Här & Nu

Krägga Herrgård är en förtrollande vacker mötesplats vid Mälarens strand - med en fäbless för livets goda.

Kontakta oss

Om Krägga Herrgård

Ett tidigt morgondis hänger kvar som silvriga rökmoln över ängen och gör konturerna mjuka och otydliga. En skygg råbock skymtar bland molnen på vägen ner mot sjön, med varsamt lyftat huvud, beredd på språng om stillheten skulle brytas av något oväntat. Så plötsligt är den borta i dimslöjorna. Var den överhuvudtaget där? Var det blott en illusion? Eller bara en ovanligt förtrollad morgon på Krägga Herrgård.

Krägga Herrgård är en förtrollande vackert belägen mötesmiljö vid Mälarens strand, omgiven av 100 hektar grönskande mark där rådjur, älg, fasan, räv och hare springer vilt. Endast 45 minuter från Stockholm, Arlanda och Uppsala. En ovanligt magisk mötesplats som genom åren har förfinats med färg- och formkänslig interiör och nya omtyckta koncept. 2016 anlades Krägga Sjöspa med spapool på bryggan, vedeldad sjöbastu och relax, ett hopp från det rogivande vattnet.

Den första ägaren av Krägga Gård var en riddare. Birger Ulfsson, son till den heliga Birgitta och Ulf Gudmarsson. Det var redan på 1300-talet men den stolta herrgårdsbyggnad som är Krägga idag uppfördes år 1830 som en ovanligt romantisk brudgåva. Herrgården har sedan dess varit bostad till flertalet familjer fram till mitten av åttiotalet då det blev en herrgård för möten. Möten i form av konferens, bröllop och romantiska weekends. Idag ägs och drivs Krägga Herrgård av TLBV Förvaltning AB, som ägs av familjen Ljungberg. Krägga Herrgård är utvald medlem av Svenska Möten.

Varje vistelse bjuder på oväntade upplevelser som skapar minnen att ta med sig tillbaka till vardagen. Som det magiska ögonblicket när råbocken skymtar under sin långsamma vandring ned mot vattnet... 

 

Konfferens-lounge på Krägga Herrgård

Konferens

Fem rum, ett stall och en villa. Våra mötesrum är ljusa och modernt utrustade. De flesta med en strålande sjöutsikt. En del med balkong/terrass.

rosarosor-brygga

Bröllop

Ovanligt ljusa minnen! I herrgården arrangeras bröllopsmiddagar för upp till 70 personer och i festlokal Stallet ryms upp till 300 glittrande gäster.

benspark

Weekend

Välkommen att njuta en romantisk weekend, en spa-weekend, en herrgårdsweekend eller en ovanligt skön långweekend.

Hotellrum deluxe

Hotellrum

Totalt finns 33 dubbel- och 13 enkelrum. Efter en god natts sömn avnjuter du frukosten i herrgårdens vackra matsalar.

Konsten att bara vara...

Längesen du andades ut på riktigt? Välkommen! Du är på tröskeln till ditt skönaste häng nånsin. Ta steget.

Boka här och nu