middag_matsal

Middagsmeny

Måndag
* Tonfisktartar med avokado, koriander, kimchi och salladslök
** Hängmörad ryggbiff med tomat och rödlökssallad, friterad potatis med parmesan och dragonmajonnäs
*** Vaniljglass med fermenterad svartpeppar, rårörda lingon och brynt smörkola

Tisdag
* Råbiff på kalvinnanlår med Västerbottenost, tryffel, picklad steklök, rostad lök och smörgåskrasse
** Halstrad röding med champagnesås, rökt forellrom, dillemulsion och grön sparris
*** Sockermunk med mascarponecréme, blåbärssorbet och färska bär

Onsdag
* Vit sparris med hollandaise, bakat ägg, rostade hasselnötter, kavring chips och smörgåskrasse
** Iberico de Secreto med espelette peppar sky, padrones, örtcréme och rostad grönsakssallad
*** Hasselnötskaka med gräddfilssorbet, rostade nötter och äppelchips

Torsdag
* Tonfisktartar med avokado, koriander, kimchi och salladslök
** Hängmörad ryggbiff med tomat och rödlökssallad, friterad potatis med parmesan och dragonmajonnäs
*** Vaniljglass med fermenterad svartpeppar, rårörda lingon och brynt smörkola


Fredag
* Musselsoppa med friterade blåmusslor
** Skaldjursplatå, ½ hummer, 2 havskräftor, 1 näve räkor, 1 näve rökta räkor, 3 ostron, rödlöksvinaigrette, citronmajonäs
*** Kaffe och konditorns söta

Lördag

Förrätter;
* Råbiff på kalvinnanlår med Västerbottenost, tryffel, picklad steklök, rostad lök och smörgåskrasse
eller
* Tonfisktartar med avocado, koriander, kimchi och salladslök
eller
* Vit sparris med hollandaise, bakat ägg, rostade hasselnötter, kavring chips och smörgåskrasse


Varmrätter;
**
Hängmörad ryggbiff med tomat och rödlökssallad, friterad potatis med parmesan och dragonmajonnäs
** Halstrad röding med champagnesås, rökt forellrom, dillemulsion och grön sparris
eller
** Ricotta- och Karl Johansvampsfylld pasta med parmesan, bakad tomat och tryffel

Desserter;
*** Vaniljglass med fermenterad svartpeppar, rårörda lingon och brynt smörkola
eller
*** Sockermunk med mascarponecréme, blåbärssorbet och färska bär
eller
*** Hasselnötskaka med gräddfilssorbet, rostade nötter och äppelchips
eller
*** Ost med kvittenmarmelad


Önskas en fjärde rätt rekommenderar vi en ostassiette med kökets utvalda ostar med tillbehör.
Boka bord på info@kragga.se eller 0171-532 80.

rosarosor-brygga

Bröllop

Ovanligt ljusa minnen! I herrgården arrangeras bröllopsmiddagar för upp till 70 personer och i festlokal Stallet ryms upp till 300 glittrande gäster.

Afternoon Tea serveras på herrgårdsterrassen

Afternoon tea

Lördagar kl 1300-1600 serveras vårt afternoon tea med naggande goda bakverk från herrgårdens eget bageri.

Sjöbastu

Alldeles invid Mälarens strand ligger den vedeldade bastun. Här njuter du av värmen till strålande sjöutsikt.

benspark

Weekend

Välkommen att njuta en romantisk weekend, en spa-weekend, en herrgårdsweekend eller en ovanligt skön långweekend.

Konsten att bara vara...

Längesen du andades ut på riktigt? Välkommen! Du är på tröskeln till ditt skönaste häng nånsin. Ta steget.

Boka här och nu