Matfilosofi

Matfilosofi

Vi krånglar inte till det i onödan, bara det är onödigt gott. Vi hämtar inspiration från det "gamla goda" och tillreder rätterna i framtidens tappning; på kräggiska. Råvarorna hämtar vi där de är som bäst för dagen och gärna så lokalt som möjligt. Husman in i finrummet. Vi arbetar alltid utifrån våra kärnvärden Älska, Äkta och Ärlig. Detta innebär att all mat lagas från grunden med bästa möjliga råvaror. All vår fisk är MSC/ASC-märkt och vi arbetar alltid för att minska svinnet av naturens gåvor.

Specialkost

För att vi ska kunna ge er bästa möjliga service är det bra om vi får så tydlig information som möjligt gällande ert sällskaps särskilda önskemål och allergier. Vår ambition är att alla, oavsett kosthållning, ska få en lika trevlig och minnesvärd måltid! Därför vill vi ha in era önskemål senast fem dagar före arrangemangets start.


rosmarin

Detta är vad vi avser med specialkost och är det som ingår i våra ordinarie paket:

^ Växtbaserad kost (vegankost)
^ Medicinsk specialkost – födoämnesallergier av olika slag. T ex gluten, laktos, ägg, mjölkprotein, fisk och skaldjur (se nedan angivna allergener).
^ Kulturell specialkost – matval utifrån religion och kultur; t ex griskött ersätts med växtbaserat.
^ Allergikost såsom fågel – och köttallergi ersätts med växtbaserat.
Lavender
höns

De 14 allergena ingredienser som EU listar i sin lagstiftning är:

Gluteninnehållande spannmål, kräftdjur, ägg, fisk, jordnötter, sojabönor, mjölk (inklusive laktos/mjölksocker), nötter, selleri, senap, sesamfrön, svaveldioxid/sulfit (mer än 10 mg/kg eller 10 mg/liter), lupin och blötdjur.

Matsvinn

Som ett led i vårt arbete att minska matsvinnet tar vi ut en avgift om 150 kr pp lunchtid och 300 kr pp kvällstid för oanmäld specialkost som beställes på plats och därmed orsakar ett svinn då en redan tillagad maträtt måste kasseras.

TGI Friday!

Skaldjursfredag, Afternoon Tea eller vårt traditionella hemlagade julbord i sju turer. Affärslunch, middagar eller frukost.
Något att fira? Välkommen till bords!

Boka bord här & nu

SPA-Pool

Konferens All In

Boka en konferens all inclusive och luta dig tillbaka. I detta paket är allt redan förberett och ordnat till det bästa. Till extra förmånligt pris.

Afternoon Tea serveras på herrgårdsterrassen

Afternoon tea

Lördagar kl 1230-1600 serveras vårt afternoon tea med naggande goda bakverk från herrgårdens eget bageri.

benspark

Weekend

Välkommen att njuta en romantisk weekend, en spa-weekend, en herrgårdsweekend eller en ovanligt skön långweekend.

Konsten att bara vara...

När du tycker att du inte har tid är det förmodligen helt rätt tid att koppla av. Ta steget. Från weekenddröm till drömweekend.

Boka här och nu