middagsmeny

Middagsmeny

Måndag
* Rödingtartar med ingefärsgravad morot, soja, rischips, koriander och wasabi
** Hängmörad biff med espilettepepparsky, crème gjord på fermenterad svartpeppar, friterad potatis och chorizosmul
*** Citronbrulée med mynta- och yoghurtsorbet och halloncrème

Tisdag
* Råbiff på kalv med dijonnaise, picklade senapsfrön, krispig potatis och smörgåskrasse
** Halstrad hälleflundra med hjärtmusselsås, stuvad spetskål, jordärskocka, dill och syrad gurka
*** Dulcheymousse med kaffe cremeux, chokladglass och hasselnötsnougatin

Onsdag
* Smörstekta höstsvampar med  svampbuljong, friterad schalottenlök och riven tryffel
** Örtmarinerad lammytterfilé med rödvinssky, rotselleripuré, bakade betor och krispig fläsksida
*** Hallonpannacotta med hallongelé, jordgubbsterrin och brynt smör

Torsdag
* Rödingtartar med ingefärsgravad morot, soja, rischips, koriander och wasabi
** Hängmörad biff med espilettepepparsky, crème gjord på fermenterad svartpeppar, friterad potatis och chorizosmul
*** Citronbrulée med mynta- och yoghurtsorbet och halloncrème


Fredag
* Musselsoppa med friterade blåmusslor
** Skaldjursplatå, ½ hummer, 2 havskräftor, 1 näve räkor, 1 näve rökta räkor, 3 ostron, rödlöksvinaigrette, citronmajonäs
*** Kaffe och konditorns söta

Lördag

Förrätter;
* Smörstekta höstsvampar med  svampbuljong, friterad schalottenlök och riven tryffel
eller
* Rödingtartar med ingefärsgravad morot, soja, rischips, koriander och wasabi
eller
* Råbiff på kalv med dijonnaise, picklade senapsfrön, krispig potatis och smörgåskrasse


Varmrätter;
**
** Hängmörad biff med espilettepepparsky, crème gjord på fermenterad svartpeppar, friterad potatis och chorizosmul
** Bakad blomkål med blomkålspuré, brynt smör, salvia och bakad morot
eller
** Halstrad hälleflundra med hjärtmusselsås, stuvad spetskål, jordärskocka, dill och syrad gurka

Desserter;
*** Citronbrulée med mynta- och yoghurtsorbet och halloncrème
eller
*** Hallonpannacotta med hallongelé, jordgubbsterrin och brynt smör
eller
*** Dulcheymousse med kaffe cremeux, chokladglass och hasselnötsnougatin
eller
*** Ost med kvittenmarmelad


Önskas en fjärde rätt rekommenderar vi en ostassiette med kökets utvalda ostar med tillbehör.
Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

rosarosor-brygga

Bröllop

Ovanligt ljusa minnen! I herrgården arrangeras bröllopsmiddagar för upp till 70 personer och i festlokal Stallet ryms upp till 300 glittrande gäster.

Afternoon Tea serveras på herrgårdsterrassen

Afternoon tea

Lördagar kl 1300-1600 serveras vårt afternoon tea med naggande goda bakverk från herrgårdens eget bageri.

Sjöbastu

Alldeles invid Mälarens strand ligger den vedeldade bastun. Här njuter du av värmen till strålande sjöutsikt.

benspark

Weekend

Välkommen att njuta en romantisk weekend, en spa-weekend, en herrgårdsweekend eller en ovanligt skön långweekend.

Konsten att bara vara...

Längesen du andades ut på riktigt? Välkommen! Du är på tröskeln till ditt skönaste häng nånsin. Ta steget.

Boka här och nu