Skörd morötter på Krägga Herrgård

Take care of our square!
Här har du din jord.

Ta hand om vår jord - sälj skörd till vårt bord... Odla grönt och nya relationer... Den kräggiska jorden är fri... Win-win!

Take care

of our square

En hållbar samhällsträdgård för många

Välkommen att vara en del av ett nytt, spännande och nyskapande initiativ; helt for free.

Vi är så stolta och glada över att kunna ge möjligheten till pensionärer, barnfamiljer, skolungdomar och lokalbor – som idag kanske saknar en egen trädgård – att odla på särskilt anlagda odlingslotter på herrgårdens vackra mark.

Odling på Krägga Herrgård
Skörd grönsaker på Krägga Herrgård

Din odlingslott

100 eller 200 kvadrat


Det vi vill är att ge människor med gröna fingrar en möjlighet att odla sina egna grönsaker och samtidigt få möjligheten att sälja en viss andel till herrgårdens kök för förädling till alla gäster. Från jord till bord. Win-win-win. Om du vill. Annars behåller du såklart din skörd själv. Den kräggiska jorden är fri!

Denna första säsong har vi möjlighet att erbjuda 3 odlingslotter à 200 kvadratmeter samt 6 odlingslotter à 100 kvadrat.

Vi ser fram emot att höra från dig!


Är du den som vill odla grönt och nya relationer? Den eldsjäl som vill ta hand om jorden och hjälpa oss servera grönt på borden. Vill du komma ut och njuta en stund i underbar herrgårdsmiljö mellan himmel och sjö? Då är nog detta helrätt för dig.

Läs mer om villkoren nedan och fyll sedan i formuläret för att göra din intresseanmälan. Berätta så utförligt du kan om dig själv och dina gröna fingrar. Vi återkopplar så snart vi kan.

Välkommen med din intresseanmälan! Här & Nu!

Boka odlingslott

*” anger obligatoriska fält

Hidden

Så här går det till…

 

Ansökan

För säsongen 2024 har vi 9 odlingslotter till förfogande. Skicka in din ansökan före den 15 maj. Skriv så utförligt som möjligt varför just du ska få odlingslotten. Berätta om dig själv och spara inte på krutet.

 

Ändamål och omfattning

Ägaren beviljar Odlaren rätten att bruka en specifik odlingslott på Krägga Herrgårds mark för att odla grönsaker och andra grödor enligt överenskomna riktlinjer.

Tidsram och avgifter

  • Kontraktet gäller från [startdatum] och löpande två år i taget. Det kan förlängas eller sägas upp av antingen Ägaren eller Odlaren med 90 dagars förvarning.
  • Odlaren åtar sig att betala en deposition på 1000 kr för att använda odlingslotten. Depositionen återbetalas vid avslutat kontrakt.

Skyldigheter och rättigheter

  • Odlaren åtar sig att ansvara för skötseln av sin tilldelade odlingslott enligt hållbara jordbruksmetoder och att inte använda bekämpningsmedel eller konstgödsel utan tillstånd från Ägaren.
  • Odlaren har rätt att skörda grödor från sin lott för eget bruk. Odlaren har också möjlighet att sälja grönsaker till Krägga Herrgårds restaurang. Odlaren ansvarar själv för att tillhandahålla skördade grönsaker av hög kvalitet.
  • Odlaren tillhandahåller egna trädgårdsredskap som kan förvaras i anslutning till odlingslotten.
  • Odlaren får under inga omständigheter uppföra någon som helst form av byggnad, vare sig bod eller växthus, staket, plank mur eller liknande.
  • Ägaren förbehåller sig rätten att inspektera odlingslotterna vid behov för att säkerställa att de sköts enligt överenskomna riktlinjer.
  • Ägaren tillhandahåller bevattningsmöjligheter via hotellets sjöbevattningssystem

Lite kuriosa…

Det surras om honung

Vi har fyra bikupor på vår mark där bina tas om hand som kungligheter av biodlare Fredrik. Därmed får våra gäster gudomligt god, ekologisk honung samtidigt som  de livsviktiga bina trivs, förökar sig och pollinerar våra grödor så att vi i slutändan får mat på bordet. Win-win-win.

Sommaräng
Kossor Highland Cattles

Våra Highland Cattles

Vi har 12 söta Highland Cattles som hjälper oss att hålla markerna runt herrgården öppna och fina. Ett möte med dessa sötnosar utlovas när du unnar dig vår två kilometerr långa strandpromenad som vi anlagt i prunkande natur.

Karta finns i receptionen och gummistövlar finns att låna.