Aktivitet Natur och Äventyr

Natur och Äventyr

I den vackra naturen kring Krägga Herrgård finns fantastiska förutsättningar för riktigt härliga och ärliga upplevelser. På Mälarens vatten kan vi fiska, åka RIB- båt och paddla kajak. På vinter blir samma sjö ett salsagolv för långfärdskridskoturer. Skogen och ängarna är en fin miljö för löpturer, mountainbiking, segways och jakt. Markerna är mycket viltrika och ofta får vi sällskap av vildsvin, rådjur och hjortar. På Krägga Herrgård har vi även den unika möjligheten att köra 4- hjulingsafari och skjuta lerduvor.

Lerduveskytte

En klassisk aktivitet som aldrig blir tråkig. Vi tar en kort promenad över Kräggas vackra marker till vår skjutplats. Efter säkerhetsgenomgång och instruktioner börjar vi med övningsskytte därefter avslutar vi med en tävling. Våra instruktörer är mycket erfarna och pedagogiska så träffgaranti vågar vi nästan utlova. För större grupper, skytte i mörker eller inomhus kan vi även erbjuda laserlerduveskytte.

Tid: 1,5 timme
Antal deltagare: Max 40 personer
Pris: 695 kr per person (minimidebitering 6 950 kr)

4-hjulingssafari

Med våra sex 4-hjuliga motorcyklar får ni en upplevelse utöver det vanliga. Den utmanade banan är ett par kilometer lång och går genom en fantastisk natur där ni får manövrera motorcyklarna över stock och sten och genom trixiga passager. Det finns även partier där ni får känna farten. Ni får låna hjälmar, overaller, glasögon och handskar men behöver ha egna skor efter väder med er.

Tid: 1 timme
Antal deltagare: upp till 12 personer per tur
Pris: 995 kr per person (minimidebitering 9 500 kr)

Kräftfiske

Under augusti och september erbjuder vi kräftfiske som aktivitet i samband med er konferens. Vi paddlar ut med gummiflottar och vittjar mjärdarna och lägger dem på platser där vi tror att vi har störts chans att fånga kräftorna. Senare paddlar vi ut igen och tar upp burarna som förhoppningsvis är fulla med kräftor.
När vi kommer in på stranden kokar den stora grytan och vi ger kräftorna ett snabbt uppkok och de läggs i lagen där de får utveckla smaken innan det är dags att avnjuta de små läckerbitarna.

Pris 950 kr per person (minimidebitering 9500 kr).

Svenska Klassiker

I Svenska Klassiker erbjuder vi ett antal klassiska aktiviteter som t ex Bågskytte, Luftpistolskytte, Boule- Krocket- eller Kubbturnering, Fotbollsgolf, Frisbeegolf och Beachvolleyboll. Svenska Klassiker passar för gruppen som vill ha en lite enklare aktiviteter med ändå ha en instruktör som håller i aktiviteten. Välj ut den aktivitet som ni tycker passar bäst med hänsyn taget till plats, tid och årstid.

Tid:
1,5 timme.

Antal deltagare: Max 100
Pris: Startavgift 3 500 kr + 195 kr per person

Firning nedför stup

Här får ni en riktig adrenalinkick, firning är en utmanande aktivitet som kräver mycket förtroende och kommunikation. Med hjälp av klätterutrustning får ni fira er ner för ett högt stup. Efter noggranna instruktioner och under strikt ledning av våra instruktörer bygger vi ett säkerhetssystem, där deltagarna får hjälpas åt att säkra, guida och motivera varandra. Firning är en utmaning med stort genomslag. Det ger såväl en adrenalinkick som en upplevelse fylld med förtroende och stolthet.
Med duktiga instruktörer och med hög säkerhet kan vi erbjuda firning på flera olika platser.

Kombineras med fördel tillsammans med aktiviteten RIB Charter, då tar aktiviteten 3 timmar.
 
Tid: 2-4 timmar
Antal deltagare: Max 20 personer
Pris: 695 kr per person (minimidebitering 7500 kr)

RIB Charter

Att åka RIB i Mälaren är att få en härlig naturupplevelse serverad. Den friska fartvinden, närheten till vattnet och den fantastiska naturen är vad denna upplevelse handlar om. Resmålet kan kanske vara en kulturell resa till vikingarnas Birka, Champagnetur till Blå Lagunen eller varför inte kombinera RIB-turen med ännu en riktig utmaning, firning nerför ett stup. Det går inte att komma ifrån den äventyrliga, pirrande känslan som infinner sig när man åker med en snabb båt bland kobbar och skär.
Vilket val det än blir får ni en minnesrik tur som alla kommer att prata om. 

Kombineras med fördel tillsammans med aktiviteten firning, då tar aktiviteten 3 timmar.
 
Tid: 1-3 timmar
Antal deltagare: Max 48 (12 pers/båt)
Pris: 12 500 kr per RIB-båt

Strandpromenad

Hos oss finns en två km lång strandpromenad som är anlagd längs med prunkande natur och porlande vatten. Här kan ni gäster njuta av de magiska omgivningarna kring herrgården. Över den porlande bäcken finns en gångbro och längs med slingan finns bänkar utplacerade där ni kan slå er ner för en stunds skön vila och bara njuta av naturen innan ni strosar vidare. Vägen går via betesmarker för skygga, men vänliga, Highland Cattles och vidare ut i skog och mark där vildsvin, rådjur och älg lever vilt.  

Karta får ni i receptionen och gummistövlar finns att låna!

Varför inte planera in en walk and talk som ett effektivt inslag i konferensen? Läs mer om walk and talk som mötesmodell här »

Flottbygge 

En riktigt rolig aktivitet med massor av skratt och eventuellt bad! Är ni en grupp som söker både tävlingsmoment och vill förbättra samarbetet inom gruppen under kreativa former, då har ni hittat rätt!

Gruppen delas in i lag om 4-6 personer.
Med hjälp av flyttunnor, rep och virke skall varje lag designa och konstruera varsin flotte.

Allt avslutas med ett tävlingsrace där alla flottar och deras besättningsmän ställs på prov.
 
Tid: 1,5-2 timmar
Antal deltagare: upp till 300 personer
Pris: 2 500 kr per flotte, 4-6 personer/flotte
(Minimidebitering 7500 kr)

Samtliga priser är exklusive moms.

Konferens i eget hus - Sjövillan på Krägga Herrgård

Möte i eget hus

I Sjövillan kan ni ha er konferens helt i avskildhet med Mälaren utanför som storslagen kuliss. Specialpris just nu!

Lyxkonferens på helgen

Helgmöte deluxe

Konferens eller kick off till helgen? Här kan du boka din helgkonferens till extra förmånligt pris och med extra elegans inkluderad.

Röd avgång!

Ute i sista minuten? Då är paketet röd avgång något för dig. Titta närmare på vad som är aktuellt erbjudande just nu.