Weekend

Här är ditt
Här-gårds-liv

Här håller historia och framtid hand

om Krägga Herrgård

Här & nu

Krägga Herrgård är en förtrollande vacker mötesplats vid Mälarens strand – med en fäbless för livets goda.

Konferens, bröllop, weekend, event, Sjö-SPA vid Mälarens strand. 45 minuter från stan oavsett om stan heter Stockholm, Uppsala eller Västerås.

svanenmarkt-hotell

Konsten att bara vara

Här på Krägga spelar tiden ut sin roll.

Checka in, koppla ur och koppla av. Stoppa klockan i fickan, slå igen datorn, stäng av mobilen ­– eller lås in alltsammans i vårt teknikdagis. Gå på solopromenad längs vattnet. Vila skärmtrötta ögon, ta sovmorgon, meditera på bryggan. Beställ din favoriträtt i restaurangen, unna dig ett glas bubbel.

Vill du äta hemmagjord falukorv och dricka champagne?
Då har du hamnat rätt.

Bröllopspar på Krägga Herrgård
Herrgården på Krägga Herrgård

Här håller historia och framtid hand

Det händer att vi kallar oss för mötesbranschens främsta bakåtsträvare…

…men det betyder inte att vi är emot förändring, tvärtom. När vi väl har tagit oss tid att tänka klart går det fort framåt. De senaste åren har vi helrenoverat alla våra hotellrum, möteslokaler och vår stora eventlokal Stallet (där du kan ha fester och lanseringar och middagar för upp till 300 gäster). Vi har byggt ett sjö-SPA på bryggan, börjat producera egen champagne och anlagt en två kilometer lång strandpromenad och i skrivande stund byggs ett helt nytt hus med tio deluxerum med strandläge.

Vi tänker inte bara nytt utan tar oss tid att tänka rätt. Vi gör inget som inte följer våra tre ledord: Äkta, Älska, Ärligt. Vi gör det för dig – för att du ska känna dig hemma i vår tidlösa, kräggiska värld. Välkommen att vara – här och nu!

Ägare

Den första ägaren av Krägga Gård var riddare Birger Ulfsson, son till den heliga Birgitta och Ulf Gudmarsson.

Detta var redan på 1300-talet men den stolta herrgårdsbyggnad som är Krägga Herrgård idag uppfördes år 1830 som en ovanligt romantisk brudgåva från en stolt fader, Patric Seton, till dottern Agnes. Herrgården har sedan dess varit bostad till flertalet familjer fram till mitten av åttiotalet då det blev en herrgård för möten. Möten i form av konferens, bröllop, fest och romantiska weekends. Idag ägs och drivs Krägga Herrgård av TLBV Förvaltning AB, som ägs av familjen Ljungberg. Krägga Herrgård är Svanenmärkt och utvald medlem av Svenska Möten.

Vi tänker inte bara nytt utan tar oss tid att tänka rätt. Vi gör inget som inte följer våra tre ledord: Äkta, Älska, Ärligt. Vi gör det för dig – för att du ska känna dig hemma i vår tidlösa, kräggiska värld. Välkommen att vara – här och nu!


Hitta till

Krägga herrgård

Krägga Herrgård är idylliskt beläget vid en mälarvik, endast 45 minuter från stan, vare sig stan heter Uppsala, Stockholm, Västerås eller Arlanda. Närmsta station för tåg och pendeltåg är Bålsta. Fri parkering på området och här finns tio platser för laddning av elbil (stickkontakt).

Varmt välkommen till Krägga Herrgård!


Krägga Herrgård är utvald och stolt medlem i Svenska Möten.

Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Att Krägga Herrgård är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens klassificeringssystem.

Liksom alla övriga anläggningar är vi Svanenmärkta.

Herrgården på Krägga Herrgård

svanen
Svanenmärkt hotell

Krägga Herrgård är ett Svanenmärkt hotell

Detta innebär att vi systematiskt vidareutvecklar vårt miljöarbete med Svanens miljökrav som grund.

Svanen har under senaste åren uppgraderat sina kriterier för hotell- och konferensbranschen med konsekvenserna att det blivit klart tuffare att få en miljömärkning. Helrätt tycker vi!

Senaste godkända certifieringen tog vi stolta emot hösten 2023.

Säkerhets-certifierat hotell

Detta sigill bekräftar att Krägga Herrgård under det senaste året har genomfört samtliga moment i Svenska Mötens säkerhets-certifiering.

FÖRSTA HJÄLPEN – BRAND- KRISHANTERING

För din trygghet!

Hotellrum Deluxe

Telegraph

Alla nyheter>
Odlingslotter på Krägga Herrgård

Take care of our square

Nu släpper vi 1200 kvadratmeter odlingslotter – helt for free. Här börjar vår dröm om att skapa en hållbar samhällsträdgård för många.  Det vi vill är att ge människor med gröna fingrar en möjlighet att odla sina egna grönsaker och samtidigt få chansen att sälja en viss andel till herrgårdens kök.

Ny state-of-the-art boulebana

Boulespelare, gläd er! En ny, toppmodern boulebana är nu öppen för fri användning för alla hotellets gäster.

Bröllopschampagne

Vi står för kalaset

Fira livet, fira kärleken, ses på en släktträff, dop, andra högtider eller 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100-års kalas. Vill du fira med några få och nära eller med alla du känner?