till antalet omdömen, kvaliteten på dem och hur aktuella de är. Omdömena har skickats in av resenärer på TripAdvisor under en period på tolv månader. För att kvalificera sig för utmärkelsen måste företagen bibehålla ett genomsnittligt TripAdvisor-betyg på minst fyra av fem, ha en särskild mängd omdömen och ha funnits med på TripAdvisor i minst 12 månader.

22 maj 2018
Rädda ekarna

Rädda ekarna

Projekt "rädda och bevara våra 500-åriga vackra ekar" fortsätter och det ser ljust ut för våra skönheter.

För två år sedan frilade vi rötterna och fyllde på med ny luftig fin kompostjord. Detta skulle enligt arboristen ge minst 150 nya friska år till denna skönhet vid parkeringen.

Hårt packad grus över gårdsplanen och parkeringen hade skapat hårt tryck på rötterna och vatten kunde inte tränga igenom. Några av våra vackra ekar hade blivit riktigt trötta. För att hjälpa dem tillbaka grävdes det ut en radie av ca 20 meter runt om för att frilägga rötterna. Det borstades bort gammal jord/lera och tillfördes ny, fin, luftig kompostjord. Därefter lades olika sorters gräs som ekarna gillar.

Ekarna på Krägga Herrgård vid Mälaren

Ekarna ser nu ut att få ett långt, friskt liv och de spektakulära siluetterna som de bjuder finns kvar över hela vår gård. Vi blev av med fem av våra parkeringsplatser men anlade fler på en plats där naturen inte påverkas.

Gott att göra gott.

18 maj 2018
Sjöterrass vid Mälaren på Krägga Herrgård

GDPR

Den 25 maj 2018 ersätts personuppgiftslagen med dataskyddsförordningen (GDPR).

I samband med detta behöver vi informera om hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi skickar därför i dagarna ut ett mail till hela vårt kundregister där vi informerar hur vi lagrar dina kontaktuppgifter och varför. Att vi kan få spara dina kontaktuppgifter är en viktig del i hur vi på ett effektivt sätt kan hantera dina bokningar samt att vi kan komma att skicka information kring din bokning angående avbokningsregler eller inför ditt arrangemang.

Vi skickar nyhetsbrev med specialerbjudanden, VIP-inbjudningar, tips och för att berätta om senaste nytt, vilket vi hoppas du vill ta emot. Genom att vi lagrar dina personuppgifter kan vi på ett mer effektivt sätt ge dig personlig och anpassad information. Det går att vid varje utskick avregistrera sig för dessa nyhetsbrev. Vi hanterar alltid data om dig på ett pålitligt och lagligt sätt. Du behöver inte göra något, men ta gärna del av våra användarvillkor och läs hur vi använder dina personuppgifter här »

11 maj 2018
Ett glas champagne i champagne

Vår egen Champagne

Idag är vi i vackra Champagne för att säkerställa att vår egen champagne mår prima.

Druvorna som vi plockade i höstas har legat på ekfat och gottat till sig sedan dess. Vi har  nu smakat av det stilla vinet (Vins Clairs) som visade sig vara superfint och välbalanserat👌 Inom kort ska det buteljeras för att ligga ytterligare några år på flaska. Den som väntar på något gott... väntar på vår Personal Vintage.

När drömmar blir verklighet.

Produktionen sker tillsammans med det anrika champagnehuset ”HATT et SÖNER”, det enda champagnehuset i Frankrike med fransk-svenska rötter – och med en champagnefilosofi som samspelar med vår egen: finess och elegans.

Processen - Kuriosa

Vårt vin har nu fått den ekfatskaraktär som behövs och kommer därför inte ligga mer på ekfat. Här, i detta stadie, när man buteljerar, så tillsätter man inget som förändrar smaken på vinet utan det sker tillsammans med jästfällningen under lång tid.

Champagne Hatt et Söner i vingården i Champagne

Årgångschampagne - som vi nu gör (och som HATT et SÖNER alltid gör) - måste ligga på en andra jäsning på flaska i minst tre år med en jästfällning där den kommer utveckla kolsyran i vinet. I slutskedet av processen låter man flaskan stå i en ställning som man vrider flaskorna i lutning upp-och ner tills jästfällningen har trillat ner i halsen på flaskan. Därefter ska flaskhalsen frysas så jästfällningen stelnar och man avlägsnar den tillfälliga kapsylen och av trycket i flaskan skjuts jästen ut och man fyller upp med lite mer klart vin och sätter på den riktiga korken och grimman (detta kallas degorgering). När man fyller upp det sista vinet så är det i det skedet man bestämmer sockerhalten i vinet. Sedan är champagnen i stort sett klart för att avnjutas.

I denna, vår första årgång, blir det 60 exklusiva flaskor att lagra. Den kommer behöva ytterligare några år för att utvecklas ännu mer i smaken och få en rundare karaktär.

Här på Krägga Herrgård fortsätter vi att sjunga långsamhetens lov. Saker får ta tid - så även vårt "husvin". För det vi gör - det gör vi på riktigt. Från grunden. Med mycket kärlek. Precis som Sir Winston Churchill så vackert uttryckte det; "Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid."

 

 

24 april 2018
Afternoon Tea våningsfat; på terrassen på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet:

* Snitt på kavring med gurka och koriander
* Ljus snitt med salami och gräslök
* Västerbottenpaj m sikrom och crème fraiche

Mellersta fatet:
* Morotskaka
* Raw bounty
* Rabarberkaka med vaniljcrème
* Vit chokladmousse

Nedersta fatet:
* Naturella scones
* Chokladscones
* Bran Muffins

Tillbehör:
* Krusbärsmarmelad
* Lemoncurd
* Philadephiaost
* Vispad grädde

Pris; 305 kr per person
Förbokas 
på info@kragga.se eller 0171-532 80

Läs mer och boka bord här »

23 april 2018
Krägga Herrgård nominerad i Svenska Mötespriset som Årets nytänkare

Svenska Mötespriset 2018

Nominerade!!! 💫 Det här är riktigt stort för lilla oss. Krägga Herrgård är en av tre finalister till priset "Årets Nytänkare".

Tänk om vi, som kallar oss själva för branschens främsta bakåtsträvare, blir Årets Nytänkare.

Visst strävar vi bakåt och hämtar inspiration från det gamla goda; men vi är inte obenägna till förändring för det. Tvärtom. Men vi sjunger gärna långsamhetens lov för att ge våra gäster en frizon från den stressande ständigt ringande och plingande världen. Vi vill renodla mötet och skapa äkta, ärliga och älskvärda upplevelser. Och på tal om äkta, den här nomineringen känner vi är ett äkta bevis på att vi utvecklats i rätt riktning.

Genom att sträva bakåt har utvecklingen gått väldigt fort framåt.

På tre år har alla våra hotellrum och möteslokaler samt den 600 kvadratmeter stora eventlokalen Stallet renoverats. Vi har byggt ett nytt studiokök. Sjösatt ett nytt Sjöspa på bryggan, anlagt en två kilometer strandpromenad och produktionen av vår egen champagnen påbörjats. Dessutom har  ett nytt (bakåt-)steg i branschen tagits i form av  ”teknikdagis” där datorer, mobiler och klockor kan låsas in för helt urkopplade möten där mötesdeltagarna kan vara fullkomligt närvarande; Här & Nu.

teknikdagisTeknikdagis. Ett säkert kort för en mer närvarande vistelse.

Vi på Krägga Herrgård är nominerade till priset "Årets Nytänkare" tillsammans med Yasuragi och Sigtunahöjden. Vinnarna presenteras under en galamiddag på The Steam Hotel den 7 maj.

Allt om Svenska Mötespriset 2018 här »

18 april 2018
Dukad matsal i herrgården med kristallkronor

Ny vårmeny ute nu

Sparris. Färskpotatis. Ramslök. Smörstekt torsk med rödbetscrème. Smultronglass med hallon och rostad vit choklad...

Säsongen finaste råvaror finns på en tallrik nära dig. 

Middagsmeny

Måndag
* Steak tartar med friterad lök, sallad, kapris och tryffelvinaigrette
** Smörstekt torsk med rödbetscrème, pepparot, grön sparris och färskpotatis
*** Smultronglass med hallon och rostad vit choklad

Tisdag
* Halstrade pilgrimsmusslor med misoskum, alger, zucchini och rättika
** Hängmörad ryggbiff med grillad hjärtsallad, ramslökssmör och hasselbackspotatis
*** Rabarbersorbet med färska jordgubbar samt vit choklad- och flädercrème

Onsdag
* Vit sparris med bakat ägg, brynt smör emulsion, forellrom och rödbetsgroddar
** Gödkalv med morot, spenat, rödlök, madeirasås och mandelpotatiskrokett med västerbottenost
*** Crème brûlée med yuzosorbet 

Torsdag
* Steak tartar med friterad lök, sallad, kapris och tryffelvinaigrette
** Smörstekt torsk med rödbetscrème, pepparot, grön sparris och färskpotatis
*** Smultronglass med hallon och rostad vit choklad


Fredag
* Musselsoppa
** Skaldjursplatå
Per person; ½ hummer, 2 st havskräftor, 3 st ostron, 1 näve räkor, 1 näve rökta räkor, blåmusslor, citronmajonnäs, rödlöksvinägrett, hembakt bröd och vispat smör
*** Kaffe med sött

Lördag

Förrätter;
* Vit sparris med bakat ägg, brynt smör emulsion, forellrom och rödbetsgroddar
eller
* Steak tartar med friterad lök, sallad, kapris och tryffelvinaigrette

Varmrätter;
** Smörstekt torsk med rödbetscrème, pepparot, grön sparris och färskpotatis
eller
** Hängmörad ryggbiff med grillad hjärtsallad, ramslökssmör och hasselbackspotatis


Desserter;
*** Rabarbersorbet med färska jordgubbar samt vit choklad- och flädercrème
eller
*** Crème brûlée med yuzosorbet

Välkommen att boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

16 april 2018
Sjöterrass vid Mälaren på Krägga Herrgård

Valborgsfirande!

Möt våren på herrgården och njut en skön weekend på Valborg. Entré till Krägga Sjöspa ingår!

Fördrink på terrassen, entré till Sjö-SPA med spapool på bryggan, relax och vedeldad flytande sjöbastu, trerätters vårmiddag, värmande majbrasa vid Mälarens strand, övernattning och härlig frukostbuffé i herrgården. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen? Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården. Vid brasan finns varmkorv, kall dryck och vin till försäljning.

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!

Kvällens meny;
* Steak tartar med friterad lök, sallad, kapris och tryffelvinaigrette
** Smörstekt torsk med rödbetscrème, pepparot, grön sparris och färskpotatis
*** Smultronglass med hallon och rostad vit choklad


03 april 2018
Hotellrum i Norra flygeln på Krägga Herrgård

Ny design i Norra flygeln

Sista etappen klar! Nu har även samtliga hotellrum, korridorer och badrum i Norra flygeln renoverats.

Dessutom passade vi på att bygga till ett helt nytt hotellrum. Bara att checka in!

Ytterligare 13 nyinredda hotellrum står nu färdiga för våra gäster. Genom att bevara delar utifrån ett hållbarhetstänk och addera lyxig framtidsform har vårt mål varit, att på kort tid, skapa färgstarka, livfulla och tidlösa rum på hela herrgården.

Hotellrum i norra flygeln på krägga herrgårdTakfärgen som var i utmärkt skick och Hästensängarna som fortfarande bjuder på riktigt god nattsömn är kvar men har fått sällskap av nya möbler och matchande detaljer som ger ett helt nytt uttryck.

HotellrumVarje rum har sin egen färg och sin egen historia och har utifrån det kompletterats med böljande textilier, nykaklade badrum och kristallkronor.

Hotellrum i Norra flygeln på Krägga Herrgård
Det helt nya rummet bjuder samma känsla som rummen i Södra flygeln.

Vi är riktigt glada och stolta att samtliga våra 46 hotellrum och badrum nu är helt nyrenoverade.

26 september 2017
Simma för Livet 2017

Simma för Livet 2017

Vi är stolt sponsor till "Simma för Livet" för att fler barn i världen ska få tillgång till rent vatten.

Simma för Livet genomförs den 17 oktober, och för varje meter som simmas i någon av Medleys simhallar under dagen skänker sponsorer 10 öre upp till en miljon kronor. Den insimmade summan går till WaterAids arbete i Östafrika med att ge fler barn tillgång till rent vatten.

Vi hoppas förstås att så många som möjligt vill vara med oss i detta arbete. Under dagen bjuds det fri entré till Medleys simhallar och Simma för Livets två ambassadörer, Therese Alshammar och Lars Frölander, kommer medverka på plats i utvalda simhallar för att stötta insamlingen. Om du inte har möjlighet att simma just denna dag kan du förstås vara med och bidra på andra sätt »

Läs mer på www.simmaförlivet.se »

Följ evenemanget på facebook »

Bakom arrangemanget står WaterAid och Medley.

22 september 2017
Fira Nyår Weekend på Krägga Herrgård

Fira Nyår!

Välkommen att fira in det nya året! Välkommen att njuta av lugn och lyx på herrgården.

Här finns tid att andas. Och tid för bara varandra. Njut ett dygn med sällsamma smaker, i magisk miljö och med varma bad under gnistrande stjärnhimmel. Incheckning från kl 1500.

Läs mer om vår Nyårsweekend här »

15 september 2017
Mattias_Shannon

Nu gör vi egen Champagne

På måndag åker vår Mattias & Shannon till vingården Oger Grand Cru för vår första druvskörd.

September är skördemånad i den franska lilla byn Oger, en av champagneregionens mest prestigefyllda vinbyar. På måndag finns vi på plats där för att skörda druvor till vår egenproducerade champagne. Efter att druvorna är plockade ska de lagras - på meursaultekfat från Bourgogne som plockats isär, tvättats och bundits samman, för att ge extra rondör till drycken. Produktionen sker tillsammans med det anrika champagnehuset ”Hatt et söner”, det enda champagnehuset i Frankrike med fransk-svenska rötter – och med en champagnefilosofi som samspelar med Kräggas: finess och elegans.

– Det finns många herrgårdar i Sverige som döper och sätter etiketter på champagneflaskor och kallar dem sina egna. Men när vi gör något gör vi det på vårt sätt och då blir det från grunden.

Läs hela pressmeddelandet här »


Servitör häller upp schampagen ute på terrassen med Mälaren bakom

På måndag vinkar vi av Mattias Löfgren och Shannon Loyd och önskar en riktigt god skörd.

06 september 2017
Afternoon Tea på trevåningsfat på Krägga Herrgård

Afternoon Tea - Ny meny

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Vi håller öppet för Afternoon Tea lördagar mellan kl 1300-1600. Njut av naggande goda bakverk, de allra finaste hembakta kakorna, lyxiga snittar och spännande teer. Alla bakverk och bröd kommer från herrgårdens eget bageri.  

Översta fatet:
* Mörk snitt med gurka och Philadephiaost
* Ljus snitt med rökt ren och lingoncrème
* Snitt med Salmalax och sjögrässallad/soja

Mellersta fatet:
* Mini-dammsugare
* Kokostoppar med körsbär
* Vit chokladpaj

Nedersta fatet:
* Naturella scones
* Saffransscones
* Branmuffins

Tillbehör:
* Björnbärskompott med kardemumma och vispad grädde
* Passionscurd
* Philadephiaost
* Vispad grädde

Läs mer och boka bord här »

24 augusti 2017
Pool Roger - spapoolen på bryggan på Krägga herrgård

Pool Roger. Ny spa-pool på bryggan.

Nu förhöjer vi sjöspa-upplevelsen ytterligare med en helt ny spa-pool på bryggan.

Sjö-SPA terrassen vid Mälaren på Krägga HerrgårdDen nya spa-poolen ingår i Krägga Sjöspa. Här kan upp till 30 personer samtidigt njuta av bad, relax och vedeldad Sjöbastu.

Dubbel bubbel. Pol Roger i POOL Roger
Dubbelt bubbel. Vi serverar gärna ett glas Pol Roger i den bubblande spa-poolen där hela känslan är att bada i porlande champagne.

Relax ingår i Krägga Sjö-SPARelaxen är belägen i det söta lusthuset på bryggan och här finns värmande brasa när kylan kryper på.

Spa-pool på brygganVälkommen ofta! Här & Nu!

Krägga Sjö-SPA ingår under utvalda tider för alla weekendgäster och kan också bokas exklusivt för konferensgrupper och privata sällskap.

Mer om Krägga Sjö-SPA »

Pressmeddelande »

05 juli 2017
Trip Advisor Excellence

TripAdvisor® Certificate of Excellence 2017

Vi är mycket stolta att ta emot utmärkelsen Certificate of Excellence från Trip Advisor.

Stort, hjärtligt tack till alla gäster för att ni tar er tid att dela med er av era upplevelser från vistelser på Krägga Herrgård! Tack för fina omdömen och er ärliga feedback som hela tiden utvecklar oss framåt. Uppåt!

Utmärkelsen Certificate of Excellence tar hänsyn till antalet omdömen, kvaliteten på dem och hur aktuella de är. Omdömena har skickats in av resenärer på TripAdvisor under en period på tolv månader. För att kvalificera sig för utmärkelsen måste företagen bibehålla ett genomsnittligt TripAdvisor-betyg på minst fyra av fem, ha en särskild mängd omdömen och ha funnits med på TripAdvisor i minst 12 månader.

29 juni 2017
Chef's table - Mat i luckan på Krägga Herrgård

Mat i luckan!

Chef’s Table på Kräggiska. Ny exklusiv aktivitet. Välkommen in bakom kulisserna!

Nu lanserar vi en ny spännande gastronomisk här- och nu upplevelse med det nya konceptet ”Mat i luckan”. Här kan gästerna välja att avnjuta en sittande måltid vid Chef's Table i köket (luckan) eller själva hjälpa till med vissa delar. Ostronöppning och sabrering av champagne är ett stående inslag.

Mat i luckan går att boka fr o m den 15 september.

Läs mer om aktiviteten här »

Läs pressmeddelandet här »


10 maj 2017
Brunch på Krägga Herrgård

Höstens brunchdatum

Våra bruncher blir snabbt fullbokade så vi vill tipsa om tidig bokning för att säkra er plats.

Kommande söndagar dukas vår populära brunch upp i herrgården;  4 juni (Pingstdagen). 24 sep, 29 okt och 12 nov (Fars Dag).

Läs mer och boka bord här »


17 april 2017
Hotellrum på Krägga Herrgård

Ny design på hotellrummen

Nu har Södra flygeln fått en helt ny vårkostym då 22 badrum, 8 hotellrum, korridorer och samtliga allmänutrymmen har renoverats.

Nu har Södra flygelns hotellrum, badrum och allmänutrymmen fått en grundlig men varsam renovering som gett designstarka uttryck i kristall, marmor, silver, grått och kräggiskt rött.

Hotellrum

Gemensamt för alla mötesmiljöer på herrgården är att de förenar exklusiv framtoning med hemtrevlig stämning. Vi har valt material och färger som tillsammans förhöjer helhetskänslan och sen har vi som vanligt lagt tid och omsorg på de avgörande detaljerna.

Badrum på Hotellrum med vitt kakel, kristallkrona

Totalt har 22 badrum fått ny design.

Balkong hotellrummen

Balkongen i Södra flygeln bjuder på skön Mälarutsikt. Liksom några av hotellrummen.

Hotellrum med sjöutsikt i Sjövillan på Krägga Herrgård

Tidigare i våras stod också Sjövillan nyrenoverad och vi kunde slå upp dörrarna för vårens möten i exklusiv avskildhet.

Läs hela pressmeddelandet här »

31 mars 2017
Falukorv och champagne

Falukorv & Champagne

Nu lanseras ”Falukorv på Kräggiska”, tillagad enligt konstens alla regler, serverad med perfekt tempererad champagne.

Svensk husmanskost har sedan länge tagit steget från det enkla vardagsköket till finrummet. Men definitionen är densamma; vällagade maträtter, tillagade från grunden utan krusiduller men gärna med finess. Nu tar vi husmanskosten till ännu en nivå och serverar hemmagjord falukorv med champagne.

Korvtillverkning falukorv i köket på Krägga Herrgård

Receptet till vår hemmagjorda falukorv är signerad köksmästare Martin Andreasson. Korven har en kötthalt på 98 % (75 % högrev och resten karré) och innehåller inga tillsatser.

Läs pressmeddelandet här »

30 mars 2017
Valborgseld

Valborgsfirande!

Möt våren på herrgården och njut en skön weekend på Valborg. Entré till Krägga Sjöspa ingår!

Rykande afternoon tea, entré till Sjö-SPA med spapool på bryggan, relax och vedeldad flytande sjöbastu, fyrarätters middag, värmande brasa, övernattning och härlig frukostbuffé i herrgården. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen? Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården. Vid brasan finns varmkorv, kall dryck och vin till försäljning.

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!


29 mars 2017
Öppna ostron i tävlingen Kockarnas Kamp

Kock-kampen

- Ny aktivitet! I vår eventlokal Stallet är allt möjligt möjligt. Även en annorlunda lagtävling i mat- och dryck.

Kock-kampen är en rolig och spännande lagtävling där momenten har med mat, dryck och måltidskunskap att göra.

Exempel på stationer;

Ostronöppning
Lagen ska öppna så många ostron som möjligt på tid.

Vinägrettblandning

Här ska man blanda en vinägrett som sedan ska serveras till ostronen. Vinägretten bedöms ut ifrån smak och utseende.


Sabrering

Champagneflaskan ska öppnas med hjälp av ett sabreringssvärd med så få försök som möjligt.

Läs mer om Kock-kampen »

Läs mer om eventlokal Stallet här »
17 mars 2017
Hotellrum i Sjövillan med utsikt över Mälaren

Sjövillan nyrenoverad!

Nu har vår Sjövilla uppgraderats med helt ny design och interiör och vi slår upp portarna för vårens möten i exklusiv avskildhet.

Sjövillan bokas exklusivt av ett mötessällskap åt gången. Här välkomnas våra gäster av  ett varmt inbjudande kök och lounge med öppen spis. Ett mötesrum med plats för 13 personer med härligt energigivande ljusinsläpp och sjöutsikt. Tre härliga sovrum med King Size-sängar för skön nattsömn och långsam återhämtning. Utanför, en generös terrass som vetter mot Mälaren. Och på bryggan som sträcker ut sig nedanför ligger vårt Sjöspa med flytande vedeldad bastu, jacuzzi på bryggan samt relaxavdelning i det charmiga lusthuset.

Konferenslokal i Sjövillan med sjöutsikt
Mötesrummet i Sjövillan

Terrass Sjövillan

Terrassen bjuder in till sköna fikapauser och grillkvällar...

Champagne på terrassen i Sjövillan

... och till champagnemingel.


Hotellrum i Sjövillan

Totalt finns tre hotellrum i Sjövillan.

Sjöspa
På bryggan nedanför villan ligger Krägga Sjöspa.

Specialpris fram t o m 30 april! Mer om Möte i eget hus »

Läs pressmeddelandet här »

13 januari 2017
Alla Hjärtans Dag Middag - Skaldjursplateau - på Krägga Herrgård

Middag - Alla Hjärtans Dag

Tisdagen den 14 februari firar vi Alla Hjärtans Dag med en extrainsatt skaldjurskväll. Överraska älsklingen med en romantisk middag hos oss.

Välkommen till lugnet. Här finns tid att andas. Och tid för bara varandra. Njut en kväll av det härliga herrgårdslivet, av sällsamma smaker, av magisk miljö.

Kvällens Meny;

* Musselsoppa
** Skaldjursplatå
Per person; ½ hummer, 2 st havskräftor, 3 st ostron, 1 näve räkor, 1 näve rökta räkor, blåmusslor, citronmajonnäs, rödlöksvinägrett, hembakt bröd och vispat smör
*** Chokladtryffelpaj med hallon- och lakritssorbet

Pris; 895 kr per person

Varmt välkommen att boka bord här »

Lördagen den 11 februari samt lördagen den 18 februari håller vi även öppet för en romantisk Alla Hjärtans Dag-weekend »

10 januari 2017
Konferenslounge

Statligt avtal

Krägga Herrgård är en av de anläggningar som vunnit vid Kammarkollegiets upphandling av konferenstjänster.

Detta innebär att de statliga organisationer som är anslutna till ramavtalet under 2017 och 2018 kan boka sin konferens hos oss till avtalspris.

Välkommen med din förfrågan. Offert inom en timme!

07 november 2016
Brunch på Krägga Herrgård

Brunch - vårens datum ute

På söndag är det Fars Dag. Då dukar vi upp årets sista brunch på herrgården men redan nu tipsar vi om vårens brunchdatum.

Samtliga höstens brunchdatum har blivit fullbokade och vi vill därför tipsa att boka bord i god tid. Under våren 2017 gäller följande söndagar; 29 jan, 12 feb, 16 april (Påskdagen), 30 april (Valborg), 4 juni (Pingstdagen).

På buffén finner du bland annat:
Äggröra, bacon, kallrökt lax, saftiga revbensspjäll och hemmagjorda korvar. Här finns  fräscha sallader, hemgjorda sillar och kallskuret. På brödbordet doftar bröd från herrgårdens eget bageri, kärnat smör samt ett urval närproducerade ostar. Den överdådiga dessertbuffén bjuder på läckerheter som vi hoppas blir ett minne för livet.

Färskpressad juice, kaffe, te och mineralvatten ingår. I matsalen öppnar våra kockar ostron som vi  rekommenderar ett glas Champagne till.

Brunchen står dukad mellan kl 1200-1600, 325 kr per person (halva priset för barn under 12 år). Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Läs mer om brunch på Krägga Herrgård här »

 

01 november 2016
Krägga Herrgård Juletid

Juletid på Herrgården

Den 30 november börjar julen på herrgården. Julbord, julbordskonferens eller julfest för hela företaget.

En julweekend för två eller julfirande på självaste julafton. Läs mer om vårt utbud i juletid här »

Har du andra önskemål och inte finner det du söker? Slå oss gärna en signal på 0171-532 80 så hittar vi en lösning.

09 juni 2016
Hotellrum svit i herrgården

Ny deluxe-svit

Tidös design möter sober vintagekänsla i den nya deluxe- sviten som är belägen högst upp i herrgårdsbyggnaden.

Här bjuds en privat sfär på 65 sköna kvadratmeter, med obruten utsikt över Mälaren. Inredningen är en blandning av gammalt och nytt som ger en härlig känsla av här och nu, med doft av svunna tider.

Den nya sviten rymmer tre rum, samtliga har fönster med obruten utsikt över Mälarens klara vatten. Ett sovrum, ett dressing room, badrum samt en loungedel med balkong, bildar en egen liten våning i herrgården. Sängarna är av märket Hästens och i taket klirrar kristallkronor. Badrummet har två tvättställ i blankpolerat porslin och ett bubbelbadkar med sköna produkter från Malin & Goetz. I svitens dressing room finns ett romantiskt sminkbord, en helkroppsspegel och allt som behövs för att göra sig fin inför kvällens middag; från lyxig duscholja till plattång, locktång och skoputs.

- Grundtanken har varit att ingenting ska saknas. Man ska kunna resa lätt men ändå ha alla bekvämligheter till hands. Rummet blir förstås en given plats för alla våra brudpar att fira bröllopsnatten på – men vi tror också att många kursledare uppskattar bekvämligheten som nya deluxe-sviten bjuder, säger Lars.

Läs pressmeddelandet här »

Badrum i sviten på Krägga HerrgårdBadrummet har bubbelbadkar och strålande sjöutsikt.


Sjöutsikt från sviten på Krägga Herrgård
A room with a view. Samtliga rum i sviten har fönster som bjuder obruten utsikt över Mälaren och herrgårdsterrassen.


Dressing room i vintagestil
Dressing room med helkroppsspegel, locktång, plattång mm.

Lounge i sviten på Krägga Herrgård
I loungdelen finns skön sittgrupp, hifiutrustning och utgång till egen balkong.

01 juni 2016
Relax i spaavdeningen på bryggan på Krägga Herrgård

Relax

Intill den nya spapoolen på bryggan kan man koppla av i den sköna relaxen, antingen inne i det söta lusthuset eller ute på terrassen.

SPA_Pool

Den nya Sjöspa-avdelningen består av avkopplande, tempererat spabad på bryggan, flytande, vedeldad sjöbastu med lucka i golvet för såväl kalla vinterbad som svalkande sommardopp i Mälaren. Skön relax med öppen spis i det lilla lusthuset och loungemöbler och solstolar på terrassen.

spa-pool på bryggan
Spa-poolen på bryggan håller sköna 38 grader året om och rymmer totalt åtta personer.


Sjöbastu i Mälaren

I den vedeldade Sjöbastun kan 12 personer njuta av värme och skön utsikt. I bastun finns en lucka i golvet för den som vill svalka sig i Mälarens vatten. Här serverar vi gärna en kall öl och bastubricka...

Solterrass på Krägga Herrgård
... eller en kall sommardrink på solterrassen.

Relax på sol-terrassen på Krägga Herrgård

Spa-relax vid bryggan
Det söta lusthuset har gjorts om till skön relax med öppen spis, sköna loungemöbler och kristallkrona. Här finns sittplatser för tio personer.

Relax

brasa i relaxen på krägga herrgård

Läs mer om Sjö-SPA för konferensgäster här »

Mer om Sjö-SPA för weekendgäster här »

20 april 2016
Mors Dag-Blommor

Mors dag 29 maj

Du kommer väl ihåg att fira den bästa kvinnan i världen. Vi håller öppet för Mors Dag-Brunch med extra allt.

Välkommen att fira kära mamma hos oss på Krägga Herrgård, söndagen den 29 maj. Njut av en lång och smakfull brunch tillsammans i herrgården eller i solen på terrassen.

På buffén finner du bland annat:

Äggröra, bacon, kallrökt lax, saftiga revbensspjäll och hemmagjorda korvar. Här finns  fräscha sallader, hemgjorda sillar och kallskuret. På brödbordet doftar bröd från herrgårdens eget bageri, kärnat smör samt ett urval närproducerade ostar. Den överdådiga dessertbuffén bjuder på läckerheter som vi hoppas blir ett minne för livet.

Färskpressad juice, kaffe, te och mineralvatten ingår. I matsalen öppnar våra kockar ostron som vi  rekommenderar ett glas Champagne till.

Brunchen står dukad mellan kl 1200-1600, 325 kr per person (halva priset för barn under 12 år). Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

Läs mer om brunch på Krägga Herrgård här »

 

20 april 2016
Valborgseld

Valborgsfirande!

Möt våren på herrgården och njut en skön weekend på Valborg. Entré till vårt nya Sjöspa ingår!

Rykande afternoon tea, entré till Sjö-SPA med spapool på bryggan och vedeldad flytande sjöbastu, fyrarätters middag, värmande brasa, övernattning och härlig frukostbuffé i herrgården. Läs mer om Valborgsweekend här »

Vill ni gästa oss enbart under kvällen? Boka bord på 0171-532 80 eller info@kragga.se. Vid Mälarens strand brinner Valborgselden, endast 10 minuters promenad från herrgården.

Kvällens meny:

* Älgtartar med picklade hjortron, friterad äggula, västerbottenost, svartkål och rotfruktssenap
** Kalventrecôte med rostad blomkålscrème syrad kålrabbi och friterad amandinepotatis
*** Mjölkchokladbrûlée med blodapelsinsorbet

Välkommen att fira Valborg med oss på Krägga Herrgård!


14 april 2016
SPA_Pool

Nytt Sjö-SPA

Nu sjösätter vi vårt nya sköna Sjö-spa på bryggan vid Mälarens strand med ny pool, Sjöbastu och ny relax.

Den nya Sjöspa-avdelningen som öppnade i veckan består av avkopplande, tempererat spabad på bryggan, flytande, vedeldad sjöbastu med lucka i golvet för såväl kalla vinterbad som svalkande sommardopp i Mälaren. Dessutom har det söta lusthuset gjorts om till skön relax med öppen spis och kristallkrona i taket.

spa-pool
Spa-poolen på bryggan håller sköna 38 grader året om och rymmer totalt åtta personer.


Sjöbastu i Mälaren

I den vedeldade Sjöbastun kan 12 personer njuta av värme och skön utsikt. I bastun finns en lucka i golvet för den som vill svalka sig i Mälarens vatten. Här serverar vi gärna en kall öl och bastubricka...

Solterrass på Krägga Herrgård
... eller en kall sommardrink på solterrassen.

Spa-relax vid bryggan
Det söta lusthuset har gjorts om till skön relax med öppen spis, sköna loungemöbler och kristallkrona. Här finns sittplatser för tio personer.

Läs mer om Sjö-SPA för konferensgäster här »

Mer om Sjö-SPA för weekendgäster här »

31 mars 2016
Afternoon Tea Krägga Herrgård

Ny meny ute nu!

Den underbara våren är här och den storslagna naturen ändrar skepnad. Så också våra menyer.

Vårt Afternoon Tea serveras i herrgården varje lördag från kl 13.00. Ny meny ute nu!

Översta fatet:
* Ljus snitt med gurka/färskost
* Mörk snitt med basturökt skinka och basilikacreme
* Skagenröra på Kräggas hemgjorda knäckebröd

Mellersta fatet:
* Brownie med kokostosca
* Tartelette med passionsfruktscurd
* Rabarberkaka med vaniljcreme
* Vitchokladmousse med hallon

Nedersta fatet:
* Fruktspett
* Scones naturella och jordgubb
* Branmuffins

Tillbehör:
* Lemoncurd
* Jordgubbs- och stjärnanismarmelad
* Färskost
* Vispad grädde

Välkommen att boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

22 mars 2016
Eventlokal

Från historisk hästplats till legendarisk festplats

200 gäster deltog i helgens stämningsfulla invigning av nya Stallet.

Ett stall från sekelskiftet har förvandlats till en tidlös festlokal. 600 kvadratmeter och helt nytt restaurangkök med kapacitet att laga festmåltider för 300 personer. I helgen invigdes det spektakulära Stallet på Krägga Herrgård med magisk fest och bubblande champagne.

200 personer deltog i invigningen av eventlokalen Stallet på Krägga Herrgård. En kväll på temat Black Magic som lystes upp av flammande eldslågor utanför och den glittrande kristallkronan i taket innanför. Det svarta och magiska återkom i dukning och dekoration - och som (träd-)kronan på verket, en fem meter hög björk pyntad med svarta påskfjädrar.

- Invigningen blev mycket lyckad och var ett gott bevis på att lokalen och restaurangköket håller den klass vi eftersträvat. Gästerna var nöjda, champagnen flödade och dansgolvet fylldes snabbt, sammanfattar hotelldirektör Lars Aggestedt.
- Vi är verkligen glada att så många ville komma och förgylla vår kväll med sin närvaro och är dessutom väldigt tacksamma för att vi fick så många fina samarbetspartners som gjorde detta möjligt, Saint Clair Family Estate, Håbo Buss, Pol Roger, Bollinger, Josef Chromy och Selected by Sigva.

Läs hela pressmeddelandet och se bilder »


Mer om Stallet och bildgalleri »
08 mars 2016
SVANEN certifiering hotell

SVANEN har landat - igen

Vi är mycket stolta över att ha klarat miljömärkningen Svanens nya tuffa krav.

Svanen har under senaste åren uppgraderat sina kriterier för hotell- och konferensbranschen med konsekvenserna att det blivit klart tuffare att få en miljömärkning. Kraven har bland annat skärpts gällande energiförbrukning och kemikalier i mat och dryck. Krägga Herrgård är en av de anläggningar som klarar de högt ställda kraven och har nu krönts med en fortsatt certifiering.

Vi uppfyller inte bara kraven utan arbetar ständigt för att bidra till långsiktig hållbarhet. Hela anläggningen är +klimatpositiv vilket innebär att vi förutom att minska och neutralisera utsläpp av koldioxid, överkompenserar vi med ytterligare 15 procent som går till trädplantering i Brasilien. Träd som binder koldioxid och förbättrar villkoren för övrig växtlighet. Det känns bra i hjärtat.

Att tänka grönt är en livsstil, våra gäster ska inte behöva kompromissa med det bara för att de är iväg hemifrån. Läs mer om hur vi praktiskt arbetar för en grönare och skönare värld.
Miljöpolicys »

Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

12 januari 2016
Nyheter

Månadens nyhetsbrev

Skaldjurskväll, brunchpremiär och romantik på Alla Hjärtans Dag. Senaste nytt finner du här.

Möte i eget hus, en deliciös skaldjurskväll och ett nyöppnat teknikdagis. Ett fruset Mälaren och en oemotståndlig brunch-bjudning. Om detta kan du bland annat läsa i månadens nyhetsbrev som förstås också bjuder på fina erbjudanden till ert nästa möte.
Väl mött! 

Läs nyhetsbrevet här »

07 januari 2016
Teknikdagis för konferensgäster

Öppnar teknikdagis!

Nu lanseras vi ett nytt möteskoncept med syfte att skapa digital balans i mötet – och nå bättre resultat.

”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid” sa Churchill. Hos oss får saker och ting ta lite längre tid - till förmån för en bättre framtid. 

Dagens uppkopplade samhälle är inte enbart positivt. Den digitala stressen ökar och workfulness; att skapa digital balans i arbetslivet blir ett alltmer angeläget begrepp. Här på Krägga Herrgård följer vi tiden genom att ta ett avsteg från den och genom att vara en mötesplats där allting får ta sin tid, där det går att vara närvarande och fokusera på stora och viktiga beslut. Den sedan tidigare väletablerade mötesmodellen ”Uppkopplad” får ett alternativ i det motsatta när Krägga Herrgård nu lanserar konceptet Urkoppling & Avkoppling.

Läs pressmeddelandet här »

05 november 2015
jul pepparkakshus

Recept julgodis

Vår konditor Marie kan förföra smaklökar i stort sett var och när som helst.

Idag bjuder hon på två enkla recept på julgodis som finns att avnjuta på vårt dignande julbord.

Skumtomtefudge;
50 g smör
2 dl socker
1 dl grädde
12 st skumtomtar
100 g vit choklad
Strössel

 
Smält smör, socker, grädde och skumtomtar till en slät massa i en kastrull. Ta bort från värmen. Rör ner 100 g vit choklad i gräddbandningen och låt den smälta. Klä in önskad form i smörpapper, strö över lite julströssel om så önskas. Häll upp massan och låt svalna.
Skär i oförskämd stora bitar och njut!!
 
Wienernougat;
 200 g nougat
125 g mörk choklad
100 g hyvlad mandel
 
Smält chokladen och nougaten tillsammans  i vattenbad. Ta bort från värmen och tillsätt 100 g hyvlad mandel och blanda. Klä önskad form med plastfilm och häll ner massan. Låt stelna 1 dygn i kylen. Ett tips; låt "kakan" stå framme en stund i rumstemperatur då blir det lättare och skära finare bitar.
 
Lycka till!
/Marie

04 november 2015
Mumma

Recept på Mumma

Champagne passar till det mesta på julbordet men just till sillen skär det sig rätt friskt.

Då rekommenderar vi gärna vår egen Mumma. Blanda den själv och bjud till årets julmat.

Mumma ca 1 liter
1 dl Gin
1 fl (50 cl) Porter
1 fl (50 cl) Julöl
Sockerdricka
Kardemumma

Smaksätt ginen med kardemummakärnor och låt dra i 2 dagar.
Blanda gin, porter, julöl och toppa med lite sockerdricka.
Servera nyblandad till julmaten och njut av en gammal tradition.

Visste du att;
- Mumma betyder gott på svenska
- För kunde ordet mumma användas i bemärkelsen förklädnad
- Mumma importerades till Sverige på 1500-talet
- Mumma kommer ursprungligen från Tyskland och var en specialitet i staden Braunschweig

30 oktober 2015
Auktion

Auktion 31/10 och 1/11

I helgen arrangerar Svedala Auktioner en härlig auktion i Stallet hos oss på Krägga Herrgård.

Välkommen att florera bland originalkonst, vackra möbler mm. 

Läs mer här »

15 oktober 2015
Älgtartar

Recept - Älgtartar

På begäran från våra gäster, direkt från höstens meny, bjuder Martin här på ett omtyckt recept.

Älgtartar med friterad äggula, rotfruktssenap och picklade hjortron

4 personer

200 g älginnanlår (finhackad eller malen)
4 st äggulor
70 g hjortron
50 g morötter
50 g gula morötter
50 g rotselleri
50 g palsternacka
½ gul lök
Dijonsenap
Grönsaksbuljong
Matolja/rapsolja
Pankomjöl eller ströbröd (till paneringen)
2 st hela ägg (till panering)
Vetemjöl (till paneringen)
2 dl vatten
1 dl ättika 12%
1 dl socker

Friterad äggula:
Lägg 4 st äggulor i en ugnsfast form.
Täck gulorna matolja/rapsolja och baka av i ugnen på 63 grader i ca 1 ½ timme.
Låt gulorna svalna och dubbelpanera sedan med vetemjöl, uppvispade ägg och sen pankomjöl eller ströbröd.
Friteras i ca 30 sek innan servering.

Rotfruktssenap:
Skala rotfrukterna och hacka löken.
Fräs allt i en kastrull utan att det får färg och häll sedan på grönsaksbuljong så det täcker rotfrukterna.
Koka rotfrukterna tills de är mjuka och häll sedan av (spara buljongen).
Mixa rotfrukterna och tillsätt 1-2 msk dijonsenap och ev. lite buljong om den blir för tjock.

Picklade hjortron:
Koka ihop vatten, socker och ättika och låt svalna och blanda sedan ner hjortron.

Martin Adreasson
Lycka till!
/Martin Andreasson, Köksmästare

Vill du äta denna förrätt hos oss? Höstens meny finner du här »
Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80

29 september 2015
kragga_sep_15-19

Ny meny ute nu

Nötkött från Gröna gårdar med smörstekta kantareller. Vildsvin från Kräggas marker, Älgtartar med picklade hjortron.

Säsongen finaste råvaror finns på en tallrik nära dig. 

Middagsmeny

Måndag
* Älgtartar med picklade hjortron, friterad äggula, västerbottenost, svartkål och rotfruktssenap
** Piggvar på ben med rökt jordärtsskockspuré, forellrom, betor, dill och fänkål
*** Violglass med lakritsfudge och marinerade körsbär

Tisdag
* Bruschetta på Karl-Johansvamp med viken tomater och rostad vitlökscrème
** Vildsvin från Kräggas marker med sotad picklad lök, bakad rotselleri och honungsstekt brysselkål
*** Chokladtryffelpaj med hallonsorbet och saltrostade macadamianötter

Onsdag
* Hummersallad med rädisor, machesallad, ingefärsmajonnäs, syrad gurka och rostade solrosfrön
** Nötkött från Gröna gårdar med mandelpotatis, höstäpple, smörstekta kantareller och portvinssky
*** Blåbärssorbet med crème brûlée med vit choklad

Torsdag
* Älgtartar med picklade hjortron, friterad äggula, västerbottenost, svartkål och rotfruktssenap
*** Piggvar på ben med rökt jordärtsskockspuré, forellrom, betor, dill och fänkål
*** Violglass med lakritsfudge och marinerade körsbär

Fredag
* Bruschetta på Karl-Johansvamp med viken tomater och rostad vitlökscrème
** Vildsvin från Kräggas marker med sotad picklad lök, bakad rotselleri och honungsstekt brysselkål
*** Chokladtryffelpaj med hallonsorbet och saltrostade macadamianötter

Lördag
* Hummersallad med rädisor, machesallad, ingefärsmajonnäs, syrad gurka och rostade solrosfrön
** Nötkött från Gröna gårdar med mandelpotatis, höstäpple, smörstekta kantareller och portvinssky
*** Blåbärssorbet med crème brûlée med vit choklad

Välkommen att boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

17 september 2015
Jul på krägga herrgård

Juletid på Herrgården

Den 3 december börjar julen på herrgården. Julbord, julbordskonferens eller julfest för hela företaget.

Lilla julafton, en julweekend för två eller julfirande på självaste julafton. Läs mer om vårt utbud i juletid här »