Peder Lamm

Gods & Gårdar-helg

12-13 mars med Peder Lamm

Drömmer du om det goda herrgårdslivet? Vill du uppleva en middagsbjudning på klassiskt vis och förkovra dig i festmatens historia? Då är denna helg som klippt och skuren för dig!

Under ledning av antikprofilen Peder Lamm får vi uppleva en exklusiv weekend fylld av feststämning, tweed, afternoon tea, antikviteter och mycket annat som hör det svunna herrgårdslivet till. Allt inramat av historiens vingslag på vår vackra herrgård.

Tema: Det goda herrgårdslivet.
Med: Peder Lamm
Innehåll: Inspirerande föredrag om livet på svenska herrgårdar för 100 år sedan. Festens och festmatens kulturhistoria samt klassisk vett och etikett. Värdering av antikviteter.

För vem? Alla som vill lära sig mer om livet på slotten och herresäten i Sverige kring förra sekelskiftet.

Om helgen med Peder Lamm: Under helgen serveras kulturhistoria, mathistoria och antikvärdering i kombination med utsökt mat och dryck. Du får uppleva en exposé över festens och matlagningens kulturhistoria och får svar på frågor som ”Hur festade man på 1500-talet och varför skålar vi?”, ”Vad är sprängd anka?” och ”Hur mycket drack man egentligen på en finare 1800-talsmiddag?”. Under helgen får du och de andra gästerna ta med ett föremål var som Peder sedan bedömer och värderar.

Allt det här ingår i paketet:
* Övernattning (lördag-söndag)
* Frukostbuffé
* Välkomstkaffe
* Afternoon Tea
* Fördrink
* 3-rätters middag
* Vinpaket
* Föreläsningar/kåserier av Peder
* Antikvärdering och bedömning av Peder

Om Peder Lamm:
TV-profilen Peder Lamm är känd i Svenska hem för sin breda som djupa kunskap om mat, antikviteter och kulturhistoria. Han har bland annat lett succéprogrammen Slottsliv, Antikjakten och Kockduellen. Han har arbetat inom antikbranschen sedan 15-årsåldern och bl.a. varit anställd vid Bukowskis. Peder bor på den skånska landsbygden och föreläser landet runt på teman som antikviteter, konst, mat och dryck. Peders lättsamma och underhållande natur, bjuder deltagarna på både skratt och nya insikter.

Program:
Lördag den 12/3
13.30 Samling med kaffe. Peder Lamm hälsar välkommen och vi får lära oss om Krägga Herrgård och dess spännande historia.
14.00 Peder föreläser om livet på Svenska slott och herrgårdar kring förra sekelskiftet.
15.00 En traditionell Afternoon Tea serveras medan Peder berättar seder, vett och etikett från
en svunnen tid.  
16.00 Antikvärdering. Peder berättar om och värderar de föremål som alla gäster bjuds in att ta med sig hemifrån. Det kan vara en släktklenod eller någon sak som man vill veta lite mer om.
17.00 Ledig tid för att basta eller en promenad i de vackra omgivningarna.
19.00 Fördrink
20.00 Middag med specialkomponerad meny, traditionellt serverad. Peder fortsätter att göra nedslag i historien och berätta om fängslande och underhållande anekdoter. Hotellets köks- mästare/sommelier berättar mer om maten och de goda vinerna som serveras.

Söndag 13/3
Utcheckning efter frukostbuffé i herrgården

Weekendförfrågan

RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.Open the time view popup.
RadDatePicker
RadDatePicker
Open the calendar popup.Open the time view popup.

 

Boende och priser (ink moms):
Dubbelrum kr per person 2490
Twin rum kr per person 2490
Superior rum per person 2690
Deluxerum kr per person 3090
Svit kr per person 3090

Under våra weekends har vi en åldersgräns på 12 år.

Bokning:
Fyll i formuläret ovan för att skicka din förfrågan
Avbokning kan ske utan kostnad fram till 7 dagar före ankomst. Därefter debiteras avbokningsavgift à 1 000 kr per person.

presentkort

Miniweekend på Krägga Herrgård

Långweekend

Kom redan på fredagen och stanna hos oss till på söndagen. Njut det sköna herrgårdslivet, av sällsamma smaker och tid för varandra i magisk miljö.

Hotellrum deluxe

Hotellrum

Totalt finns 33 dubbel- och 13 enkelrum. Efter en god natts sömn avnjuter du frukosten i herrgårdens vackra matsalar.

Alla Hjärtans Dag Weekend på Krägga Herrgård

Alla hjärtans weekend

10 och 11 februari. Njut en riktigt god helg fylld med kärlek. Vakna utvilad och möt morgonljuset med din kära på en romantisk Alla Hjärtans Weekend.