En dröm går i uppfyllelse

Det här är gamla Mejeriet på gården. Här, precis vid strandlinjen, har vi länge drömt om att bygga 10 nya deluxerum med direkt sjökontakt.

NU blir den drömmen verklighet! Såklart är det med lite blandade känslor vi tar farväl av denna gamla skönhet. Mejeriet som hängt med här sedan mitten av 1800-talet ska rivas. Redan denna vecka. Vi hade verkligen velat bevara den vackra byggnaden men efter diverse utredningar har det visat sig att huset var i så dålig kondition att det inte gick att rädda. Men vi räddar självklart allt som räddas kan, konserverar fönster, tegel och trä tas till vara.

Med det sagt, detta är sista veckan med denna vy över herrgårdens marker. Så vi tackar ödmjukast Mejeriet för tiden som varit, tar ett högtidligt farväl och ger plats åt ett nytt mästerverk som våra gäster kan njuta av till fullo inom kort.


skiss-mejeriet

Här, en liten skiss på hur det ”Nya Mejeriet” kommer se ut. I bottenplan fem deluxerum med egen terrass så nära vattnet att man nästan kan doppa tårna – och på övre plan, fem deluxrum med vidunderlig sjöutsikt. Rummen kommer bli 22-25 kvadrat.

De nya rummen beräknas vara klara till hösten 2024.

Fler nyheter
Nybyggd strandpaviljong på Krägga Herrgård

Strandpaviljongen update

Vår nya Strandpaviljong med tio sköna hotellrum är nu bara några veckor i från färdigt. I bottenplan fem Deluxerum Plus med egen terrass så nära vattnet att man nästan kan doppa tårna – och på övre plan, fem Deluxe Plus med ljuvlig sjöutsikt.
Hotellrum Härbret på Krägga Herrgård

Härbret i ny vårkostym

Nyslipade golv, nya tapeter och ny inredning pryder nu lilla Härbret. Här bjuds ett ett eget litet rött hus i två våningar med en magnifik sjöutsikt och egen privat terrass.
Odlingslotter på Krägga Herrgård

Take care of our square

Nu släpper vi 1200 kvadratmeter odlingslotter – helt for free. Här börjar vår dröm om att skapa en hållbar samhällsträdgård för många. Det vi vill är att ge människor med gröna fingrar en möjlighet att odla sina egna grönsaker och samtidigt få chansen att sälja en viss andel till herrgårdens kök.